Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Gājis bojā piecpadsmitkārtējais pasaules čempions armvrestlingā Puškars

Juris Miņins
Juris Miņins

Gājis bojā piecpadsmitkārtējais pasaules čempions armvrestlingā Puškars
Andrejs Pušars
Foto: ukranews.com

Vakardien autoavārijā ir gājis bojā viens no pasaules spēcīgākajiem armvrestleriem, piecpadsmitkārtējais pasaules čempions šajā sporta veidā Andrejs Puškars.

Kā ziņo Ukrainas mediji, vakardien pa dienu uz viena no šīs valsts autoceļiem automašīna "Citroen" zaudēja vadību un iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur saskrējās ar pretējā virzienā braucošo smago auto. Viens no vieglajā auto esošajiem cilvēkiem kritiskā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā, bet divus šajā auto esošos cilvēkus glābt nav izdevies.

Kā kļuva zināms vēlāk, tad vieglajā auto atradās Ukrainā un visā pasaulē pazīstami sportisti. Cilvēks, kurš kritiskā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā ir divkārtējais pasaules un Eiropas čempions svara kategorijā līdz 70 kg, kā arī prestižo "Nemiroff Cup" un "A1 Russian Open" uzvarētājs Oļegs Žohs. Viņam ir konstatēti abu roku lūzumi, kā arī daudzas citas traumas un ir cietuši arī iekšējie orgāni. Pēc jaunākās informācijas, viņa stāvoklis ir smags, bet stabils, taču transportēt uz Kijevu viņu nav iespējams. Pagaidām sportists tiek uzturēts mākslīgajā komā.

Savukārt starp bojā gājušajiem bija Oļega Žoha tēvs Sergejs un cits armvrestleris, viens no šī brīža pasaules spēcīgākajiem šī sporta pārstāvjiem, Andrejs Puškars, kurš 15 reizes ir bijis labākais pasaules čempionātos (sešas reizes triumfējis absolūtajā kategorijā), sešpadsmit reizes Eiropas meistarsacīkstēs, kā arī izcīnījis daudzas uzvaras dažādos komercmačos.

Tiek ziņots, ka sportisti bija ceļā uz lidostu, lai pēc tam dotos uz Poliju, kur viņiem bija jāpiedalās nu jau tradicionālajā Igora Mazurenko rīkotajā "Zloty Tur" čempionātā. Viena no gaidītākajām cīņām šajā turnīrā bija tieši Andreja Puškarja tikšanās ar citu armvrestlinga superzvaigzni Denisu Cipļenkovu no Krievijas.

Izmantotie resursi:
https://tass.ru/