Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Inčukalnā savu svaru uzspiež pat 39 reizes

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Inčukalnā savu svaru uzspiež pat 39 reizes
Attēlā: no kreisās Raimonds Liepiņš (2.vieta), Einārs Skangalis (1.vieta) un Jānis Steļmahs (3.vieta).

Foto autors: Didzis Lapiņš

Inčukalna sporta kompleksā 14. februārī notika sacensības svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Labākais vīru rezultāts pieder Valmieras smagatlētikas sporta kluba „Spēka Pasaule” atlētam Eināram Skangalim, savu svaru uzspiežot 39 reizes. Savukārt starp dāmām spēcīgākā bija Agnese Roga no komandas „Rembate”, uzspiežot pusi no sava svara 28 reizes.

Kopā 63 sportisti no dažādām Latvijas vietām bija ieradušies 14. februārī Inčukalnā, lai atklātu savu spēka izturību svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Jaunieši, juniori, vīri un seniori centās uzspiest savu svēršanās laikā uzrādīto personīgo svaru, kas noapaļots līdz 500 g uz augšu vai uz leju līdz apaļiem kilogramiem. Turklāt, dāmām uz svaru stieņa tika uzlikta puse no personīgā svara.

Šogad sacensībās piedalījās vien piecas sievietes, no tām izturīgākā bija sporta kluba „Rembate” atlēte Agnese Roga, kura 33 kg uzspieda 28 reizes. Turpat līdzās turējās Eva Jeramite no Valmieras smagatlētikas sporta kluba „Spēka Pasaule”, uzspiežot 27 kg 27 reizes. Savukārt Megija Simsone no Raunas ieguva trešo vietu absolūtajā vērtējumā ar uzspiestajiem 34 kg 26 reizes.

Jauniešu grupā visvairāk reižu savu svaru pacēla Jānis Vilciņš no Valmieras smagatlētikas sporta kluba „Spēka Pasaule”, kurš 64 kg uzspieda 30 reizes. Šis rezultāts sportistam ļāva kļūt arī par absolūti spēcīgāko jaunieti. Otrs absolūti labākais rezultāts starp jauniešiem bija Armandam Rižam no komandas „Rembate”, uzspiežot 63 kg 21 reizi. Madars Dobkevičs no Bauskas savus 59 kg uzspieda 20 reizes un kļuva par trešo spēcīgāko jaunieti absolūtajā vērtējumā pēc Vilksa koeficienta. Savu svaru 20 reizes uzspieda arī Aleksandrs Abramovs no Bauskas, kurš svara kategorijā līdz 83 kg izcīnīja pirmo vietu, taču neierindojās starp absolūti labākajiem.

Junioru konkurencē Ojārs Ūdris 83 kg smago svara stieni uzspieda 27 reizes un izcīnīja absolūti spēcīgākā juniora godu. Otro vietu ieņēma Ervīns Zods no komandas „Rembate”, 72 kg uzspiežot 26 reizes. Klāvs Bokšs no sporta kluba „Georgs 5” kļuva par trešo izturīgāko junioru 73 kg smago svara stieni uzspiežot 23 reizes.

Vīru grupā valdīja vissīvākā konkurence. Starp 24 spēcīgiem un izturīgiem sportistiem kļūt par absolūti spēcīgāko vīru nenācās viegli, taču Valmieras smagatlētikas kluba „Spēka Pasaule” atlētam Eināram Skangalim tas izdevās. Einārs Skangalis 71 kg smago svara stieni spēja uzspiest 39 reizes. Šis rezultāts bija augstākais šī gada Inčukalna novada čempionāta laikā. Raimonds Liepiņš no sporta kluba „Georgs 5” savu svaru 78 kg uzspieda 37 reizes un kļuva par otro absolūti spēcīgāko vīru. Jānis Steļmahs no Valmieras smagatlētikas kluba „Spēka Pasaule” izcīnīja trešo vietu absolūtajā vērtējumā, uzspiežot 77 kg 34 reizes.

Apkopojot senioru 1 un senioru 2 vecuma grupu rezultātus, tika noteikti trīs spēkā izturīgākie seniori. Pirmo vietu izcīnīja Andris Grigalovičs no Bauskas ar uzspiestajiem 89 kg 28 reizes. Otro vietu ieņēma Edijs Ezeriņš no Raunas, uzspiežot 73 kg 26 reizes. Siguldas sporta kluba „Panatta Fitness” atlēts Guntis Zvejnieks, 86 kg uzspiežot 26 reizes, kļuva par trešo absolūti spēka izturīgāko senioru.

Sacensību rezultāti katrā svara kategorijā pieejami: Latvijas Pauerliftinga Federācija

Divpadsmit komandu konkurencē izturīgākā bija „Rembate”, otro vietu ļaujot ieņemt komandai „Bauska”, bet trešo vietu izcīnīja Valmieras smagatlētikas sporta klubam „ Spēka Pasaule”.
Vienlaikus sacensības bija arī Latvijas Kausa izcīņas pauerliftingā 3. posms un Vidzemes Reģiona Kausa 2. posms.

Nākamās sacensības svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu notiks Rīgā 30. maijā -Latvijas Čempionāts spiešanā uz reižu skaitu, pazīstams arī kā Lido kauss.

Inčukalna novada čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību „Spēka Pasaule” un Inčukalna novada domi. Sacensības atbalstīja interneta veikals veikals.sp.lv un SIA „Z Truck”. Pasākumu līdzfinansēja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projektu vadītājs
Latvijas Pauerliftinga federācija
Mob.tālr.: +371 27 859 586