Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Pasaules kausa posms ielu vingrošanā Jūrmalā, labākais - Laizāns

Krišs Upenieks

Noslēdzies Pasaules kausa posms ielu vingrošanā Jūrmalā, labākais - Laizāns
Publicitātes foto

17. jūnijā Majoros tika aizvadīts viens no 18 Pasaules kausa posmiem ielu vingrošanā. Vienpadsmit valstu dalībnieku konkurencē uz Pasaules kausa finālu Gvadelupas salā kvalificējās 2015. un 2016. gada Pasaules kausa uzvarētājs, Latvijas titulētākais ielu vingrotājs Daniels Laizāns.

Majoros notikušais posms pulcēja 17 labākos ielu vingrotājus no 10 valstīm un vairākus simtus skatītāju visas dienas garumā. Katrs dalībnieks trijos divu minūšu ilgos raundos centās pārsteigt kvalificēto starptautisko žūriju un skatītājus ar ielu vingrošanas elementiem, kuru būtība ir pretoties zemes gravitācijas spēkam. Žūrija vērtēja statisko un dinamiskāko ielu vingrošanas elementu izpildi, šo elementu kombinācijas un dalībnieka stilu. Jūrmalā notikušajā posmā uzvarētājs kvalificējās Pasaules ielu vingrošanas kausa Super finālam, kurš notiks šī gada decembrī Gvadelupas salā.

Šoreiz ar 4 punktu pārsvaru uzvarēja Latvijas titulētākais ielu vingrotājs, 2016. gada Pasaules čempionāta otrās vietas ieguvējs un 2015. un 2016. gada Pasaules kausa ieguvējs Daniels Laizāns, kurš trijos sacensību raundos izpelnījās 14,5 punktus no žūrijas, kā arī skaļākos aplausus no skatītājiem. Otro vietu ieguva 2015. un 2016. gada Pasaules kausa godalgoto vietu ieguvējs Remi Gresteu no Francijas. Remy no uzvarētāja atpalika tikai četriem punktiem un attiecīgi saņēma 10,5 punktus. Ar 10 punktiem trešo vietu ieguva harizmātiskais publikas mīlulis Edgar Zindoga no Somijas. Ceturtajā vietā ar 7 punktiem ierindojās 2013. gada Pasaules čempions Andzejus Zhilo no Lietuvas un fināla piecinieku ar 6,5 punktiem noslēdza mājinieks Pauls Jemeļjanovs.

Dienas pirmajā pusē notika arī Latvijas čempionāts ielu vingrošanā, kurā divās vecuma grupās sacentās vīrieši un kopēja ieskaitē sievietes ielu vingrošanas spēka kategorijā. Spēka četrcīņā junioru konkurencē līdz 18 gadiem uzvarēja Julians Sehins, savukārt vīriešu kategorijā nepārspēts palika Gvido Šalms. “Push-Up King” sacensībās otro gadu pēc kārtas nepārspēts palika Vladislavs Savins.

Pasaules kausa posma ielu vingrošanā atbalsta Jūrmalas pilsētas dome, Kenguru Pro, Latvijas Tautas Sporta Asociācija, un Hotel Eiropa. Par dalībnieku un skatītāju veselības drošību rūpējās medicīnas sabiedrības „ARS” speciālisti.

Informāciju sagatavoja:
Zanda Krastiņa
Jūrmalas pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste