Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Valmiera apdzen Bausku ar iespaidīgu summu 251 750 kg

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Valmierā 7. augustā notika sacensības svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu „Latvijas spēcīgākā pilsēta”. Pilsētas iedzīvotāji bija apņēmušies apsteigt Bauskā uzstādīto rekordu 226 080 kg. Valmieriešiem tas izdevās, jo trīs stundu laikā kopā tika pacelts iespaidīgs rezultāts - 251 750 kg.

Valmieras posmā valdīja īsts sacensību gars, jo pagājušajā gadā Valmiera ieguva titulu „Latvijas spēcīgākā pilsēta 2014” ar rezultātu 207 990 kg. Taču šovasar Bauskas iedzīvotāji pierādīja, ka ir spējīgi pacelt vēl vairāk. Bauskā uzspiestie 226 080 kg lika arī Valmierai sarosīties, lai izvirzītos līderos. Valmieras posmā par pilsētu svaru stieni pacēla 171 dalībnieks, uzrādot arī jaunu dalībnieku skaita rekordu un palīdzot pilsētai atrauties no Bauskas rezultāta. Lai gan patlaban Valmiera ierindojas 1. vietā, sacensību posmi vēl notiks Siguldā 21. augustā; Saulkrastos 22. augustā, Ludzā 22. augustā un Rīgā 29. augustā, kur šis rezultāts var tikt pārspēts.

Sacensību „Latvijas spēcīgākā pilsēta” posmos godina trīs labākos sportistus katrā grupā. Rekordu dienā 5. septembrī labākie sacensību dalībnieki vēlreiz apliecinās savu spēka izturību un cīnīsies par spēcīgākā titulu jauniešu, dāmu un vīru grupās. Latvijas kopvērtējumā pēc astoņiem sacensību posmiem Ginta Ezeriņa vēl joprojām ir noturējusies līderos dāmu konkurencē. G. Ezeriņa Cēsu posmā 20 kg svaru stieni uzspieda 161 reizi. Spēcīgākais jaunietis patlaban ir Vladislavs Groms, kurš Rēzeknes posmā 20 kg smago svaru stieni uzspieda 300 reizes. Šajās brīvdienās Ventspils posmā tika uzstādīts jauns vīru rekords. Šī brīža spēkā izturīgākā vīra titulu ieguva Edmunds Andrups, 50 kg smago svara stieni uzspiežot 149 reizes.

Šovasar sacensībās „Latvijas spēcīgākā pilsēta” ir piedalījušās jau astoņas pilsētas. Šobrīd līderos izvirzās Valmieras iedzīvotāji, kopā paceļot 251 750 kg. Bauskā tika uzspiesti 226 080 kg, Rēzeknē – 190 800 kg, Ventspilī – 187 120 kg, Alūksnē – 165 120, Liepājā – 153 150 kg, Gulbenē - 145 880 kg un Cēsīs - 137 270 kg.

Sacensības „Latvijas spēcīgākā pilsēta 2015” organizē Latvijas Pauerliftinga federācija. Sacensības atbalsta
Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija un interneta veikals Produktu saraksts | Spēka Pasaule Pasākums tiek līdzfinansēts kā sabiedriski nozīmīgs tautas sporta pasākums.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Sacensības „Latvijas spēcīgākā pilsēta” direktors
e-pasts: projekti@sp.lv, mob. tālr.: +371 27 859 586

     [+] [-]

, 2015-08-10 20:01, pirms 9 gadiem
Nu ja neviens nenemes veera to cik ir videji iespetais, drizakais Rigu nekas neparspes tikai delj masveidiibas..

     [+] [-]

, 2015-08-10 21:24, pirms 9 gadiem
Robis rakstīja: Nu ja neviens nenemes veera to cik ir videji iespetais, drizakais Rigu nekas neparspes tikai delj masveidiibas..
varu gandriz deret ka Riga masveidiba ari labi ja pasrpes Valmieru.... ja pskataas pagajusa gada rezultatus Riga nav masveidibaa visus panemusi .. bet gan rezultatu kvalitate gan

     [+] [-]

, 2015-08-10 21:25, pirms 9 gadiem
un velviens moments... ja daudz celj - tatad ilgi celj.. laiks limitets (3h) .. respektivi ja savacasa daudzi labi spiedeji tas ir ilgi kamer tie izstarte.. masvbeidigums te sada gadijuma nekadi nev ar sanakt

     [+] [-]

, 2015-08-10 23:51, pirms 9 gadiem
Robis rakstīja: Nu ja neviens nenemes veera to cik ir videji iespetais, drizakais Rigu nekas neparspes tikai delj masveidiibas..
Šāda veida pasākumos lielākā "nelaime", ja mēs domājam par sportisko rezultātu, ir daudzo "garāmgājēju" esamība - visādi sīkie, kas grib pamēģināt, visādi onkuļi, kam šajā gadījumā ir jāceļ savs svars un kuri nekad to nav darījuši utml. Pie tam, tādi parasti nāk baros, t.i., ja viens izmēģināja, tad lien visi.

No otras puses - šis ir tautas sporta pasākums, kur iespējas celt ir visiem. Un arī ir ļoti labi, ka tādi sīkie ierauga, ka ir ne tikai bumbošanās sporti, bet arī stieņu celšana, ir onkuļi un tantes, kas ceļ un, iespējams, ka viņiem ar sagribas darīt tāpat... .

     [+] [-]

, 2015-08-11 09:12, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šāda veida pasākumos lielākā "nelaime", ja mēs domājam par sportisko rezultātu, ir daudzo "garāmgājēju" esamība - visādi sīkie, kas grib pamēģināt, visādi onkuļi, kam šajā gadījumā ir jāceļ savs svars un kuri nekad to nav darījuši utml. Pie tam, tādi parasti nāk baros, t.i., ja viens izmēģināja, tad lien visi.

No otras puses - šis ir tautas sporta pasākums, kur iespējas celt ir visiem. Un arī ir ļoti labi, ka tādi sīkie ierauga, ka ir ne tikai bumbošanās sporti, bet arī stieņu celšana, ir onkuļi un tantes, kas ceļ un, iespējams, ka viņiem ar sagribas darīt tāpat... .
ja tas būtu profesionāļu pasākums, Rīgai varētu klāties smagi, jo nav jau tā, ka spēcīgo vīru koncentrācija ir tieši Rīgā. Dobele, Valmiera, Latgales āres - liela daļā spēkavīru, kuri apgrozās Rīgā, patiesībā nemaz nav rīdzinieki.

tieši tā - tas ir tautas sports. šajā gadījumā rezultāts jāizvirza otrajā plānā - primāri tomēr ir piedalīties, izmēģināt savus spēkus. varbūt kāds sīkais "aizķeras" šajā sporta veidā.
bet masveidība šajā gadījumā ir galvenais rezultāts - būtu skumīgi, ja ierastos kādi 10 profi un savā starpā mačotos...