Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Arī svarcēlājs Griškovs garantē vietu Eiropas čempionāta desmitniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

Arī svarcēlājs Griškovs garantē vietu Eiropas čempionāta desmitniekā
Jānis Griškovs ar treneri Eduardu Andruškeviču. Foto: Aivars Ķesteris/f64

Latvijas svarcēlājs Jānis Griškovs ceturtdien uzvarēja Eiropas čempionāta B grupas sacensībās svara kategorijā līdz 102 kilogramiem, garantējot vietu sacensību desmitniekā. Griškovs laboja savus personīgos rekordus, summā to pārspējot par astoņiem kilogramiem.

22 gadus vecais Griškovs pirms starta orientējās uz 350 paceltiem kilogramiem, kas B grupā solījās būt trešais labākais rezultāts, tomēr viņam izdevās nostartēt daudz veiksmīgāk.

Grūšanā Latvijas sportists izdarīja trīs veiksmīgus gājienus, noslēdzošajā paceļot 165 kilogramus, kas deva trešo vietu grupā. Savukārt raušanā viņš uz skatuves pirmoreiz kāpa, kad pārējie B grupas dalībnieki sacensības bija noslēguši - Latvijas atlēts vispirms pacēla 195 kilogramus, pēc tam gāja uz 201 kilogramu, ko izdevās pacelt virs galvas, bet ne noturēt. Mēģinājumu par veiksmīgu atzina viens tiesnesis, bet divi nē. Neskatoties uz neveiksmi, Griškovs nepadevās un trešajā gājienā pieteica 205 kilogramus, ko ar skaļu kliedzienu pacēla.

Līdz ar to summā Griškovam bija 370 kilogrami, tuvāko B grupas konkurentu apsteidzot par 11 kilogramiem. Visās trijās ieskaitēs Griškovs tika pie jauniem personīgajiem rekordiem, raušanā un summā sasniedzot arī jaunus Latvijas rekordus šajā svara kategorijā.

A grupas sacensības gaidāmas sestdien agri no rīta. Tajās piedalīsies deviņi sportisti, kas nozīmē, ka Griškovs jau tagad garantējis vietu desmitniekā.

Šis Eiropas čempionāts Latvijai izvērties ļoti veiksmīgs. Pirmdien otro reizi pēc kārtas par Eiropas čempioni tika kronēta Rebeka Koha, kura svara kategorijā līdz 59 kilogramiem tuvāko sekotāju apsteidza par septiņiem kilogramiem. Vakar pie bronzas tika Ritvars Suharevs, kurš startē svara kategorijā līdz 81 kilogramam, bet šodien devīto vietu izcīnīja jaunais Armands Mežinskis. Savukārt Danielai Ivanovai, kura bija ceturtā jaunākā dalībniece visā čempionātā, nedaudz pietrūka līdz izvirzītajam mērķim un viņa tika pie 17. vietas.

Vēl čempionātā starti atlikuši Vadimam Koževņikovam un Artūram Plēsniekam, kuri arī būs reāli pretendenti uz medaļām.

2019. gada Eiropas čempionāts ietilpst Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sistēmā. Šīs nedēļas sacensībās Latviju kopā pārstāvēs septiņi sportisti, bet uz Olimpiādi Latvija cer tikt pat pie 4-5 ceļazīmēm. Tām automātiski kvalificēsies astoņi labākie katras svara kategorijas sportisti, kamēr iepriekšējos ciklos ceļazīmes tika sadalītas komandu cīņās un Latvijas sportistiem parasti bija jācer uz īpašajiem ielūgumiem.

     [+] [-]

, 2019-04-12 14:01, pirms 5 gadiem
saprotu, ka svarcelšana ir savdabīgs sporta veids, tomēr rakstot pat to, vajadzētu pastudēt par sporta veidu ka tādu. Int, pirmais vingrinājums ir rausana, nevis grūšana!