Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Renārs Dronga kļūst par piekto spēcīgāko vīru EČ spiešanā guļus Čehijā

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Latvijas izlases pārstāvis Renārs Dronga Eiropas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu kļuva par piekto spēcīgāko vīru svara kategorijā līdz 74 kg. Sportists sacensībās uzspieda 225 kg smago svaru stieni, uzstādot jaunu Latvijas rekordu un kļūstot par starptautisko sporta meistaru.

Jelgavas pilsētas pauerliftinga (spēka trīscīņas) sporta kluba „Apolons” sportists Renārs Dronga 7. augustā Čehijas pilsētā Pilzenē pirmo reizi piedalījās starptautiskās sacensībās. Sportists sacensībās pacēla 225 kg un trešajā piegājienā pat 232,5 kg, kas ļautu sportistam izcīnīt bronzas medaļu. Diemžēl tiesneši šo rezultātu neieskaitīja tehniskas kļūdas dēļ. R. Dronga ar rezultātu 225 kg ierindojās 5. vietā, kļūstot par starptautisko sporta meistaru un pārspējot Latvijas rekordu par 7,5 kg. Iepriekšējais Latvijas rekords šajā svara kategorijā bija 217,5 kg. Sporta kluba „Apolons” un R. Dronga treneris Edmunds Jansons atklāj, ka sportists nostartēja teicami, un šajā svara kategorijā sporta kluba „Apolons” vēsturē vēl neviens nav cēlis tādu svaru.

Eiropas čempionātā Čehijā svarā līdz 74 kg 1. vietu izcīnīja Polijas pārstāvis Daniels Millers, kurš sacensībās uzspieda 257,5 kg. Par 2. vietas ieguvēju kļuva sportists no Krievijas Artūrs Mašinskijs ar uzspiestajiem 237,5 kg. Savukārt 3. vietā ierindojās sportists no Somijas Tuomas Nikkila ar rezultātu 232,5 kg. Jāpiebilst, ka arī 4. vietā palika sportists no Vācijas Markuss Šiks ar rezultātu 232,5 kg, taču sportista personīgais svars bija nedaudz lielāks nekā 3. vietas ieguvējam.

Eiropas čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu vīriem un dāmām organizēja Eiropas Pauerliftinga federācija (The European Powerlifting Federation (EPF)) un Čehijas Pauerliftinga federācija (The Czech Powerlifting Federation). Sacensībās piedalījās tikai EPF dalībvalstu sportisti no 20 valstīm.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

     [+] [-]

, 2015-08-11 09:03, pirms 9 gadiem
nez, cik viņš spiež bez ekipējuma. tomēr tā ir diezgan liela starpība - ar vai bez... taču jebkurā gadījumā - rezultāts vairāk nekā iespaidīgs.