Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Suharevs un Koha uzvar Latvijas čempionātā atsevišķos vingrinājumos

Suharevs un Koha uzvar Latvijas čempionātā atsevišķos vingrinājumos
Ritvars Suharevs un Rebeka Koha pēc uzvaras Latvijas čempionātā. Foto: Latvijas Svarcelšanas federācija

Ritvars Suharevs un Rebeka Koha sestdien Dobelē kļuva par Latvijas čempioniem svarcelšanā atsevišķos vingrinājumos.

Suharevs vīriem pacēla 158 kilogramus raušanā, kas deva 190,09 punktus pēc Sinklera tabulas. Otrais bija Artūrs Plēsnieks, kura paceltie 192 kilogrami deva 184,35 punktus pēc Sinklera tabulas, bet bronzas pozīciju aizņēma Vadims Koževņikovs, kurš ar 160 paceltiem kilogramiem savāca 180,05 punktus pēc Sinklera tabulas.

Grūšanā vīriem Suharevs tika galā ar 200 kilogramu stieni un savāca 240,62 punktus pēc Sinklera tabulas, kas bija jauns valsts rekords. Arī šeit pārējās pozīcijas uz pjedestāla bija tādas pat - Plēsniekam 220 kilogrami deva 235,80 punktus pēc Sinklera tabulas, turklāt jaunu Latvijas rekordu sasniedza arī Koževņikovs, kurš tika galā ar 200 kilogramiem, iegūstot 225,06 punktus pēc Sinklera tabulas. Virs 200 Sinklera punktiem tika arī Armands Mežinskis un Artūrs Vaseļonoks.

Dāmām bija tikai sešas dalībnieces un arī šeit abās disciplīnās pjedestāls bija identisks. Titulētā Koha zeltu ieguva, uzraujot 93 un uzgrūžot 112 kilogramus, bet viņai sekoja Daniela Ivanova un Veronika Bezdoļnaja.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.