Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Svarcēlājam Mežinskim 12. vieta junioru pasaules čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Svarcēlājam Mežinskim 12. vieta junioru pasaules čempionātā
Armands Mežinskis
Foto: Japan Weightlifting Association

Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā turpinās junioru pasaules čempionāts svarcelšanā. Latvijas atlēts Armands Meženiskis (85kg) šodien B grupā izcīnīja ceturto vietu, kas sacensību noslēgumā dod 12. pozīciju.

85 kilogramu turnīrā tika pieteikti 25 svarcēlāji. Pirms sacensībām izveidoja svarcēlāju reitingu, vadoties no kilogramu summas, kuru attiecīgais sportists eventuāli varētu pacelt. Viens no jaunākajiem dalībniekiem Armands Mežinskis (17) orientējās uz 315 kg summu un nekotējās starp favorītiem, iekļūstot B grupā

B grupas sacensību raušanā Armands Mežinskis sāka ar neveiksmi pie 134 kg stieņa, turpinājumā šo smagumu pacēla, bet trešajā mēģinājumā pieveica 139 kg, kas deva ceturto vietu šajā grupā. Grūšanā mūsu sportists bija sekmīgs visos piegājienos - 166, 172, 176 kg. Summā sanāca 315 kg un ceturtā vieta B grupā, pirms tam C grupā rezultāti bija sliktāki. Galīgā vietu secību noskaidrosies pēc A grupas mačiem, kur pieteikti astoņi svarcēlāji.

Pirmo vietu ieguva gruzīns Revazs Davitadze, kurš summā pacēla 356 kilogramus. Sudrabu nopelnīja Ahmeds Ali no Ēģiptes (350), bet uz trešā pakāpiena nokļuva amerikānis Harisons Mauruss (349). Armands Mežinskis tika klasificēts 12. pozīcijā.

Kā jau ziņots, 2018. gada junioru pasaules čempionātā Rebeka Koha (58kg) un Ritvars Suharevs (77kg) pārliecinoši ieguva zelta godalgas. Latviju pārstāvēja trīs dalībnieki.

Vairākas svarcelšanas lielvalstis (Ķīna, Krievija u.c.) šoreiz nedrīkst piedalīties diskvalifikācijas dēļ, līdz ar to konkurence nav tik spēcīga kā savulaik.

Izmantotie resursi:
www.iwf.net

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 14:28, pirms 6 gadiem
Super rezultāti svarcelšanā! 17 gados celt 180 kg johaidī nezvēri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja