Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: sasperjods-k

SASPERJODS: Pasaules čempionāts svarcelšanā un mēsējie!

Sveiki stiprajā nedēļā!
Svarcelšanā ir noticis Lielais Gadatirgus un vēl šis tas jauns, par ko Jums pavēstīšu.

Vispirms jāsaka, ka IWF izvēlējās ļoti interesantu taktiku, kā popularizēt svarcelšanu. Nenoliedzami, ka 20 svara kategorijas ļauj vairāk valstīm iegūt medaļu nekā 15 svara kategorijas. Tāpēc mārketinga vārdā un nedaudz arī lielo dopinga lomu, kas smēla arī iepriekšējos pasaules rekordistus, pēdējā laikā dēļ bija liela motivācijas mainīt svara kategorijas.

Tā nu nokļuvām atpakaļ kopš 1997. gada pie 10 vīru un 10 sievu svara kategorijām. Taču te sākās dilemma. SOK nepalielina svarcelšanas kvotas un liek saglabāt 8+7 svaru kategoriju formātu. Līdz ar to top līmenī veidojas tukšās kategorijas, ko spilgti parādīja sievietēm 45 kg un vīriem 102 kg. Kategorijas, kurās bija vāja konkurence, jo nav jau olimpiskās perspektīvas.

Es tomēr esmu par 10+10 sv.kat, jo vīriešiem, jo sevišķi Eiropas ziemeļu galā 94, 105 un +105 (pēc iepriekšējās sistēmas) faktiski ir antropoliģiskās kategorijas, kamēr vairums pārējo svara kategoriju dod lielu handikapu. Tagad ir tāda 109 kg, kas ir jau optimāla 1.85 m garam jaunēklim.

Pasaules čempionāts Turkmenistānā notika Ķīnas zīmē. 53 no 180 medaļām. Odziņa bija Ssmagsvaru cīņa. Laša Talahadze ir kosmiskā tālumā no pārējiem. 217 raušanā ir monstrāls rezultāts. 220 gan jau tiks pacelts pēc gada vai Tokijā. Vēlēsim Lašam veselību. Kaimiņš Marts Seims par daudz sakoncentrējās uz kopvērtējuma bronzu, jo brīdī, kad Minosjans un Džangabajevs sagrūda 245, bija jāmaina mērķis un no bronzas kopvērtējumā, kurai vajadzēja 255, jāizvēlas bronza grūšanā, kur 246 būtu pieticis, bet lēciens no 235 uz 251 sanāca ne šis, ne tas.

Mūsējie Priecēja. Suharevs uzstādīja Pasaules junioru pirmrekordus, Plēsnieks pēc operācijas parādīja, ka nav tālu no medaļām vai 6 nieka. Rebeka vispār malacis - 20 gados otrā Pasaules bronza un ilgi nepārsitami pasaules junioru rekordi. Man bija maza asara acīs, redzot, kādu enerģiju 103 + 124 piegājienos ielika Rebeka un kā treniņos ieliktā darba augļi nonāk viņai kaklā!!!

Nākamais Gadatirgus būs vēl asāks cīņā par Tokijas biļetēm!

P.S.
Atļāvos šodien sasniegt neoficiālo Kuldīgas rekordu grūšanā 100 kg. Bez iesildīšanās Kuldīgas sporta manēžā ņēmu un uzmetu (lasi - uzgrūdu)!


, 2018-11-11 15:07, pirms 5 gadiem
Interesanti, ka tika apsteigtas 215 svarcēlājas!(visus svarus skaitot kopā)
Tas vien liecina par izcilu rezultātu! Savā grupā- 34!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.