Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Spraigā ceturtdiena mūsu senioriem

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Spraigā ceturtdiena mūsu senioriem
Foto: Jānis Lasmanis

Ceturtdiena, 13. oktobris, sola spraigas senioru sacensības, jo četri Latvijas izlases sportisti cīnīsies par pjedestāla vietām Eiropas Senioru čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Čempionāts norisinās Luksemburgā no 13. līdz 15. oktobrim.

Šogad Eiropas Senioru čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu Latviju pārstāvēs četri mūsu brašākie seniori: Vladimirs Kovaļskis, Jevgēņijs Vorobjovs, Jānis Lasmanis un Dainis Reinholds. Latvijas izlase uz Eiropas Senioru čempionātu devās kopā ar Latvijas Pauerliftinga federācijas galveno treneri Juriju Ivaņušinu un Starptautiskās klases tiesnesi Raivo Lapiņu. Izlasei palīdzēt devusies arī Tatjana Kovaļska
Senioru vecuma grupā virs 50 gadiem startēs Vladimirs Kovaļskis, kurš Latvijas pauerliftinga sacensībās pārstāv Rīgas komandu „Vikings PL”. V. Kovaļskis Eiropas čempionātā piedalīsies svara kategorijā līdz 105 kg. Sacensību starts būs 13. oktobrī ap plkst.16.30 pēc Latvijas laika.

Tā paša 13. oktobra vakarā 19.30 pēc Latvijas laika pārējie trīs sportisti uzsāks savu startu senioru vecuma grupā virs 60 gadiem. Šajā grupā svara kategorijā līdz 59 kg piedalīsies Jevgēņijs Vorobjovs no Aizkraukles sporta centra. Jānis Lasmanis no Jelgavas sporta kluba „Apolons” par medaļām cīnīsies svara kategorijā līdz 83 kg. Savukārt svara kategorijā virs 120 kg savu spēku atklās Aizkraukles sporta centra atlēts Dainis Reinholds.

Visi četri seniori jau iepriekš ir piedalījušies starptautiskās sacensībās un nesuši Latvijas vārdu pasaulē, sasniedzot lieliskus rezultātus un izcīnot godalgotas medaļas. Pēdējie sasniegumi V. Kovaļskim 2012. gadā Eiropas Senioru čempionātā izcīnītā zelta medaļa svara kategorijā līdz 105 kg ar uzspiestajiem 215 kg. Taču 2014. gadā ar šādu rezultātu Eiropā 5.vieta. J. Lasmanis pagājušā rudenī Eiropas Senioru čempionātā uzspieda 160 kg svara kategorijā līdz 83 kg un izcīnīja bronzu. Savukārt šī gada pavasarī J. Vorobjovs un D. Reinholds piedalījās Pasaules čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu Dānijā. Abi sportisti mājās pārveda sudraba medaļas. J. Vorobjovs ar rezultātu 115 kg svara kategorijā līdz 59 kg, bet D. Reinholds svarā virs 120 kg spēja tikt galā ar 241 kg un ierindoties arī 3.vietā absolūtajā vērtējumā senioru grupā virs 60 gadiem.

Šie sasniegumi nebūt nav vienīgie mūsu senioriem, tāpēc vēlēsim veiksmi un izcilu taktiku, lai arī šis čempionāts nes uzvaras. Latvijas Pauerliftinga federācija aicina atbalstīt mūsu sportistus un sekot līdzi sacensībām interneta tiešraidē GOODLIFT | Live!

Eiropas Senioru čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu organizē Eiropas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Luksemburgas Pauerliftinga federāciju. Kopā sacensībām pieteikušies 177 seniori, no tiem 53 sievietes un 124 vīri.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793