Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Baiba Norberte

Madonieši kļūst par Vidzemes spēcīgāko komandu

Madonieši kļūst par Vidzemes spēcīgāko komandu
Foto: Oskars Briedis

Brīvdienās Siguldas Kausa sacensībās svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu tika noskaidrota Vidzemes reģiona spēcīgākā komanda. Tā ir komanda „Madonas SCK”, kurai seko „Rembate” un Valmieras „Spēka Pasaule”.

Šogad Siguldas Kausa sacensības bija pēdējais posms Vidzemes Reģiona Kausa izcīņā pauerliftingā un 18. Latvijas Kausa posms. Pēc šīm sacensībām par spēcīgāko komandu Vidzemē kļuva „Madonas SCK” ar izcīnītajiem 36 punktiem. Godpilno 2. vietu ieņem „Rembate” sportisti ar 30 punktiem, bet 3. vietu izcīna Valmieras smagatlētikas klubs „Spēka Pasaule” ar 28 punktiem. Valmieriešu komanda arī Siguldas Kausā izcīnīja spēcīgākās titulu ar augstāko punktu novērtējumu. Pateicoties sportistu sniegumam Siguldā, Valmieras komanda iekļuva Vidzemes komandu TOP3.

Sacensību rezultāti pieejami: Latvijas Pauerliftinga Federācija

Foto pieejami: https://onedrive.live.com/?id=1E997...

Foto autors: Oskars Briedis

Sacensību diena iesākās ar sportistu svēršanos, lai noteiktu svaru stieņa smagumu, kas vīriešiem bija jāpaceļ sava svara apmērā, bet sievietēm puse no personīgā svara. Sacensībās piedalījās 10 sievietes. Evita Bole no komandas „Siguldas Pauerliftinga Biedrība” kļuva par absolūti spēcīgāko, jo 30 kg smago svara stieni uzspieda 50 reizes. Svetlana Svatjana no komandas „Atlētika” turējās turpat līdzās un pusi sava svara jeb 27 kg uzspieda 49 reizes. Komandas „AFsport & MeviGym” sportiste Tatjana Guseva kļuva par 3. vietas ieguvēju absolūtajā vērtējumā, uzspiežot 26 kg 47 reizes.

Edijs Ezeriņš no Raunas izcīnīja 1. vietu absolūtajā vērtējumā senioru grupā, jo sacensībās 74 kg uzspieda 37 reizes. Uldis Veliks no komandas „Rembate” ierindojās 2. vietā, uzspiežot 89 kg 33 reizes. Sergejs Ļebedevs, startējot sacensībās individuāli, 81 kg smago svaru stieni pievarēja 28 reizes un izcīnīja 3. vietu starp veterāniem absolūtajā vērtējumā.

Starp jauniešiem līdz 18 gadu vecumam par absolūti spēcīgāko kļuva Valmieras „Spēka Pasaule” atlēts Edgars Jurkāns, kurš 62 kg uzspieda 31 reizi. Armands Riža no komandas „Rembate”, uzspiežot 62 kg 21 reizi, izcīnīja 2. vietu. Uldis Ķiploks no „Gulbenes K.S.P.” ieguva 3. vietu un sacensībās 94 kg uzspieda 20 reizes.

Nākamie uz sacensību startu devās juniori līdz 23 gadu vecumam. Starp tiem Jurijs Djukovs no „Arkan” 82 kg uzspieda 41 reizi un ieguva absolūti spēcīgākā juniora titulu. Ervīns Zods no komandas „Rembate” palika 2. vietā, uzspiežot 71 kg 25 reizes. Savukārt komandas „Bauska” atlēts Dāvids Alijevs braši turējās līdzās un 76 kg uzspieda 24 reizes, izcīnot 3. vietu.

Visvairāk sacensību dalībnieki bija pieteikušies tieši vīru jeb open grupā. Šogad spēcīgākā vīra godu 26 sportistu konkurencē ieguva Raivis Gabranovs no komandas „Bauska”, uzspiežot 84 kg 38 reizes. Par 2. vietas ieguvēju kļuva Einārs Skangalis no Valmieras komandas „Spēka Pasaule”, uzspiežot 71 kg 37 reizes. Agris Freija no „AFsport & MeviGym” sacensībās 84 kg uzspieda 36 reizes un izcīnīja 3. vietu.

Sacensības organizēja Siguldas „PANATTA FITNESS” sporta klubs sadarbībā ar Latvijas Pauerliftinga federāciju. Sacensības atbalstīja Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Siguldas novada dome, SP FitShop un interneta veikals veikals.sp.lv Produktu saraksts | Spēka Pasaule

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Agris Lelis
Sacensību direktors
e-pasts: spf@sp.lv, mob.tālr. +371 29 822 496,


, 2015-11-10 14:12, pirms 8 gadiem
Wuhū Madona!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.