Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Koha: "Vēl arvien pārdzīvoju par Rio olimpiādi, taču jāvirzās uz priekšu"

Koha: "Vēl arvien pārdzīvoju par Rio olimpiādi, taču jāvirzās uz priekšu"
Rebeka Koha. Foto: instagram.com/rebeka_koha

Divkārtējā pasaules bronzas medaļniece un divkārtējā Eiropas čempione svarcelšanā Rebeka Koha (21), atbildot uz līdzjutēju jautājumiem, atklāj, ka pastāv iespēja pēc dažiem gadiem mainīt sporta veidu, taču tas nebūs krosfits, pauerliftings vai bodibildings.

Kāds ir tavs nedēļas plānojums?
- No pirmdienas līdz sestdienai mani ir treniņi divas reizes dienā, kā arī rīta vingrinājumi plkst. 7.45 un dažreiz vakara treniņš plkst. 20.00. Dažreiz daru kādas sieviešu lietas (nagi, mati, skropstas un tā tālāk). Man vienīgā brīvdiena ir svētdiena, taču dažreiz arī tad ir treniņi. Brīvdienā es pavadu laiku ar draugiem/ģimeni (kino, kafejnīca, pastaigas un tā tālāk) vai vienkārši guļu un atpūšos mājās.

Kas tev palīdz pēc slikta treniņa?
- Cenšos pati sevi uzmundrināt un teikt, ka ne vienmēr viss var būt labi un izdoties tā, kā vēlos. Varbūt apdomāju kādas manas kļūdas, kuru dēļ bija slikts treniņš. Dažreiz aprunājos ar treneri par treniņu procesu vai arī ar mammu, lai vienkārši dzirdētu kādus labus vārdus.

Ko tu dari, lai izvairītos no traumām, kad tu tik daudz trenējies?
- Patiesībā es nedaru daudz [savainojumu profilaksē], bet noteikti vajadzētu. Veicu stiepšanās vingrinājumus, taču tiešām reti, ne pēc katra treniņa. Bet noteikti rekomendēju to darīt pēc katra treniņa un pat biežāk, ja ir tāda iespēja. Manuprāt, ļoti svarīga ir arī masāža un fizioterapija - ne tikai tad, kad kaut kas sāp vai ir trauma, tas palīdz atslābināties un stiprina muskuļus.

Ja nav pieejams treneris, kāds ir labākais veids, kā apgūt svarcelšanu?
- Nekad tā neesmu darījusi, jo visu karjeru man blakus ir treneris. Bet domāju, ka ir labi piedalīties kādos semināros un arī skatīties profesionālu svarcēlāju video materiālus Youtube.

Kad būs tavs seminārs Maskavā?
- Pagaidām neesmu domājusi par semināru aizvadīšanu.

Vai tev patika olimpiskajās spēlēs, kur ieguvi ceturto vietu?
- Jā, ļoti. Vēlos vēlreiz sajust tādas emocijas. Vēl arvien domāju un pārdzīvoju par to, ka toreiz varēju izdarīt vairāk, taču jāvirzās uz priekšu.

Ko tu domā pirms svarīga cēliena - personīgā rekorda labošanas mēģinājuma?
- Nezinu, ko es domāju. Neatceros to brīdi. Tikai zinu, ka esmu ļoti nervoza un ļoti koncentrējusies.

Kādi ir plāni pēc svarcēlājas karjeras beigām?
- Neesmu pārliecināta par 100 procentiem, ko es darīšu.

Kā domā, pēc dažiem gadiem tu varētu mainīt sporta veidu? Krosfits, pauerliftings, bodibildings un tā tālāk?
- Minētie trīs sporta veidi ir tādi, kas man nepatīk visvairāk. Tādējādi noteikti ne tie. Bet varbūt kāds cits, šobrīd nezinu.

Plāno uztaisīt vēl kādus tetovējumus?
- Mana roka vēl nav pabeigta. Tātad jā, bet ne tuvākajā nākotnē.

Kad būs tavas nākamās sacensības?
- Mazāk nekā pēc divām nedēļām. Pasaules čempionāts Taizemē.

Izmantotie resursi:
instagram.com/rebeka_koha


, 2019-09-10 16:45, pirms 5 gadiem
Veiksmi Rebekai..medaļai jābūt!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.