Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Spēka atlēti izcīna vairākas medaļas Eiropas čempionātā

Eiropas čempionātā klasiskajā spiešanā guļus, kas pašlaik notiek Somijā, Latvijas veterānu komanda startējusi godam un mājās vedīs vairākas medaļas.

Dainis Reinholds no Aizkraukles sporta centra ir trīskārtējs Eiropas čempions veterāniem spiešanā guļus un vairākkārtējs Pasaules čempionātu medaļnieks. Dainis startēja svara kategorijā virs 120 kg, Veterāni 3 grupā.

Uzspiežot 200kg smagu svara stieni, savā svara kategorijā Dainis izcīnīja zeltu, savukārt absolūtajā vērtējumā viņam – 2.vieta! Pats par savu sasniegumu sportists ir ļoti apmierināts un iepriecināts. “Bija smaga cīņa. Uzspiedu 200kg. Protams, bija laiks, kad varēju uzspiest arī vairāk, piemēram, 225kg, bet kļūstu vecāks un gadi dara savu,” atzīst atlēts.

Jevgēnijs Vorobjovs no Aizkraukles sporta centra ir četrkārtējs Eiropas Čempions veterāniem spiešanā guļus, kas atvedis mājās arī pilnu medaļu komplektu no Pasaules Čempionāta. Jevgēnijam pieder arī vairāki Latvijas Rekordi. J.Vorobjovs startēja svara kategorijā līdz 59kg, Veterāni 3 grupā. Viņam izdevās uzspiest 90kg smagu svara stieni un savā svara kategorijā – 2.vieta!

Vladimirs Kovaļskis no Rīgas startēja svara kategorijā līdz 105kg, Veterāni 2 grupā. Viņš noteikti varēja cīnīties par augstāku vietu, bet veselības problēmu dēļ, savā svara kategorijā viņam izdevās izcīnīt 4.vietu. V.Kovaļskis uzspieda 170kg.

Savukārt Tatjana Špakova noslēdza savu startu Eiropas Veterānu čempionāta klasiskajā spiešanā guļus, izcīnot Eiropas Veterānu bronzas medaļu, un uzstādot jaunu Latvijas Rekordu OPEN un Veterāni 1 grupai, svara kategorijā līdz 57 kg.

Jau rīt, 12.augustā, uz starta dodas Juniori: Edgars Jurkāns, Sergejs Timofejevs, Oļegs Kudrjavcevs, Tatjana Tokareva, savukārt 13.augustā startē OPEN: Uģis Smirnovs un Māris Juzups.

Informāciju sagatavoja
Inita Savicka
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.