Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Plēsnieks: "Problēmas bija galvā, nespēju savākties, pārdegu"

Plēsnieks: "Problēmas bija galvā, nespēju savākties, pārdegu"
Artūrs Plēsnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latviešu svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, kurš sestdien pasaules čempionātā Almati svara kategorijā līdz 105 kilogramiem ieguva desmit vietu, neslēpa vilšanos par savu sniegumu un atzina, ka vaina meklējama galvā.

"Pat negribas neko komentēt," saka 22 gadus vecais Artūrs Plēsnieks. "Morāli jūtos ļoti slikti, jo biju labā sportiskajā formā un gatavs labi nostartēt. Nespēju pat izdomāt nevienu attaisnojumu. Problēmas bija galvā, nespēju savākties, pārdegu. Vairāk neesmu apmierināts ar rezultātu nekā vietu. Biju gatavs pacelt vairāk, taču nekā..."

Pēc pieticīgā rezultāta raušanā (174 kg) Plēsnieks teju vai palika bez rezultāta grūšanā, tikai ar pēdējo, trešo mēģinājumu pievārējot 216 kg smago stieni. "Varēja būt pavisam bēdīgi. Pēc pirmā mēģinājuma (215 kg) teicu trenerim, ka nevaru savākties. Polis gāja uz 216 kg, tādēļ arī mēs nolēmām pielikt klāt kilogramu, lai nedaudz atpūstos. Taču arī otrajā mēģinājumā nesanāca. No malas laikam šķita, ka esmu noguris vai neesmu formā, bet man bija sajūta, ka esmu sevi izsmēlis."

"Pirms mačiem vajadzēja pagulēt, bet nevarēju aizmigt un visu laiku vārtījos pa gultu. Acīmredzot sacensību svarīgums mani sasaistīja un es pāršāvu pār strīpu," secina Plēsnieks. "Nedomāju, ka pie vainas bija pusgadu ilgā pauze pēc Eiropas čempionāta, jo treniņos viss bija kārtībā, jutos lieliski. Taču galvā trūka pārliecības."

Runājot par pirmā trijnieka - Iļjas Iļjeva, Ruslana Nurudinova un Dāvida Bedžanjana - cīņu par medaļām, Artūrs lieto vārdu "fantastika". "Tas, ka viņi cīnīsies par medaļām, pēc raušanas jau bija gaidāms. Tomēr tas, ka trīsreiz tiks labots pasaules rekords grūšanā un ka to paveikts trīs dažādi sportisti, tas ir neticami. Prieks, ka tas notika tieši manā svara kategorijā. Konkurence šogad ir krietni lielāka nekā pēdējos gados. Vai tas nedara bažīgu? Ja godīgi, tad nē. Zinu, ka man pa spēkam ir pacelt vairāk. Tagad tikai jāpiedomā pie tā, kas un kā tiek darīts, ko vajadzētu mainīt. Jāpiestrādā pie morālās gatavības mačiem."

Ko Artūrs saka par Iļjina sarunām pa mobilo tālruni uz goda pjedestāla, kad viņam zvanīja Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs? "Viņš vispār ir vēsais čalis. Pēc raušanas pat bija uztaisījis selfiju un ielicis Instagramā. Dzīvē viņš ir ļoti atsaucīgs un foršs čalis. Lai gan nevar noliegt, ka stāvēt uz goda pjedestāla ar mobilo telefonu rokās nebija pareizi darīts."

"Desmitā vieta vēl negarantē man dalību 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs," skaidro Artūrs. "Jebkurā mirklī var parādīties kāds spēcīgs konkurents. Visticamāk, pilnībā nodrošināt ceļazīmi uz Rio varēs tikai 2016. gadā. Taču vēl ir nākamā gada pasaules čempionāts. Ja tajā nostartēšu ļoti labi, tad par 100% tikšu uz olimpiādi. Lai nu kā, šobrīd esmu tuvāk olimpiskajām spēlēm nekā pirms pasaules čempionāta. Rezultāts 390 kg ir robeža, lai justos droši vajadzētu pacelt vairāk."

Novembra beigās Kipras pilsētā Limasolā Plēsnieks piedalīsies Eiropas U23 čempionātā, kur būs galvenā favorīta statusā. "Plānojot sezonas sacensību kalendāru, jau bijām izlēmuši par došanos uz Kipru. Izlādēšos un tad jau varēsim pabeigt gadu," piebilst svarcēlājs.


Slēpts komentārs: casiljas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-17 16:03, pirms 9 gadiem
Vai kāds no gudriniekiem var pateikt kādā veidā viņš tiks uz rio par 100%?
, 2014-11-17 16:10, pirms 9 gadiem
Ielieciet kvalificēšanās kārtību un tabulu kur norādīts cik punktu pašlaik ir Latvijas izlasei...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-17 17:40, pirms 9 gadiem
Jā, šis čmepionāts bija neveiksmīgs, bet cerams Artūrs izdaraīs secinājumus un turpmāk progresēs un pacels virs 400. Lai viņam izdodas. Labi, nesanāca, nepieldīja cerības, bet nevajag tāpēc viņu nozākāt.
, 2014-11-17 17:59, pirms 9 gadiem
Liekas mierā Mīkstie pie datoriem tad kad vissvairāk vajadzēs tad arī bus tie 400 kg un vairāk un tad paši varesiet tīrīt Riteniekam ne tikai Lācim būdu bet arī viņa pakaļu!!!
, 2014-11-17 22:05, pirms 9 gadiem
Plēsniek, es zinu, kā var noskaņoties cīņai... Tur neviens treneris nepalīdzēs, meklē palīdzību pie speciālistiem! Un pirmais - neņem vērā, ko kritizē komentāros, jo šie cilvēki neko nav sasnieguši attiecībā pret Tevi..
, 2014-11-17 22:25, pirms 9 gadiem
lonja rakstīja: Džekam 22 gadi!cik var lasīt presē,attieksme arī ir pareizā!!Jebkurš viņa vietā varēja sastresoties tieši tāpat!Nākamreiz jau būs mierīgāk!Lai veicas Artūram!!!
Tieši tā, attieksme ir pati svarīgākā! Var redzēt, ka nav psihopāts un lādzīgs čalis, ģimenes cilvēks. Man pat amatieros - sētas mačos dēļ mazā stresa nespēju pacelt, ko svaruzālē ceļu bez problēmām, tajā brīdī novērtēju Plēsnieku, kas stājas uz pasaules skatuves, man tāda stresā aizmirstos kā mani sauc
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-18 18:57, pirms 9 gadiem
Es ar nerviem tiku galā, sākot no 14-15 gadiem
Tātad, ja pēc tam vēl nāk truhie, tad jau to vairs neizlabos
Pats trenējos zālē ar čali, kurš visu laik 5-7 kg katrā vingrinājumā cēlā treniņos variāk
Man viņa bija žēl, jo es mīcījos mocījos treniņā, bet mačos cēlu pa 5-7 kg vairāk
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.