Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Andruškevičs: "Tokijas spēlēs varētu startēt Koha, Plēsnieks, Suharevs un Koževņikovs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Andruškevičs: "Tokijas spēlēs varētu startēt Koha, Plēsnieks, Suharevs un Koževņikovs"
Viktors Ščerbatihs, Eduards Andruškevičs, Artūrs Plēsnieks, Rebeka Koha
Foto: Juris Presņikovs, ventspils.lv

Latvijas svarcelšanas slavenais treneris Eduards Andruškevičs lēš, ka 2020. gada olimpiskajās spēlēs mūsu valsti varētu pārstāvēt četri vai pieci sportisti, iepriekš kvalifikācijas noteikumi nebija tik labvēlīgi, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Andruškevičs norāda, ka olimpiskās atlases sistēma ir izmainīta, salīdzinot ar iepriekšējo ciklu. Tagad ir individuālā kvalifikācija, kur skatās sešu sacensību rezultātus. Jaunā kārtība Latvijas svarcelšanai ir izdevīga. "Plānojam, ka 2020. gada Tokijas spēlēs varētu startēt Rebeka Koha, Artūrs Plēsnieks, Ritvars Suharevs un Vadims Koževņikovs. Var pacīnīties arī Daniela Ivanova, lai gan viegli nebūs," uzskata mūsu treneris.

Atgādinām, ka 2016. gada Eiropas zelta medaļnieks un 2017. gada pasaules vicečempions Artūrs Plēsnieks pēc pleca operācijas atsācis pilnvērtīgi trenēties. Šī gada Eiropas čempione Rebeka Koha un ceturtās vietas ieguvējs Ritvars Suharevs šovasar pārliecinoši ieguva zelta godalgas junioru pasaules čempionātā. Vadims Koževņikovs ir kontinentālo meistarsacīkšu ceturtās vietas īpašnieks. Pērnā gada U15 Eiropas čempione Daniela Ivanova šogad ieguva U17 sudrabu.

37 gadus trenera darbā pavadījušais Eduards Andruškevičs akcentē svarcelšanas tehnikas lielo nozīmi, tāpat ļoti svarīga ir nervu sistēma. Minēto gadu laikā darba metodes ir krietni vien mainījušās - savulaik tehnikai neveltīja tik lielu uzmanību un bija mazāk treniņu. Latvijā patlaban trūkst treneru, šajā ziņā arī citās valstīs ir problēmas.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja