Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Baiba Norberte

Ķīpsalā notiks jau ceturtā Spēka olimpiāde

Starptautiskās izstādes „Atpūta un sports 2015” apmeklētāji varēs līdzi just un paši piedalīties ceturtajā Spēka olimpiādē. Tās ietvaros notiks divi spraigi pauerliftinga čempionāti spēka trīscīņā, straujo popularitāti Latvijā guvusī spēka cīņa un Supermači ārmreslingā.

Piektdien, 27. martā, Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā notiks Latvijas Neredzīgo sporta savienības čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma. Sacensības notiks trīs spēka trīscīņas disciplīnās - pietupienos ar svaru stieni uz pleciem, svaru stieņa spiešanā guļus uz horizontāla sola un svaru stieņa vilkmē no zemes ar stājas spēku.

Turpat līdzās 27. martā notiks Latvijas čempionāts spēka cīņā. Spēka cīņa (angļu val. MasWrestling) tiek uzskatīta par Jakutijas nacionālo sporta veidu, kas tikai nesen ir kļuvis atpazīstams arī Latvijā. Cīņas pamatuzdevums ir, sēžot pretiniekiem vienam pret otru, atbalstot pēdas pret vidū esošo dēli un satverot nelielu nūju, to pārvilkt savā pusē vai izraut pretiniekam no rokām.

Sestdien, 28. martā, Ķīpsalā tiksies pauerliftinga entuziasti, lai apliecinātu savu spēku Rīgas Pilsētas atklātajā komercturnīra čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma un labotu Latvijas rekordus. Čempionāta laikā sacensību dalībnieki varēs cīnīties par naudas balvām. Komandu un individuālie pieteikumi ir gaidīti līdz 2015. gada 25. martam interneta vietnē piedalies.sp.lv

Svētdien, 29. martā, Latvijas Armvrestlinga federācija kopā ar biedrību „Spēka Pasaule” organizē Supermačus. Supermačos Latvijas spēcīgākie atlēti cīnīsies par augstāku vietu reitingā, ar katru roku cīnoties piecas cīņas pret vienu pretinieku. Supermačos piedalīsies arī Eiropas un Pasaules čempionātu medaļnieki.

Spēka olimpiādi organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo sporta savienību, Latvijas Armvreslinga federāciju, biedrību „Spēka Pasaule”, sporta klubu „Arkan” un biedrību „Par sportisku sabiedrību”. Spēka olimpiādi atbalsta Rīgas dome, Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija un interneta veikals veikals.sp.lv/.

Sacensību atbalstītājs veikals.sp.lv/ informē, ka līdz 31.martam, ievadot atlaižu kodu SpekaOlimpiade2015 tiks saņemta 25% atlaide dažādām sporta precēm.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projektu vadītājs
Latvijas Pauerliftinga federācija
Mob.tālr.: +371 27 859 586


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.