Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Svarcēlājs Koževņikovs sestais U23 Eiropas čempionātā

Svarcēlājs Koževņikovs sestais U23 Eiropas čempionātā
Vadims Koževņikovs
Foto: S.Kuzņecovs, sociopat-empat.livejournal.com

Latvijas svarcēlāji noslēguši U20 un U23 Eiropas čempionātu, kas risinājās Izraēlas dienvidu pilsētā Elatā. Latgales labākais svarcēlājs Vadims Koževņikovs (85 kg) šodien izcīnīja sesto vietu.

85 kilogramu U23 sacensībās bija pieteikušies 17 svarcēlāji. Pirms starta tika izveidots svarcēlāju reitings, vadoties no kilogramu summas, kuru attiecīgais sportists eventuāli varētu pacelt. Vadims Koževņikovs orientējās uz 310 kg summu, kas šajā konkurencē bija desmitais labākais rādītājs. Kā favorīti kotējās krievs Artjoms Okulovs (360), ukrainis Igors Konotops (350) un baltkrievs Maksims Mudrovskis (350).

Daugavpils svarcēlājs Vadims Koževņikovs raušanā bija sekmīgs divos piegājienos un uzrādīja 139 kilogramus, kas bija astotais labākais rezultāts. Grūšanā mūsu sportists pievarēja 174 kilogramus, tad piedzīvoja neveiksmi ar 180, bet pēdējā mēģinājumā pacēla 180 kg, kas izrādījās ceturtais labākais rezultāts. Abu disciplīnu summā Koževņikovam sanāca 319 kilogrami un sestā vieta.

U23 sacensību 85 kilogramos uzvarēja krievs Artjoms Okulovs (363 kg summa), sudrabu ieguva ukrainis Igors Konotops (360), bet uz pjedestāla trešā pakāpiena nokļuva francūzis Romēns Imadušenē ar 345 kg.

U20 konkurencē 85 kg Reinis Gonta vakar ierindojās 16. vietā starp 17 dalībniekiem. 94 kilogramos startēja divi mūsējie - Jānis Griškovs finišēja 12. vietā no 14, bet Edgars Zemrūķis veica tikai raušanu un palika bez konkrētas vietas.

Atgādinām, ka Latvijas labākā svarcēlāja Rebeka Koha otrdien ar valsts rekordu izcīnīja zelta medaļu U20 jeb junioru ieskaitē. Pēc tam šī vecuma ieskaitē Ritvars Suharevs izcīnīja sudraba medaļu 77 kilogramos, bet pirms tam Elmārs Koleda ieguva septīto vietu 56 kilogramu kategorijā.

Izmantotie resursi:
Ron Kafri
ewfed.com


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.