Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas svarcēlājam Griškovam četru gadu diskvalifikācija par dopinga lietošanu

Latvijas svarcēlājam Griškovam četru gadu diskvalifikācija par dopinga lietošanu
Jānis Griškovs pozitīvo analīžu konstatēšanas dienā 16. martā ar LSF valdes priekšsēdētāju Eduardu Andruškeviču. Foto: Aivars Ķesteris/f64

Pavasarī dopinga lietošanā pieķertais svarcēlājs Jānis Griškovs par savu pārkāpumu saņēmis četru gadu diskvalifikāciju, vēsta Latvijas Antidopinga birojs.

Jānim Griškovam, kurš aprīlī tika pie piektās vietas Eiropas čempionātā svara kategorijā līdz 102 kilogramiem, piespriesta četru gadu diskvalifikācija. Pirms nedēļas 22. dzimšanas dienu atzīmējušais Griškovs nevarēs startēt līdz 2023. gada 24. aprīlim.

Griškovs sodu saņēmis par endogēna AAS lietošanu. Šis anabolais steroīds ir aizliegto vielu sarakstā, un pozitīvās analīzes tika ņemtas šī gada martā, vēl pirms Eiropas čempionāta sākuma. Tiesa, Griškovam tika noteikta pagaidu diskvalifikācija no 25. aprīļa, kas ir jau pēc Eiropas meistarsacīkstēm, un šis periods iekļauts arī galīgajā soda apmērā.

Jāatgādina, ka vasarā pagaidu diskvalifikāciju saņēma arī Griškova treneris Vladislavs Hamiduļļins, kurš tiek vainots par līdzdalību. Pēc tam, kad Antidopinga birojs uzsāka lietu, Hamiduļļins aizgāja no darba Ogres sporta centrā.

Kā liecina Latvijas Antidopinga biroja publicētā informācija, šogad par aizliegto vielu lietošanu sodīti 15 sportisti, bet 11 lietas vēl tiek izskatītas.

Izmantotie resursi:
https://antidopings.gov.lv/antidopi...


, 2019-09-19 20:30, pirms 5 gadiem
Kaut kā latvieši sākuši atkal izskatīties slikti (lietot) dopinga sakarā.
, 2019-09-19 20:55, pirms 5 gadiem
svarcelšana un dopings iet roku rokā kur problema?
, 2019-09-19 22:15, pirms 5 gadiem
boleks rakstīja: Kaut kā latvieši sākuši atkal izskatīties slikti (lietot) dopinga sakarā.
Visu laiku tā ir bijis. Vienkārši antidopinga cilvēki sākuši strādāt labāk
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.