Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

"Piena Spēka kauss" nonāk Daiņa Zāģera rokās

Andrejs Siliņš

"Piena Spēka kauss" nonāk Daiņa Zāģera rokās
Foto: Par Stipru Latviju

Sestdien Smiltenē norisinājās trešais "Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta" posms. Spēkavīri Smiltenē viesojās pirmo reizi un šis posms paliks atmiņā ne tikai ar labo laiku, spraigām cīņām līdz pēdējam vingrinājumam, bet arī ar lielo skatītāju skaitu un azartisku atbalstu mūsu atlētiem. Uzvaru izcīnīja Dainis Zāģeris.

Smiltenē startēja 11 spēkavīri, starp kuriem, diemžēl, cīņā nedevās pagājušā gada čempions Artis Plivda, jo iepriekšējā vakarā neveiksmīgi tika iegūta kājas trauma, taču Artis sparīgi atbalstīja pārejos atlētus.
Pirmajā vingrinājumā tika celta no zemes Nissan oficiālā pārstāvja Latvijā - Norde piedāvātā Nissan Juke automašīna, kurā laiski jauko laiku tikmēr baudīja divas dāmas no skatītāju vidus. Labi šis vingrinājums padevās Oskaram Martužānam un Didzim Zariņam – 7 reizes, bet nepārspēts šajā disciplīnā palika Dainis Zāģeris ar 9 reizes paceltu automašīnu.

Smiltenes piena kannas visilgāk taisnās rokās noturēt izdevās Robertam Kiperszo - 0:53,31, otrais šajā vingrinājumā palika Ildars Sviķis - 0:39,56, bet trešais - Dainis Zāģeris ar rezultātu 0:37,56.
Līvu alus/Lode stafete šoreiz bija īpaši smaga, jo, sešas reizes pārveļot 380 kg smago riepu, vēl bija jānes trīs 100 kg alus muciņas, kas atņēma spēkus pat vispieredzējušākajiem atlētiem. Neticami līdzīgā laikā šo stafeti veica Dainis Zāģeris un Andris Leišavnieks, viņu rezultāts atšķīrās tikai par nieka vienu sekundes simtdaļu un šajā divcīņā uzvarēja Dainis Zāģeris. Labi veicās arī jaunajiem - Edgaram Andersonam un Aivaram Šmaukstelim.
Triobet vikinga presi jeb 600kg smago baļķi pa 13 reizēm pacelt spēja gan Dainis Zāģeris, gan Didzis Zariņš, abiem šajā vingrinājumā dalīta pirmā vieta. 10 reizes smagumu izdevās pacelt Jānim Šleckum no Kuldīgas, bet 7 - Ildaram Sviķim.

Tolmets automašīnas nešanā šoreiz dominēja jaunība. Spraiga cīņa notika abu kuldīdznieku – deviņpadsmitgadīgā Oskara Martužāna un Edgara Andersona starpā. Beigās tomēr ātrāks izrādījās Andersons 0:14,07, savukārt Martužāna laiks - 0:14,99, trešajā vietā šajā vingrinājumā palika Dainis Zāģeris.

Pirms pēdējā vingrinājuma galvas tiesu un punktu ziņā pārāks bija Dainis Zāģeris un viņš izlēma, ka Siltums Jums Atlanta akmeņus necels, jo iepriekš bija guvis nelielu traumu, taču tas viņam netraucēja kopvērtējumā atkal triumfēt un kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Bet vislielāko pārsteigumu sagādāja jaunais Oskars Martužāns, kas pirmo reizi pacēla piecus akmeņus un tas viņam ļāva kopvērtējumā ierindoties godpilnajā trešajā vietā. Par šos sasniegumu bija priecīgs ne tikai Oskars pats, bet arī viņa treneris Māris Rozentāls. Visus sešus akmeņus, kā ierasts, pacēla tikai madonietis Didzis Zariņš, tādējādi ierindojoties otrajā vietā.

„Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta” Smiltenes „Piena Spēka Kauss” rezultāti:

VSportists
1.Dainis Zāģeris
2.Didzis Zariņš
3.Oskars Martužāns
4.Andris Leišavnieks
5.Jānis Šleckus
6.Edgars Andersons
7.Ildars Sviķis
8.Roberts Kieperszo
9.Aivars Šmaukstelis
10.Māris Blumfelds
11.Mareks Jēkabsons

Kopvērtējums pēc trim posmiem:

VSportistsPunkti
1.Dainis Zāģeris30
2.Didzis Zariņš24
3.Oskars Martužans18
4.Mareks Leitis17
5.Ingus Kaktenieks16
6.Andris Leišavnieks11
7.Edgars Andersons11
8.Ildars Sviķis11
9.Jānis Šleckus10
10.Rolands Fersters9
11.Roberts Kieperszo3
12.Aivars Šmaukstelis2
13.Mareks Jēkabsons2
14.Māris Blumfelds1
15.Oskars Brugemanis0

Latvijas Spēka Atlētu federācijas vadītājs Māris Liepiņš bija patiesi gandarīts par pirmo viesošanos Smiltenē un cer, ka arī citus gadus Latvijas Spēkavīru čempionāts varētu norisināsies arī šeit. Laiks Smiltenē patiesi lutināja gan skatītājus, gan atlētus, visi bija priecīgi un gandarīti par Smiltenē pavadīto laiku.

Nākamie posmi norisināsies 7.jūlijā Jēkabpilī un 14.jūlijā Rojā, superfināls divas dienas 4.augustā Ventspilī un 5.augustā Koknesē, kā arī pāru sacensības 21.jūlijā Līvānos un 22.jūlijā Ērgļos, un Baltijas komandu mači 12.augustā Preiļos.

„Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionātu atbalsta”: Siltums Jums, Tolmets, Līvu alus, Lode, Triobet, Nissan oficiālais pārstāvis Latvijā- Norde. Īpašs paldies par atbalstu Smiltenes posma sarīkošanā uzņēmumam Smiltenes Piens.

Vairāk informācijas par čempionāta norises vietām, laiku un dalībniekiem Par stipru Latviju!

Informāciju sagatavoja
biedrība „Par Stipru Latviju” un
„Latvijas Spēka atlētu federācija”
Līga Abakuka

     [+] [-]

, 2012-06-18 17:00, pirms 12 gadiem
kas ir ar plivdu ka nestartē???

     [+] [-]

, 2012-06-19 09:30, pirms 12 gadiem
uz korķa uzkāpis!