Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Senioriem Eiropā zelts un bronza

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Senioriem Eiropā zelts un bronza
No kreisās: Jānis Lasmanis, Jurijs Ivaņušins,Jevgēņijs Vorobjovs, Dainis Reinholds un Vladimirs Kovaļskis.

Luksemburgā ceturtdienas vēlā vakarā, 13. oktobrī, noslēdzās četru Latvijas izlases sportistu sacensības Eiropas Senioru čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Mājup dodas Jevgēņija Vorobjova zelta medaļa un Jāņa Lasmaņa izcīnītā bronzas medaļa.

Sacensībās Latviju pārstāvēja Vladimirs Kovaļskis no Rīgas sporta kluba „Vikings PL”, Jānis Lasmanis no Jelgavas sporta kluba „Apolons” un Aizkraukles sporta centra seniori Jevgēņijs Vorobjovs un Dainis Reinholds. Latvijas izlase uz Eiropas Senioru čempionātu devās kopā ar Latvijas Pauerliftinga federācijas galveno treneri Juriju Ivaņušinu un Starptautiskās klases tiesnesi Raivo Lapiņu. Izlasei palīdzēt devās arī Tatjana Kovaļska

Senioru grupā virs 60 gadiem J. Vorobjovs sacensībās ieguva zelta medaļu svara kategorijā līdz 59 kg. Sportists sacensībās pirmajā piegājienā uzspieda 105 kg, otrajā piegājienā tika uzspiesti 110 kg, taču trešais piegājiens ar pieteiktajiem 112,5 kg bija neveiksmīgs. Līdz ar rezultātu 110 kg J. Vorobjovs kļuva par četrkārtējo Eiropas Senioru čempionu.

Starp senioriem virs 60 gadiem lielisku rezultātu uzrādīja arī J. Lasmanis, kurš starptautiskās sacensībās piedalījās otro reizi. Luksemburgā svara kategorijā līdz 83 kg sportists sacensības uzsāka ar veiksmīgi uzspiestiem 155 kg. Nākamais pieteiktais svars 160 kg otrajā piegājienā netika ieskaitīts, taču sportists nepadevās un jau trešajā piegājienā 160 kg smagais svaru stienis tika pacelts. Šis rezultāts ļāva sportistam ierindoties 3.vietā un izcīnīt bronzas medaļu.

Šoreiz mazāk veiksmīgas sacensības bija V. Kovaļskim un D. Reinholdam. Abiem sportistiem čempionāts noslēdzās bez rezultāta. Senioru vecuma grupā virs 50 gadiem un svara kategorijā līdz 105 kg V. Kovaļska sākotnēji pieteiktais svars 210 kg netika uzspiests. D. Reinholds startēja senioru vecuma grupā virs 60 gadiem svara kategorijā virs 120 kg. Arī D. Reinholda pieteiktie 250 kg netika uzspiesti. Lai gan čempionātā netika iegūta vieta, dalība šāda līmeņa sacensībās sniedz pieredzi, atziņas un motivāciju turpmākiem treniņiem.

Sacensību rezultāti: europowerlifting.org

Visi četri seniori jau iepriekš ir piedalījušies starptautiskās sacensībās un nesuši Latvijas vārdu pasaulē, sasniedzot lieliskus rezultātus un izcīnot godalgotas medaļas. Pēdējie sasniegumi V. Kovaļskim 2012. gadā Eiropas Senioru čempionātā izcīnītā zelta medaļa svara kategorijā līdz 105 kg ar uzspiestajiem 215 kg. Taču 2014. gadā ar šādu rezultātu Eiropā 5.vieta. Šīs bija jau sestās starptautiskās sacensības sportistam. J. Lasmanis veiksmīgi otro reizi pārstāvēja Latvija starptautiskajā arēnā. Pagājušā rudenī Eiropas Senioru čempionātā, uzspiežot 160 kg svara kategorijā līdz 83 kg, sportists izcīnīja bronzu.

Šī gada pavasarī J. Vorobjovs un D. Reinholds piedalījās Pasaules čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu Dānijā. Abi sportisti mājās pārveda sudraba medaļas. J. Vorobjovs ar rezultātu 115 kg svara kategorijā līdz 59 kg, bet D. Reinholds svarā virs 120 kg spēja tikt galā ar 241 kg un ierindoties arī 3. vietā absolūtajā vērtējumā senioru grupā virs 60 gadiem. J. Vorobjovs piedalās starptautiskās sacensībās piekto reizi, un viņam visi starti vainagojušies panākumiem. Jau 2013. gadā viņš kļuva par Pasaules čempionu. Līdz ar šīm sacensībām sportists jau četras reizes ir kļuvis par Eiropas čempionu. Savukārt D. Reinholds ir astoņas reizes devies aizstāvēt Latviju starptautiskās sacensībās, un sešas reizes labojis Eiropas vai Pasaules rekordus. D. Reinholds kļuvis par Eiropas čempionu trīs reizes, bet Pasaules čempionātā sudrabu izcīnījis četras reizes.

Eiropas Senioru čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu notiek no 13. līdz 15. oktobrim Luksemburgas pilsētā Hammā. Čempionātu organizē Eiropas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Luksemburgas Pauerliftinga federāciju. Kopā sacensībām pieteikušies 177 seniori, no tiem 53 sievietes un 124 vīri.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

     [+] [-]

, 2016-10-15 16:12, pirms 8 gadiem
Nevis izcīnīja vai ieguva bet paņema zeltu jo ja esi tikai 1 cilvēks grupā tad zeltu nepaņemt tikpatkā nav iespējams
Kad šī sporta veida federācijas "lielie" beidzt sapratīs ka tās vecuma un svara kategorijas ir sen pa daudz. Skaitās Eiropas čempis bet piemēram starp vīriešiem grupā vidēji tiaki 4-5 sportisti, starp sievietēm tikai labi ja vidēji 3 sportistes.

personīgi es neredzu gandarījumu izcīnīt medaļu ja grupā tik maz cilvēki.