Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārtiņš Jankovskis

Rīt norisināsies atklāto spēka vīru čempionāta fināls

Rīt norisināsies atklāto spēka vīru čempionāta fināls
Mareks Leitis

Rīt, 16. augustā, Rīgas svētku laikā 11. novembra krastmalā, pulksten 16:30 notiks Atklāto spēka vīru čempionāta fināls, kurā noskaidrosies sacensību kopvērtējuma uzvarētāji, kā arī katras disciplīnas labākie sportisti.

Līdz šim labāko sniegumu drošības risinājumu līdera Latvijā, AS G4S Latvia atbalstītajā G4S Spēka trepē ir uzrādījis ventspilnieks Mareks Leitis (Ventspils), kurš šobrīd kopvērtējumā ierindojas trešajā vietā.

Sīva cīņa G4S Spēka trepē gaidāma starp disciplīnas līderiem, un Mareks Leitis līdz šim visos iepriekšējos sacensību posmos saglabā stabilu pozīciju pirmajā trijniekā.

Informē Ilze Jermacāne, ''AS G4S Latvia'' Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja: ''Šis būs spēka vīru sacensību izšķirošais posms, līdz ar to skatītājiem būs iespēja klātienē vērot augstu profesionālo sniegumu, pašdisciplīnu un spēku nesaudzēšanu galvenajam – finālam. Esmu priecīga, ka uzņēmums ''G4S Latvia'' ir bijis liecinieks tik interesantiem un skatītāju apmeklētiem čempionāta posmiem visā Latvijā. G4S labprāt atbalsta sportistu centienus un panākumus gan Latvijā, gan arī globālā mērogā, jo izvirzīto mērķu sasniegšana ir saprotama pamatvērtība arī G4S uzņēmumu ikdienas darbā.''

Sestdien interesanta sacensība G4S Spēka trepē Marekam Leitim gaidāma ar Andri Leišavnieku (Gulbene), kurš 1. posmā Jūrmalā ierindojās trešajā vietā, līdzvērtīgu rezultātu uzrādot arī Rojas posmā. Savuklārt Ventspilī A. Leišavnieks izcīnija otro vietu. Tāpat interesentiem būs aizrautīgi sekot līdzi Agra Kazeļņika (Ogre) sniegumam, jo Jēkabpilī un Rojā sportists ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu, savukārt sacensību kopvērtējumā šobrīd ir ceturtais spēcīgākais sportists.

Jāņem vērā, ka G4S Spēka trepi arī paši atlēti uzskata par vienu no grūtākajiem pārbaudījumiem, un šo vingrinājumu, galvenokārt, pārvar atlēti, kas ierindojas virsotnē (t.s. TOP atlēti).

Artūrs Plostnieks, Sporta attīstības Centrs pārstāvis: ''Ja parasti Spēka kāpnēs pakāpienu augstums vidēji ir 45-50 cm, tad šogad G4S Spēka trepes pakāpiens ir 60 cm augsts, kas vingrinājumu padara nopietnāku. Tradicionāli spēkavīriem ir jāpārvar 18 pakāpieni (6+6+6), pārvietojot attiecīgi 225, 250 un 275 kg smagumus. Šis ir vērtējams kā viens no fiziski smagākajiem sacensību pārbaudījumiem. Mūsu novērojumi liecina, ka šis ir arī skatītāju un līdzjutēju viens no iecienītākajiem vingrinājumiem.''

Latvijas rekords Spēka trepes disciplīnā pieder Raimondam Bergmanim, kurš 200, 225 un 250 kg smagumus pa Spēka kāpnēm uznesis 44,4 sekundēs.

Papildus G4S Spēka trepes disciplīnai tiks noskaidroti arī Atklāto spēka vīru čempionāta spēcīgākie sportisti. Šobrīd pirmajās trijās vietās ierindojas: pirmajā Mārtiņš Skujenieks (Saldus), otrajā Māris Rozentāls (Kuldīga) un attiecīgi trešajā – Mareks Leitis (Ventspils).

Sacensības un grandiozais fināls notiks rīt, 11. novembra krastmalā (starp Akmens un Vanšu tiltiem), sākot no pulksten 16:30. Ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jermacāne
AS ''G4S Latvia'' Mārketinga un sabiedrisko
attiecību dienesta vadītāja


, 2008-08-15 14:37, pirms 16 gadiem
Pirmais trijnieks no kurzemes
Protams Es pa MĀRI!
Lai tev veicas
, 2008-08-15 14:39, pirms 16 gadiem
"atklāto spēkavīru" čempionāta fināls?
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.