Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Hīts uzvar un atkārto Švarcenegera panākumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Hīts uzvar un atkārto Švarcenegera panākumu
Fils Hīts
Foto: musculardevelopment.com

Ar Fila Hīta septīto uzvaru noslēdzās 2017. gada "Mr. Olympia" sacensības, kas tādējādi amerikāņu bodibilderim ļāva atkārtot Arnolda Švarcenegera panākumus šajā turnīrā.

Fils Hīts uz Lasvegasu, kur arī norisinājās šīgada turnīrs, devās kā iepriekšējo sešu turnīru uzvarētājs un galvenais favorīts, tiesa, šogad daudzi cerēja, ka uzvarētājs varētu mainīties, jo ļoti labu formu pirms sacensībām demonstrēja Mamdu Elsbiajs.

Brīnumi gan nenotika un arī septītajā turnīrā pēc kārtas labāko formu demonstrēja Fils Hīts, lielo Ramiju, kā pazīstams Elsbiajs, atstājot otrajā vietā, bet trešo pozīciju ieņēma Viljams Bonaks. Interesanti, ka augstajā ceturtajā vietā ierindojās veterāns Deksters Džeksons, kurš aiz sevis atstāja Šonu Rodenu un Ruliju Vinklāru.

Jāpiebilst, ka, tiekot pie septītā titula pēc kārtas, Fils Hīts šajā ziņā ir panācis leģendāro Arnoldu Švarcenegeru, taču līdz pirmajai vietai, kuru dala Lī Heinijs un Ronijs Kolmens, Hītam trūkst viena panākuma.

Runājot par pārējam kategorijām, jāsaka, ka kategorijā līdz 96 kg par uzvarētāju kļuva Džeimss Luiss, kuram tā ir sestā uzvara pēc kārtas. Savukārt pludmales bodibildinga kategorijā atkal nepārspēts palika Džeremijs Buendia.

Interesanti, ka šajā "Olimpijā" vīriem bija izveidota jauna kategorija – klasiskais bodibildings un par šī turnīra labāko atlētu kļuva Breions Enslijs.

Dāmām par uzvarētāju bikini kategorijā bija Andželika Tešera, bet "Women’s Phisique" labākā bija Džuliana Malakarne. Figūras sacensībās pirmajā vietā ierindojās Sidneja Gilone, bet fitnesa sacensībās pirmo vietu atkal izcīnīja Oksana Grišina.

Mr. Olympia veiksmīgākie atlēti

#AtlētsTituli
1.Ronijs Kolmens8
=Lī Heinijs8
3.Fils Hīts7
=Arnolds Švarcenegers7
5.Dorians Jeitss6
6.Džejs Katlers4
7.Frenks Zeins3
=Serhio Oliva3
9.Franko Kolumbo2
=Larijs Skots2
11.Kriss Dikersons1
=Samīrs Bannū1
=Deksters Džeksons1
=Robijs Robinsons1
=Kenijs Vallers1
=Maiks Mentzers1

R.Robinsons, Kenijs Vallers un Maiks Mentzers savas uzvaras ieguva svara kategorijās, bet ne kopvērtējumā

Izmantotie resursi:
IFBB Professional League

  +2 [+] [-]

, 2017-09-17 12:17, pirms 7 gadiem
Uzskatu, ka Hītam uzvara ir iedota tikai iepriekšējo panākumu dēļ, lai, tā teiktu, būtu jaunais čempions. Arī nākošos divus vai pat trīs gadus uzvarēs tieši Hīts, ja vien piedalīsies pats. IFBB vajag jaunu čempionu, jaunā bodibildinga seju, jo Heinijs un Kolmens jau nevienam nav interesanti kā visu laiku labākie.

Ramijs gan kā Olimpijas čempions nedarītu kaunu sporta veidam un Bonaks patīkami pārsteidza. Abi šie atlēti ir sporta veida nākotne.

Ja Kajs Grīns piedalītos, protams, šova būtu vairāk, taču viņš pats saprata, ka IFBB viņam neļaus uzvarēt.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-17 12:21, pirms 7 gadiem
Hīts nekad nebūs līdzvērtīgs Švarcnegeram, jo Ārnijs ir sporta veida ikona un bodibildinga seja. Kas ir Hīts?

     [+] [-]

, 2017-09-17 14:25, pirms 7 gadiem
Kartejais resnveders uzvar. Bodybuildings vairs nav tas, kas bija

     [+] [-]

, 2017-09-17 15:56, pirms 7 gadiem
Kur Kajs Greens startee? Kur vins nem motivaaciju taa treneties, bet nestartet galvenajaas sacensiibaas.

     [+] [-]

, 2017-09-17 16:56, pirms 7 gadiem
Andree rakstīja: Kur Kajs Greens startee? Kur vins nem motivaaciju taa treneties, bet nestartet galvenajaas sacensiibaas.
Kāpēc viņam kaut kur būtu jāstartē vispār?
Viņš tagad strādā kopā ar Dorianu Jeitsu pie spēka sporta popularizācijas, Super League federācijā, kuru atbalsta bodybuilding.com un Nike. No IFBB itkā pat esot aizgājis pavisam prom.

Tā arī ir galvenā motivācija, jo bodibilderi paši pa sevi ir staigājošie reklāmas stendi. Lai viņš kādam būtu interesants, viņam ir jābūt KAJAM GRĪNAM - NEKRONĒTAJAM LABĀKAJAM BODIBILDERIM PASAULĒ. Viss, Tā arī ir galvenā motivācija. Bez tam, reklāmas līgumi, uzstāšanās šovos - tas viss ir darbs un bizness par ko viņš saņem naudu. Nesliktu naudu. Tāpēc tas stāsts par nabaga Kaju, kurš kājām staigā uz treniņu zāli pāri visai Ņujorkai... ir skaisti, bet ne patiesi.

Beigu beigās, Fils Hīts pēdējo desmit gadu laikā ārpus Olimpijas ir startējis tikai sešos turnīros, bet pēdējos četros gados startē tikai Olimpijā, nevienās citās sacensībās nepiedalās. Par to arī viņu kritizē bieži- čempions, kuram eot bail zaudēt.

     [+] [-]

, 2017-09-17 17:04, pirms 7 gadiem
RB3025 rakstīja: Kartejais resnveders uzvar. Bodybuildings vairs nav tas, kas bija
Tu vari nosaukt kādu, kurš pilnīgi nopietni varētu uzvarēt mūsdienu bodibildingā un netikt apsaukts par resnvēderi?

Švarcenegers ar augumu 188 cm uz skatuves bija aptuveni 105 kg. Ramijs ir 10 centimetriem īsāks, bet uz skatuves iznāk vismaz par kilogramiem 30 smagāks. Tad nebija vēderu, tagad ir, taču tagad tāds Švarcenegera tipāžs nez vai pat klasiskā bodibildinga sacensībās vinnētu.

Bodibildings ir tas! Tieši tas, kas tas ir! Teikt, ka tagad kaut kas ir švakaķ, ir tāpat kā žēloties, ka agrāk 100 metrus 10 sekundēs skrēja, tas bija zelta standarts, bet tagad skrien pārāk ātri.

Mainās iespējas, atlēti progresē, rezultāti uzlabojas - sekundēs, kilogramos vai sausās muskuļu masas pieaugumā.

     [+] [-]

, 2017-09-17 19:32, pirms 7 gadiem
Viens no sačakarētākajiem sporta veidiem pasaulē.
Neskaitāmas federācijas, neskaitāmi čempioni. Jā saprotu ka piemēram powerliftingā vai boksā taspats bet BB vēl klāt nāk tāda diskutabla lieta kā subjektīvais cilvēciskais vērtējums kurš tad uzvarēs utt.. nav konkrētu mērauklu pēc kā nosaka kurš būs labāks utt atšķirībā teiksim no powerliftinga.
Nezinu fantazējot teiksim varētu zgudrot formulu pēc kā noteikt labāko.. teiksim augums, svars, liesā muskuļmasa kg utt.. tad vismaz izslēgtu subjektīvo vērtējumu un ieplānoto čempiona kronēšanu kā jau te daži domā

     [+] [-]

, 2017-09-17 19:34, pirms 7 gadiem
Lai gan pats esu builderis bet man totāli nepatīk "BB virtuve" ... un ne velti šo 10 gadu laikā kopšs esu iekšs BB nēesu satrtējis nevienās sacensībās un arī nesatrtēšu..

     [+] [-]

, 2017-09-17 19:35, pirms 7 gadiem
Kuatgan būtu interesantui cik konkurētspējīgs īsti esu... man uz 185 augumu liesā masa (BF 10-12%) ir ap 100kg

     [+] [-]

, 2017-09-18 00:28, pirms 7 gadiem
Tonna. Vaitad Big Ramy bija tads kungis kaa hiitam?
Tas taa atbildot uz tavu jautajumu..

Otrkart Minin beidz izdomat kautkadas kategorijas. Kas ir pludmales bidibildigs? Tas ka kautkur krievijaa mezhos taa sauc mens fiziik kategoriju tas nenozime ka taa tagad jasauc!!
Pedejo reizi kad skatijos nekur neredzeju beach bodybuilding kategoriju!!