Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Par dopinga lietošanu šogad diskvalificēti trīs pauerliftinga sportisti

Ints Megnis
Ints Megnis

Par dopinga lietošanu šogad diskvalificēti trīs pauerliftinga sportisti
Sandra Bileiše
Foto: Dainis Ģelzis

Par aizliegto vielu lietošanu šogad diskvalificēti trīs pauerliftinga sportisti un tie ir vienīgie publiski zināmie antidopinga noteikumu pārkāpēji.

Latvijas Antidopinga biroja mājaslapā vēl nesen nebija informācijas par šī gada diskvalifikācijām, bet tagad tur parādījusies informācija, ka pēc 2017. gada 16. decembrī veiktām analīzēm četru gadu diskvalifikāciju, kas stājusies spēkā 19. janvārī, saņēmis pauerliftinga sportists Andrejs Razujevs. Viņa organismā konstatēts īsts aizliegto vielu kokteilis - metandienons, dehidrohlormetiltestosterons, stanozolols, nandrolons, ostarīns, metilheksanamīns un arī ibutamorens.

Antidopinga biroja vadītājs Mārtiņš Dimants iepriekš nav komentējis, cik sportisti šogad pieķerti aizliegto vielu lietošanā, tomēr Latvijas Pauerliftinga federācijas mājaslapā pieejama informācija, ka šogad vien diskvalificēti trīs tās sportisti - bez Razujeva sodīti arī Kristaps Prancāns un Sandra Bileiše, kuri abi arī atpūtīsies četrus gadus.

Zīmīgi, ka Antidopinga aģentūras mājaslapā ir informācija, ka 2017. gadā dopinga lietošanā pieķerts vienīgi pauerliftinga sportists Andrejs Mortuļevs, kamēr Pauerliftinga federācija vēsta, ka tā vien pērn diskvalificējusi piecus sportistus (Mortuļevu, Māri Ošu, Robertu Dimantu, Māri Krieveli un Alīnu Abramčuku). Antidopinga nodaļa šos sportistus iekļāvusi pie 2016. gada statistikas, kad sacensībās aizliegto vielu lietošanā Latvijā tika pieķerti 11 sportisti, kas ir lielākais skaits kopš valsts neatkarības atgūšanas. Pēc šādas sistēmas Razujevam vajadzētu būt iekļautam 2017. gada statistikā.

Apzinoties problēmas sporta veidā, Pauerliftinga federācija mēģina aktīvi cīnīties pret dopinga lietošanu savu sportistu vidū, pati iespēju robežās finansējot dopinga analīžu veikšanu.

     [+] [-]

, 2018-07-11 21:19, pirms 6 gadiem
tīri interesanti, vai tikai reta sakritība?

Antidopinga biroja vadītājs Mārtiņš Dimants iepriekš nav komentējis .. kamēr Pauerliftinga federācija vēsta, ka tā vien pērn diskvalificējusi piecus sportistus (Mortuļevu, Māri Ošu, Robertu Dimantu .. )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-12 08:15, pirms 6 gadiem
Lietošana kačalkās iet uz urrā, OS šis nav un nebūs,tāpēc arī diskābeļu tik daudz. Šie vēl aizies uz wpc un nostartēs,ja gribēs. Viņiem nav ko zaudēt,prēmijas tāpat neatmaksās,ja vispār dabūja. Tā turpināsies kamēr nebūs ko zaudēt

     [+] [-]

, 2018-07-12 10:16, pirms 6 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Lietošana kačalkās iet uz urrā, OS šis nav un nebūs,tāpēc arī diskābeļu tik daudz. Šie vēl aizies uz wpc un nostartēs,ja gribēs. Viņiem nav ko zaudēt,prēmijas tāpat neatmaksās,ja vispār dabūja. Tā turpināsies kamēr nebūs ko zaudēt
Liftings (IPF) tagad dara diezgan daudz, lai būtu OS, tāpēc, redzot, ka pēdējā laikā iekļūt OS programmā ir vieglāk, gan jau kaut kurā brīdī nonāks ja ne līdz iekļaušanai tad nopientai pretendēšanai.

Par visu pārējo - liftings ir amatieru sports pēc būtības un ir jānotiek kaut kam grandiozam, lai tas mainītos, tāpēc katrs dara kā uzskata par vajadzīgu.

No otras puses - iet startēt IPF, kad zini, ka ar to dopinga testu nodošanu var rasties problēmas, nu tas ir tā interesanti. Itkā nebūtu citu sacensību, kur mierīgi startēt.