Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Baiba Norberte

Jelgavā noslēgsies Latvijas Kausa posmi 2015

Jelgavas pilsētas pauerliftinga sporta klubs „Apolons” aicina sportistus piedalīties vienīgajās Latvijas Kausa posmu sacensībās svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Čempionāts notiks 21. novembrī Jelgavas sporta hallē, Mātera ielā 44a. Līdz 19. novembrim turpinās pieteikšanās sacensībām interneta vietnē piedalies.sp.lv

Jelgavā no plkst. 9.00 līdz 10.30 notiks dalībnieku reģistrēšanās un svēršanās, nosakot svara kategoriju, bet plkst. 11.00 sacensību sākums. Sacensību nolikums pieejams: Jelgavas atklātais čempionāts 19.LK posms Bez...

Jelgavas pilsētas atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu vienlaikus būs gan Latvijas Kausa, gan arī Zemgales Reģiona Kausa noslēdzošais posms. Pēc šīm sacensībām tiks noskaidrota spēcīgākā komanda Latvijas mērogā un atsevišķi Zemgalē. Par Latvijas Kausu kopā sacenšas 51 komanda, no tām līderos izvirzās komanda „Rembate”, „Madona SCK” un Līgo pagasta sporta klubs „L.S.K.”.

Zemgalē organizētajās pauerliftinga sacensībās šogad ir piedalījušās 16 komandas. Sportisti no komandas „Rembate” ir entuziasma pilni izcīnīt uzvaru šajā reģionā, jo patlaban ir nopelnījuši visvairāk punktus. Jāpiebilst, ka šī komanda jau ir kļuvusi par spēcīgāko Kurzemes un Latgales reģionos. Jelgavā par izšķirošajiem punktiem nāksies cīnīties arī komandām „Bauska” un „Gulbenes K.S.P.”, kuras šobrīd ar vienādu punktu skaitu dala otro-trešo vietu.

Jelgava ir kļuvusi par ekipēto svaru stieņa spiešanas guļus sacensību mājvietu, jo ik gadu aicina sportistus apliecināt savu spēku tehniski sarežģītās sacensībās. Sportistiem izaicinājumu rada specializētā krekla uzvilkšana un pareiza tā pielietošana augstu rezultātu sasniegšanai. Specializētais krekls ir izgatavots no stingra auduma, tāpēc tā uzvilkšanai visbiežāk palīgā nāk komandas biedri, treneris un īpaši izstrādātas metodes. Sportisti drīkst izmantot arī roku saites, kāju saites, speciālas jostas u.c., ko atļauj Starptautiskās Pauerliftinga federācijas noteikumi. Šī gada martā Jelgavā norisinājās Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Kopā 170 spēka sporta atlēti 19 Latvijas un 4 Lietuvas komandas sastāvā cīnījās par Latvijas čempiona tituliem un jauniem rekordiem. Dalībnieku skaits un komandu dažādība apliecina, ka vēl joprojām Latvijā ekipētās sacensības tiek novērtētas atzinīgi un nekur neizzudīs.

Sacensības organizē Jelgavas pilsētas pauerliftinga klubs „Apolons” sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi, Jelgavas sporta servisa centru un Latvijas Pauerliftinga federāciju. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija un interneta veikals veikals.sp.lv Produktu saraksts | Spēka Pasaule

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.