Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Koha un Plēsnieks uzvar Latvijas čempionātā svarcelšanā atsevišķos vingrinājumos

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Koha un Plēsnieks uzvar Latvijas čempionātā svarcelšanā atsevišķos vingrinājumos
Rebeka Koha
Foto: allthingsgym.com

Vakar Ventspilī risinājās Latvijas čempionāts svarcelšanā atsevišķos vingrinājumos, kurā starp sievietēm labākā bija Rebeka Koha, bet vīriešu konkurencē stiprākais izrādījās Artūrs Plēsnieks, kurš sacensību režīmā atgriezies pēc gada sākumā pārciestās pleca operācijas.

Rebeka Koha dāmu konkurencē raušanā pacēla 100 (Jauns Latvijas rekords), bet grūšanā 115 kilogramus, kas viņai pēc Sinklera tabulas deva 295,62 punktus un pārliecinošu uzvaru. Otrā palika dobelniece Daniela Ivanova, kura pacēla attiecīgi 72 kg raušanā un 86 kg grūšanā, Sinklera tabulas vērtējumā tiekot pie 232,96 punktiem, bet trešā ar 203,92 punktiem palika Linda Sprūža no Ludzas.

Savukārt vīriem pēc Sinklera tabulas labākais bija ventspilnieks Artūrs Plēsnieks, kurš raušanā pacēla 177, bet grūšanā 220 kilogramus, kas deva 428,21 punktu. Tikmēr otra labākā punktu summa bija Plēsnieka novadniekam Ritvaram Suharevam, kurš svarā līdz 85 kg pacēla 158 kilogramus, kas raušanā pēc Sinklera tabulas bija labākais rādītājs, apsteidzot arī Plēsnieku. Tikmēr grūšanā Suharevs pacēla 182 kg smagu stieni.

Trešo vietu pēc Sinklera tabulas ieņēma daugavpilietis Vadims Koževņikovs, kurš svarā līdz 94 kilogramiem raušanā pievarēja 154 kg, bet grūšanā 199 kg smagus stieņus, kas viņam deva 401,89 punktus. Vadims šajos mačos izpildīja Starptautiskā sporta meistara normatīvu.