Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

''Spēka dienā'' katram iespēja kļūt par pasaules rekorda līdzautoru

''Spēka dienā'' katram iespēja kļūt par pasaules rekorda līdzautoru
Samanta Tīna
Foto: spekadiena.lv

Jau šo sestdien, 12. septembrī, notiks Spēka diena, kad ikviens ir aicināts pievilkties pie stieņa un piedalīties jauna pasaules rekorda uzstādīšanā. Visā Latvijā no pulksten 10:00 līdz 17:00 darbosies 80 Spēka punkti, bet Rīgas Centrālās stacijas laukumā dalībniekiem būs iespēja ne tikai demonstrēt savu fizisko aktivitāti un pievilkties, bet arī baudīt plašu izklaides programmu ar populāru mūziķu uzstāšanos.

“Stipri cilvēki veido stipru Latviju! Tādēļ parādīsim spēku, kas piemīt ikvienam no mums ikdienas darbu paveikšanai. Latvijā radītā Spēka dienas ideja jau otro gadu notiek ar globālu vērienu, jo sestdien notiks arī visas Pasaules spēka diena. Šī ir iespēja visiem iedzīvotājiem vienoties kopīga mērķa sasniegšanai un uzstādīt vēl nebijušu pasaules rekordu,” uzsver Latvijas Ielu vingrotāju sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš.

Starptautiskās rekordu aģentūras “Record Holder Republic” reģistram ir pieteikti rekordi kategorijās “Visvairāk cilvēku, kas pievelkas pie stieņa 24 stundu laikā” un “Visvairāk pievilkšanās reižu 24 stundu laikā”. Lai sasniegtu rekordu, ir jāpārspēj 2014. gada Pasaules spēka dienas rezultāts, kad piedalījās vairāk nekā 14 tūkstoši dalībnieku 53 pasaules valstīs, kuri pievilkās pie stieņa gandrīz 168 tūkstošus reižu. Šogad Spēka punkti ir izveidoti vairāk nekā 60 valstīs no Somijas līdz Jaunzēlandei.

Spēka dienas centrālais pasākums no plkst. 10:00 līdz 18:00 notiks Centrālās stacijas laukumā Rīgā, kur paredzēta plaša sportisko aktivitāšu un izklaides programma visai ģimenei. Par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Toms Grēviņš, bet klātesošos ar priekšnesumiem izklaidēs grupas “Bermudu divstūris” un “Rīgas modes”, kā arī dziedātājs Miks Dukurs.

Spēka dienas centrālajā punktā savas prasmes demonstrēs arī Spēka dienas vēstneši – dziedātāja Samanta Tīna, aktieris Lauris Dzelzītis un LNT sporta žurnālists Jānis Traubergs. Viņi mēnesi līdz Spēka dienai trenējas pēc īpaši sagatavotas programmas, lai apliecinātu, ka ikviens dažu nedēļu laikā var kļūt spēcīgāks, ja vien to patiešām vēlas. Samanta ir apņēmusies pievilkties 3 reizes, bet Lauris un Jānis – 15 reižu. Vai treniņi ir devuši rezultātus, būs redzams Spēka punktā Stacijas laukumā.

Spēka diena, kuru organizē Latvijas Ielu vingrotāju sporta biedrība sadarbībā ar VAS Latvijas Dzelzceļš, notiks jau ceturto reizi. Plašāka informācija par sacensību norisi atrodama interneta mājaslapā Spēka diena, kur ikviens var iziet Spēka testu un saņemt ielu vingrotāju izstrādātu sagatavošanās programmu atbilstoši savam fiziskās sagatavotības līmenim.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Siksnis


, 2015-09-11 11:31, pirms 9 gadiem
Ņemot vērā to, ka vidējais sportacentra komentētājs nemaz pievilkties nav spējīgs, tad šī nav labākā vieta, kur reklamēties.
, 2015-09-11 13:01, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Ņemot vērā to, ka vidējais sportacentra komentētājs nemaz pievilkties nav spējīgs, tad šī nav labākā vieta, kur reklamēties.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.