Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Baiba Norberte

“Latvijas spēcīgākā pilsēta” Alūksnes, Bauskas un Ogres posmu rezultāti

6.augustā uz starta sacensībās “Latvijas spēcīgākā pilsēta” izgāja Ogre, Bauska un Alūksne. Bauskā tika pacelti 255 440 kg, Ogrē – 198 650 kg un Alūksnē – 152 080 kg.

6.augustā pusdienas laikā vienlaikus sacensības sākās Ogrē un Alūksnē. Ogre pārsteidza ne tikai ar lielāko dalībnieku skaitu, bet arī ar pilsētas paceltajiem 198 650 kg, kas ir ārkārtīgi augsts rezultāts pilsētai, kas sacensībās “Latvijas spēcīgākā pilsēta” piedalās pirmo reizi. Kopvērtējumā Ogre patlaban ir trešā spēcīgākā pilsēta Latvijā. Ogrē tika atbalstīti visi sportotgribētāji, bet visskaļākās ovācijas tika ogrēnietim Uldim Velikam, kurš 50 kg svaru stieni uzspieda 131 reizi un izcīnīja 1.vietu vīru konkurencē. 2.vietā ierindojās Māris Osis, bet 3.vietā palika Alvils Nelsons. Jauniešu līdz 18 gadiem grupā sīvā cīņā uzvarēja Dēvids Gavrilovs, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 86 reizes. 2.vietā ierindojās Jēkabs Eglītis, bet 3.vietā palika Bruno Brokers. Savukārt dāmu konkurencē uzvarēja Liene Ļebedeva, kura 20 kg svaru stieni uzspieda 75 reizes. 2.vietā ierindojās Lāsma Padedze, bet 3.vietu izcīnīja Aigija Buša.

Lai arī Alūksne rezultāta ziņā atpalika no Ogres, tomēr alūksnieši pierādīja, ka pilnīgi visi var piedalīties un atbalstīt savu pilsētu sacensībās “Latvijas spēcīgākā pilsēta”. Vecākajam sacensību dalībniekam bija 70 gadi un viņš 50 kg svaru stieni uzspieda 21 reizi, savukārt jaunākais sacensību dalībnieks bija vien četrus gadus vecs un ar tiesneša palīdzību 20 kg svaru stieni uzspieda 1 reizi. Vīru konkurencē cīņa bija sīva un pirmās vietas šķīra vien pāris uzspiesto reižu. 1.vietu vīru konkurencē izcīnīja Deniss Haritestu, kurš 50 kg svaru stieni uzspieda 80 reizes. 2.vietā ierindojās Arvis Briediņš, bet 3.vietā palika Āris Korics. Jauniešu līdz 18 gadu vecumam grupā 1.vietu izcīnīja Artūrs Rainiks, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 102 reizes. 2.vietā ierindojās Rihards Raudiņš, bet 3.vietā palika Reinis Dimiņš. 20 kg svaru stieni uzspiežot 80 reizes, dāmu konkurencē ar lielu atrāvienu no pārējām dalībniecēm uzvarēja Marika Magaziņa. 2.vietā ierindojās Iveta Bičkovska, bet 3.vietā palika Linda Briediņa.

6.augustā vakarā uz starta izgāja arī Bauska un ar pirmajām minūtēm bija skaidrs, ka Bauskas aizstāvji ir rūpīgi gatavojošies un gatavi ne tikai apsteigt tā brīža sacensību līderi – Jēkabpili -, bet arī sasniegt tādu rezultātu, lai citām pilsētām būtu grūti Bausku apsteigt. Ar skatītāju atbalstu dāmu, jauniešu un vīru grupās tika sasniegti atzīstami rezultāti. Uzspiežot 50 kg svaru stieni 109 reizes, vīru konkurencē uzvarēja Māris Osis. 2.vietā palika Artūrs Grūbe, bet 3.vietu ieņēma Gatis Rumba. Jauniešu līdz 18 gadu vecumam grupā uzvarēja Rūdolfs Svarenieks, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 183 reizes. 2.vietā ierindojās Gvido Bērziņš, bet 3.vietā palika Raivo Širvis. Savukārt dāmu konkurencē uzspiežot 20 kg svaru stieni 60 reizes, 1.vietu izcīnīja Līga Gaurilka. 2.vietā ierindojās Liene Ļebedeva, bet 3.vietu ieņēma Ilona Dramačonoka.

Patlaban Latvijas pilsētu konkurencē 1.vietu ar uzspiestajiem 255 440 kg ieņem Bauska, kurai seko Jēkabpils ar uzspiestajiem 207 790 kg, bet 3.vietu ir izcīnījusi Ogres pilsēta. Jau 12.augustā Valmiera un Ludza un 13.augustā Rīga un Daugavpils metīs izaicinājumu līdz šim uzstādītājiem pilsētu rezultātiem un individuālajiem rekordiem.
Projektu “Latvijas spēcīgākā pilsēta” atbalsta Latvijas Sporta federāciju pārvalde kā sabiedriski nozīmīgu tautas sporta projektu.

Plašāka informācija par sacensību noteikumiem un iepriekšējo posmu rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā: Latvijas Spēcīgākā Pilsēta - tautas sports...

Informāciju sagatavoja:
Loreta Vītiņa
Projekta “Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016” preses sekretāre
e-pasts: specigakapilseta@sp.lv; mob.tālr.: 26672320

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projekta “Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016” vadītājs
e-pasts: projekti@sp.lv; mob.tālr.: 27859586


, 2016-08-09 20:07, pirms 8 gadiem
Tiem, kas startē vēlāk, ir priekšrocības - zināmi mērķi, kurus jāsasniedz, turpretī tiem, kas sāka, bija grūti pateikt, cik ir daudz un cik - maz.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.