Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Zāģeris pārpēj Bergmaņa rekordu baļķa celšanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zāģeris pārpēj Bergmaņa rekordu baļķa celšanā
Dainis Zāģeris
Foto: parstipru.lv"

Strenčos aizvadītajā nedēļas nogalē notika Latvijas baļķa celšanas čempionāts, kur šajā disciplīnā jaunu Latvijas rekordu sasniedza spēkavīrs Dainis Zāģeris. Paceļot 191 kilogramu smagu baļķi, viņam izdevās pārspēt līdzšinējo rekordu (190 kg), kas kopš 2005.gada piederēja Raimondam Bergmanim.

Latvijas Baļķa celšanas čempionāts Latvijā norisinās jau otro gadu un šogad tajā piedalījās četrpadsmit atlēti, tostarp, Dainis Zāģeris, kurš aktīvi startē Spēkavīru čempionu līgas sacensībās visā pasaulē. Startēja arī 2014.gada Latvijas Spēkavīru čempionāta uzvarētājs Didzis Zariņš, spēcīgais Oskars Martužans, viņa treneris Māris Rozentāls, kā arī Aivars Šmaukstelis, Edgars Andersons, Ivars Grahoļskis, Artis Plivda, Oskars Martužans, Jānis Ilgavižs, Jānis Šleckus, Igors Podčeredņičenko, Magnuss Vucāns un spēkavīru sacensību organizators Agris Kazeļņiks.

Absolūto uzvaru baļķa celšanā izcīnīja spēkavīrs Dainis Zāģeris, kurš sasniedza jaunu Latvijas rekordu - 191 kg. Otru labāko rezultātu šajā vingrinājumā uzrādīja Ivars Grahoļskis (180 kg), bet trešajā vietā ar 170kg ierindojās spēkavīrs Oskars Martužans no Ugāles.

Lai skatītājiem sagādātu īstu šovu, spēkavīri izpildīja vēl arī citus vingrinājumus. Ārpus kārtas krucifikā turēšanā priekšā izstieptās rokās piedalījās un vēl vienu Latvijas rekordu uzstādīja spēkavīrs un treneris Māris Rozentāls no Kuldīgas, viņa rezultāts 1:08.99. Godalgoto otro vietu izcīnīja Artis Plivda, 1 minūte un 6 sekundes, bet trešo - Aivars Šmaukstelis, 55.09 sekundes.

Pirmo reizi sacensībās spēkavīriem viens no vingrinājumiem bija mašīnas turēšana slīpumā. Visvieglāk šajā cīņā ar auto veicās Artim Plivdam, viņš to noturēja visilgāk, minūti un 48 sekundes, otrs labākais bija Jānis Šleckus (1:22.49), bet trešais – Jānis Ilgavižs (1:16.92).

Savukārt fermera pastaigā bija jānoiet 15m, katrā rokā turot 175kg lielu smagumu. Šajā disciplīnā triumfēja Kuldīgas trijnieks, Māra Rozentāla audzēkņi – pirmajā vietā Edgars Andersons (8:36 sekundes), otrajā Oskars Martužans (9:26) un godpilnajā trešajā vietā Jānis Šleckus (10:03).

Stiprākais bluķa ciršanā izrādījās Igors Podčeredņičenko, kurš to četrās daļās pārcirta vienā sekundē un 31 sekundes simtdaļā, otro labāko rezultātu uzrādīja Māris Rozentāls (2:11) un trešajā vietā ierindojās Ivars Grahoļskis, viņam tas izdevās 4:20.

Šīs bija 2015.gada sezonas pirmās spēkavīru sacensības un Latvijas Spēkavīru čempionāts 2015 sāksies jau nākamajā mēnesī, pirmais posms (komandu sacensības) notiks 6.jūnijā Preiļos un 7.jūnijā Daugavpilī.

Izmantotie resursi:
www.parstipru.lv

  +2 [+] [-]

, 2015-05-19 14:22, pirms 9 gadiem
Lūk, vīri, kas varēja iet palīgā Ļeņinam sestdienas talkā baļķi nest!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-19 15:39, pirms 9 gadiem
Pasaules rekords pieder Savickim un ir 227 kg. Interesanti, ka kopš 2004. gada tikai pats Bergmanis bija spējīgs gāzt Savicki no pasaules rekordista troņa.