Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts Rīgas atklātais čempionāts armvrestlingā

Aizvadīts Rīgas atklātais čempionāts armvrestlingā
Publicitātes foto

Iepriekšējās nedēļas nogalē, Lido atpūtas centrā krasta ielā, jau desmito gadu pēc kārtas norisinājās starptautiskais armvrestlinga turnīrs "Rīga Open". "Rīga Open' ir viens no lielākajiem armvrestlinga turnīriem, kas notiek Baltijas valstīs. Šajās sacensībās par godalgotām vietām sacentās dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Krievijas un Baltkrievijas.

Interesantas cīņas izvērtās junioru kategorijās, kur par "Rīga Open" čempionu – 70 kg kļuva lietuvietis Dovids Razmins, bet smagsvaru kategorijā (Juniori 70 kg +) ar milžiem cīnījās 2013. gada Pasaules junioru čempions Vladislavs Krasovskis, kurš arī triumfēja šajā kategorijā. Dāmu kategorijās – 65 kg uzvarēja Lietuvas komandas pārstāve Rima Martikute, bet 65 kg+ kategorijā par čempioni kļuva Latvijas stiprākā dāma Žanna Čingule.

Vīru kategorijās cīņas izvērtās ļoti interesantas un tikai vienā kategorijā par čempionu kļuva Latvijas pārstāvis – (vīriem 95 kg + kategorijā) uzvarēja Latvijas absolūtais čempions Normunds Tomsons. Iespējams, ka latviešu sportistu sniegumu ietekmēja arī pirms divām nedēļām notikušais Latvijas kausa posms.

Vakara “nagla” bija absolūtā kategorija gan uz labo, gan kreiso roku šeit par absolūtā čempiona titulu sacentās vairāk kā 30 dalībnieki. Kreisās rokas kausu izcīnija Lietuvas sportists Mants Ašomons, pārspējot izturības cīņā Normundu Tomsonu, kas spēkus bija iztērējis, lai apturētu citus augstas klases sportistus no pietuvošanās godalgai. Labās rokas absolūtajā kategorijā tikpat pārsteidzošā cīņā Normundu Tomsonu pārspēja pašmāju sportists Raimonds Antonovičs. Sportistu sniegums cīņā par absolūto kategoriju medaļām bija kārtējais pierādījums tam, cik svarīgs armvrestlingā ir nevien impulsveida spēks, bet arī izturība, savstarpējā cīņu izloze un cīņas tehniskās nianses. Šādas prasmes pār Normundu Tomsonu demonstrēja Raimonds Antonovičs, tādējādi kļūstot arī par šī turnīra absolūto čempionu ar labo roku!

Rezultāti

Dāmas -65 kg

1.vieta Rima Martinkute - Lietuva
2.vieta Nataļja Gasane - Latvija
3.vieta Sintija Stalgeviča - Latvija

Dāmas 65 kg +

1.vieta Žanna Čingule - Latvija
2.vieta Sandra Zālīte - Latvija
3.vieta Sabīne Ļuta - Latvija

Juniori -70 kg

1.vieta Dovids Razmins - Lietuva
2.vieta Ilmārs Pētersons - Latvija
3.vieta Roberts Eiduks - Latvija

Juniori 70 kg +

1.vieta Vladislavs Krasovskis - Latvija
2.vieta Deivids Rimkus - Lietuva
3.vieta Deivids Tamošausks - Lietuva

Vīri -70 kg

1.vieta Mindaugs Tarasaitis - Lietuva
2.vieta Mārtiņš Lorencis - Latvija
3.vieta Linards Iļjins - Latvija

Vīri-78 kg

1.vieta Pauļus Morkūns - Lietuva
2.vieta Kaspars Grāvis - Latvija
3.vieta Raimonds Liepiņš - Latvija

Vīri -86 kg

1.vieta Aleksandrs Siaredzičs - Baltkrievija
2.vieta Mants Petreikis - Lietuva
3.vieta Daņils Koršikovs - Krievija

Vīri -95 kg

1.vieta Mants Ašmons - Lietuva
2.vieta Raimonds Antonovičs - Latvija
3.vieta Māris Kalējs - Latvija

Vīri 95 kg+

1.vieta Normunds Tomsons - Latvija
2.vieta Mārtiņš Kleinbergs - Latvija
3.vieta Donats Kriščuns - Lietuva

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Armvrestlinga Federācija