Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Svarcēlāja Ivanova neiekļaujas svarā un zaudē cerības uz medaļu jaunatnes olimpiādē

Svarcēlāja Ivanova neiekļaujas svarā un zaudē cerības uz medaļu jaunatnes olimpiādē
Daniela Ivanova ar treneri Ulvi Bērzonu. Foto: Latvijas Svarcelšanas federācija

Latvijas svarcēlāja Daniela Ivanova otrdien Buenosairesā neiekļāvās svarā un netika pie starta pasaules jaunatnes olimpiādē, kur būtu bijusi reāla pretendente uz medaļu, kamēr peldētāja Ieva Maļuka vien pēc pārpeldējuma neiekļuva pusfinālā 50 metru tauriņstila distancē.

Ivanova bija plānojusi startēt svara kategorijā līdz 53 kilogramiem. Vēl dienu pirms sacensībām viņa svērusi tikai 200 gramus virs svara, bet sacensību dienā sportistes svars jau bijis 400 grami virs atļautā, noskaidroja Sportacentrs.com. Nestartējot Ivanovai, sacensībās ar 177 kilogramiem triumfēja rumāniete Sabīna Baltaga, kurai ar 176 kilogramiem sekoja kolumbiete Kelija Valentina Hunkuara Asero. Ivanova pēc prognozēm vēlējusies pacelt 175-180 kilogramus, kas nozīmē, ka bronza viņai būtu bijusi samērā droši un sportiste arī varētu reāli cīnīties par zeltu.

Iepriekšējā jaunatnes olimpiādē pirms četriem gadiem Rebeka Koha 16 gadu vecumā guva trešo vietu, svara kategorijā līdz 48 kilogramiem paceļot 165 kilogramus. Divus gadus vēlāk Koha izcīnīja ceturto vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Arī Ivanova šobrīd ir 16 gadus veca.

Ne mazāk dramatiska cīņa otrdien notika 15 gadus vecajai latviešu peldētājai Ievai Maļukai. 50 metru tauriņstila priekšsacīkstēs viņa finišēja pēc 27,85 sekundēm, kas deva dalītu 16.-18. vietu, bet pusfinālu sasniedza vien 16 labākās peldētājas. Līdz ar to īsu brīdi vēlāk Maļukai bija jāpiedalās pārpeldējumā, kur viņa ar rezultātu 27,93 sekundes palika otrā un pusfinālā neiekļuva.

Tāpat otrdien tenisa turnīrā pirmo kārtu jaukto dubultspēļu pirmo kārtu aizvada Daniela Vismane, bet vēlāk vakarā vingrošanas sacensību kvalifikācijā sacensības uz līdztekām aizvadīs Oļegs Ivanovs. Pēc četrām no sešām disciplīnām viņš daudzcīņas summā ir 15. vietā starp 34 sacensības turpinošajiem atlētiem.


, 2018-10-10 09:44, pirms 6 gadiem
Te būtu labs joks par ziemai uzbarotajiem kilogramiem, bet man bail ka Ivanova mani atradīs un salieks kā vecu trompeti
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.