Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Edijs Hals paceļ “nepaceļamos” 500 kg

Juris Miņins
Juris Miņins

Edijs Hals paceļ “nepaceļamos” 500 kg
Edijs Hals
Foto: facebook.com/eddiehallwsmlegend

Britu spēkavīrs Edijs Hals šodien, pasaules čempionātā vilkmē uzstādīja jaunu visu laiku labāko rezultātu, paceldams iepriekš par nepaceļamiem uzskatāmu svaru – 500 kg.

Edijs Hals jau iepriekš sevi parādīja kā viens no visu laiku labākajiem atlētiem vilkmē, pārspējot visus iepriekšējos rekordus un rekordistus, Bendiku Magnusonu ieskaitot. Šodien, pasaules čempionātā vilkmē, Hals pacēla 500 kg, kas ir ne tikai jauns pasaules rekords, bet arī ļoti nozīmīgs sasniegums, jo tika sasniegts rezultāts, ko vēl pavisam nesen uzskatīja par nesasniedzamu.

Tiesa, jāpiebilst, ka šis rekords ir uzstādīts pēc tā sauktajiem spēkavīru vilkmes noteikumiem, kas ļauj sportistiem lietot plaukstu locītavu saites ar kurām atlēti var piesieties pie stieņa, kas palīdz to noturēt.

Jāpiebilst, ka oficiālais visu laiku labākais rezultāts vilkmes kustībā pieder lietuvietim Židrūnam Savickim, kurš spēja pacelt 524 kg smagu stieni, tiesa, tas notika spēkavīru sacensībās un svaru disku vietā uz stieņa bija uzliktas lielās riepas, kas nozīmē, ka distance, kas sportistam ir jāveic ceļot stieni, ir samazināta.

Edijs Hals paceļ 500 kg

Izmantotie resursi:
facebook.com/eddiehallwsmlegend

     [+] [-]

, 2016-07-09 22:47, pirms 8 gadiem
Jaunais cilvēku sugas pārcilvēks
Slēpts komentārs: sasperjods-k

     [+] [-]

, 2016-07-09 23:01, pirms 8 gadiem
Traks puika. Domājams, ka leitis savā laikā paceltu tos 500+ arī šādi.

     [+] [-]

, 2016-07-09 23:02, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Visu cieņu. Tās ļemkas nu 30 kg maksimums ietekmē.
esmu 3x vājāks : )
Lai gan esmu stiprākājā cilvēces piektdaļā, kā uzskatu : )
Interesanti aprēķini.

     [+] [-]

, 2016-07-09 23:04, pirms 8 gadiem
Fenomenāli

     [+] [-]

, 2016-07-09 23:06, pirms 8 gadiem
Nemiroff rakstīja: Traks puika. Domājams, ka leitis savā laikā paceltu tos 500+ arī šādi.
Tas ir ļoti, ļoti, ļoti strīdīgs apgalvojums, jo viņa vilkme bija tikpat kā no ceļgalu līmeņa. Protams, ka Savickis ir nenormāli stiprs, arī pašlaik, taču vai viņš paceltu tos 500+ kg... ja to visi pasaules lielākie vilkmes speciālisti tā īsti nav varējuši, tad tādas pārliecības par lietuvieša spēku man nav.

     [+] [-]

, 2016-07-09 23:07, pirms 8 gadiem
Nemiroff rakstīja: Traks puika. Domājams, ka leitis savā laikā paceltu tos 500+ arī šādi.
Nepaceltu gan. To riepu diametrs ir daudz lielāks par šīm ripām...

     [+] [-]

, 2016-07-09 23:31, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tas ir ļoti, ļoti, ļoti strīdīgs apgalvojums, jo viņa vilkme bija tikpat kā no ceļgalu līmeņa. Protams, ka Savickis ir nenormāli stiprs, arī pašlaik, taču vai viņš paceltu tos 500+ kg... ja to visi pasaules lielākie vilkmes speciālisti tā īsti nav varējuši, tad tādas pārliecības par lietuvieša spēku man nav.
Kas zin, kas zin... Viņš tās riepas pacēla ar tādu baigo mērķi/treniņu tieši priekš tā pasākuma vai tik tā garām ejot? Eu Savicki grib pacelt 525?ā nu varu paprovēt, paturat alu.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-09 23:34, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Interesanti aprēķini.
Nu nedos ļemkas vairāk pa 30 kg.
160/170 kg domāju, ka ir maksimums, ko es tagad bez trenēšanās izvilktu.
Cilvēces daļa gan jau ka pat varētu būt arī pirmā desmitdaļa, bet tas izklausītos pēc lielības.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-09 23:35, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tas ir ļoti, ļoti, ļoti strīdīgs apgalvojums, jo viņa vilkme bija tikpat kā no ceļgalu līmeņa. Protams, ka Savickis ir nenormāli stiprs, arī pašlaik, taču vai viņš paceltu tos 500+ kg... ja to visi pasaules lielākie vilkmes speciālisti tā īsti nav varējuši, tad tādas pārliecības par lietuvieša spēku man nav.
Domāju, ka 420-440 ir Židruna spēju līmenis.

     [+] [-]

, 2016-07-10 00:21, pirms 8 gadiem
Sasperjod,domāju ka tu varētu arī divīti pacelt,spēks jau nekur nepazūd

     [+] [-]

, 2016-07-10 04:14, pirms 8 gadiem
Pirmkārt tas notika ar speciālu ekipējumu, kas dod 30-40 kg otrkārt rekords bez tām ļemkām būtu ievērojami mazāks, jo viņi nemaz tādu svaru rokās nevar noturēt, it īpaši tie, kas neizmantotu hook gripu.

     [+] [-]

, 2016-07-10 04:57, pirms 8 gadiem
Nu ok. 500- 30 = 470kg . Kas ja nenaldos tapat butu pasaules rekords

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 09:05, pirms 8 gadiem
Nemiroff rakstīja: Kas zin, kas zin... Viņš tās riepas pacēla ar tādu baigo mērķi/treniņu tieši priekš tā pasākuma vai tik tā garām ejot? Eu Savicki grib pacelt 525?ā nu varu paprovēt, paturat alu.
Arnold's Classic pasākumā šams uztādīja to rekordu, strongmenu sacensībās, tāpēc tas nebija nedz garāmejot, nedz speciāli trenējoties vienam vingrinājumam.

Visādi citādi - šādai celšanai nav absolūti nekādas matemātiskās sakarības, jo ir daudz faktoru, kas to nosaka. Paši acīmredzamākie - vilkmes starta augstums, kas Savickim bija labāks, t.i., nebija jāceļ no pašas apakšas, grifs, kas strongmeniem ir daudz pateicīgāks priekš vilkmes, ļamkas, kas strongmeniem faktiski nav ierobežotā garumā, bija viņam tajā cēlienā arī platā josta utt.

PROTAMS, ka Židrūns ir nenormāli stiprs onkulis, bet, lai celtu WR katrā konkrētā vingrinājumā, tur daudz ko izšķir nianses, kas var tikt pārbaudītas tikai ceļot WR.

     [+] [-]

, 2016-07-10 09:21, pirms 8 gadiem
Vispar saja sporta veida ko salidzinat ir loti sarezgiti un nekorekti.... entaas federacijas kur teju vai katra atskiras noteikumi un nianses (nu kautvai topashu disku vai citu atsvaru diametrs, paaugstinajumi utt)... un pats svarigaakais - kurs lieto (ari pat ofciali atlauti) un kurs nelieto... sie visi ir loti butiski faktori

sakat ko gribat bet visobjektivakais salidzinajums kas musdienas ir pieejams - visdrizak tomer ir IPF (nesaku gan ari ka sis ir 100% objektivs bet vistuvak patiesibai)

     [+] [-]

, 2016-07-10 09:42, pirms 8 gadiem
Nez, būtu interesanti redzēt OS spēka trīscīņu - pietupiens, spiešana no krūtīm, vilkme. BET, ar dopkontroli! Citādi nav interesanti uz sulu dzērājiem skatīties...

     [+] [-]

, 2016-07-10 10:11, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Nez, būtu interesanti redzēt OS spēka trīscīņu - pietupiens, spiešana no krūtīm, vilkme. BET, ar dopkontroli! Citādi nav interesanti uz sulu dzērājiem skatīties...
Par to jau cinaas gadiem (tiksanu uz OS) un ja tiks tad ta bus vieniga oficiala federacija IPF kur ir dopkontroles (sobrid gan gauzam maz bet ja bus OS sastava bus daudz vairaak).. un starpcitu triscinja Latvijai ir paris specigi dzeki pasaules merogaaa....

     [+] [-]

, 2016-07-10 12:42, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Nez, būtu interesanti redzēt OS spēka trīscīņu - pietupiens, spiešana no krūtīm, vilkme. BET, ar dopkontroli! Citādi nav interesanti uz sulu dzērājiem skatīties...
Pauerliftinga un/vai bodibildinga iekļaušana OS porgrammā ir sliktākais kas ar šiem sporta veidiem var notikt.

Un to saku nevis es, bet gan paši elites sportisti šajos sporta veidos (un es viņiem piekrītu).

Turklāt, tas nenotiks NEKAD, jo svarcelšanas cilvēki to vienkārši nepieļaus.

     [+] [-]

, 2016-07-10 13:12, pirms 8 gadiem
Smiekli nāk. Bodibuildings nav pat sports. Bet par to ka svarcēlāji neatļaus trīscīņai iekļūt OS es 100% piekrītu un tur ir sava loģika, būtībā pietupiens ir svarīgākā lieta svarcelšanā, vilkme nepieciešama, lai to lielo svaru dabūtu uz pleciem un svarcēlāju spiešana ir grūšana. Nav jēga OS iekļaut vēl vienu sporta veidu, lai gan svarcēlājiem tie ir vingrinājumi priekš viņu raušanas un gūšanas. Svarcelšana ļoti labi pārnesās uz citiem sports veidiem, kur nepieciešama eksplozivitāte daudz reižu labāk nekā trīscīņa, kur vairāk nepieciešams tas statiskais spēks.

     [+] [-]

, 2016-07-10 13:46, pirms 8 gadiem
Pauerliftings-tie svarcelšanas palīgvingrinājumi.

     [+] [-]

, 2016-07-10 13:50, pirms 8 gadiem
bkventins rakstīja: Bodibuildings nav pat sports.
Latvijas sporta federāciju padome, kas arī ir mūsu valstī atbildīga par to, lai noteiktu kas ir un kas nav sports, gan domā citādāk:
LSFP

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:08, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pauerliftinga un/vai bodibildinga iekļaušana OS porgrammā ir sliktākais kas ar šiem sporta veidiem var notikt.

Un to saku nevis es, bet gan paši elites sportisti šajos sporta veidos (un es viņiem piekrītu).

Turklāt, tas nenotiks NEKAD, jo svarcelšanas cilvēki to vienkārši nepieļaus.
Vaitad ta doma elites sportisti? - nez kadel tepat Lv labaakais triscinieks un vel vairaki labakie esosie un bnijusie un pati federacija gan saaka ko citu...
manuprat OS ir jebkura sporta veida sportista lielais sapnis.. kur nu vel Os medalja.. ieklausana os programma so sporta veidu pacels netiaki nfinansu zinja vien bet ari popularitate tas taka vajadzetu but neapsaubami skaidrs jebkuram...
Es runaju par triscinju ne bodybuildingu.. jo labi apzinos ka bodybuildings kads tas ir sobrid elites limenii isti neaiklaujas OS pamatnostadnes - pirmakrt un galvenokart jau aizliegto vielu tada ka oficiala atlauta lietosanaa

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:12, pirms 8 gadiem
taspats strombergs .. ja godigi visi pateiktu cik bija tadi kas vinju zinaaj pirms bmx ieklava os .... lidzigi ir ar triscinju butibaa - ir mums 1 loti labs triuscinieks kurs pasaules reitinga ir ieks top10 un eiropa vispar parliecinoss lideris... sobrid vinju domaju zin tiaki ar so sporta veidu dzili saistiti cilveki un retais arpus si sporta veida.. vot ja tiktu os so cilveku pienemu zinatu jau teju puse latvijas... un sim cilvekam (atletam) viss butu nodrosinaats gan finansiali gan citaadi.. nebutu ka sobriid jastradaa agots darbs un gandrizvai pa savu naudu jabrauka pa sacensibaam....

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:14, pirms 8 gadiem
domaju pajautajot ipf jebkuram startejosajam vao velas startet os.. vismaz 90% pateiktu ka jaa... pajautatu wpc vai gpc utt .. tur ja abutu labi ja 50% un ats jau butu daudz.. te vairak runa iet par federcaiju kaski utt,..

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:26, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: Vaitad ta doma elites sportisti? - nez kadel tepat Lv labaakais triscinieks un vel vairaki labakie esosie un bnijusie un pati federacija gan saaka ko citu...
manuprat OS ir jebkura sporta veida sportista lielais sapnis.. kur nu vel Os medalja.. ieklausana os programma so sporta veidu pacels netiaki nfinansu zinja vien bet ari popularitate tas taka vajadzetu but neapsaubami skaidrs jebkuram...
Es runaju par triscinju ne bodybuildingu.. jo labi apzinos ka bodybuildings kads tas ir sobrid elites limenii isti neaiklaujas OS pamatnostadnes - pirmakrt un galvenokart jau aizliegto vielu tada ka oficiala atlauta lietosanaa
Liftings nesākas un nebeidzas ar IPF un skarbā dzīves realitāte ir tāda, ka TOP atlēti startē ārpus IPF (te mēs nesāksim dalīt pareizajos un nepareizajos, bet vnk visi TOP sportisti, rekordisti un mediju līderi startē citos turnīros un federācijās).

Par liftinga popularitāti - tā jau tagad ir MILZĪGA, jo ikviens, kas atnāk uz zāli izpilda vismaz vienu, bet parasti divus liftinga vingrinājumus (trīs izpilda jau "trakie" ) + grib pacelt vairāk un vairāk.
Cita lieta, ka liftings ir nosacīts andergraunda sports, jo tam vienkārši nav mediju atbalsta. Ne jau lielīšanas pēc, be es ĻOTI šaubos, ka Latvijā uzrakstītu kāds par Hala rekordu, ja sportacentrā nebūtu raksta. Tāpat par Isajeva 300 kg spiešanā.

Tas pats Konstantīns Konstantinovs - MEGA uzvārds pasaules pauerliftingā, MONSTRS un pasaules rekordists. A ko par viņu zina vidējs sporta līdzjutējs? A neko!

Liftings olimpiādē - ideja laba, taču ir ļoti spēcīgs svarcelšanas lobijs (un nevis tāpēc, ka tās kustības būtu sliktas vai ko te sazīmēja, bet tāpēc, ka svarcelšana savu statusu kā vienīgais olimpiskais spēka spots neparko negribēs zaudēt) + IPF versijā tie noteikti nebūs paši labākie trīscīņnieki. Jā, doperi, jā, tehnika tāda un tehnika šitāda, jā, ekipējums mežonīgākais... bet... viņi ceļ. Cilvēki skatās.

Kāds būs sacensību prestižs, ja OS čempions pie medaļas tiks ar kādu tonnu summā, bet pēc nedēļas kādos komercmačos kādi pieci sportisti mierīgi savāc 1100+ kg, bet uzvarētājs 1200 kg?

Personīgi es neesmu ne par, ne pret IPF, es esmu par skatāmu un kvalitatīvu sportu.

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:32, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: taspats strombergs .. ja godigi visi pateiktu cik bija tadi kas vinju zinaaj pirms bmx ieklava os .... lidzigi ir ar triscinju butibaa - ir mums 1 loti labs triuscinieks kurs pasaules reitinga ir ieks top10 un eiropa vispar parliecinoss lideris... sobrid vinju domaju zin tiaki ar so sporta veidu dzili saistiti cilveki un retais arpus si sporta veida.. vot ja tiktu os so cilveku pienemu zinatu jau teju puse latvijas... un sim cilvekam (atletam) viss butu nodrosinaats gan finansiali gan citaadi.. nebutu ka sobriid jastradaa agots darbs un gandrizvai pa savu naudu jabrauka pa sacensibaam....
Lai mēs runātu par Štromberga atpazīstamību, tad vajag vismaz vienu OS zeltu dabūt, bet faktiski - divus. Nesaku, ka Krūze to nevar izdarīt, taču ir jāsaprot, ka, ja sporta veidu iekļauj OS programmā, tad konkurence tikai pieaug... un ja BMX ir BMX, tur kas bija, tas arī startē, tad te no alternatīvajām federācijām var kāds arī atnākt...

Un no otras puses - vajag SOK vēl vienu sporta veidu, kur, tāpat kā svarcelšanā, ir milzīgas dopinga problēmas. Pat, ja tās mēģina noslēpt vai padzīt zem tiem nosacītajiem normatīviem, ko prasa SOK, tas tāpat ir DAUDZ.

Liftings ir sporta veids ar lielām problēmām un nosacīti mazu atdevi, jo tāpat kā svarcelšanā, arī liftingā NEKAD nebūs masveidības un uz to nevar nopelnīt.

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:34, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Liftings nesākas un nebeidzas ar IPF un skarbā dzīves realitāte ir tāda, ka TOP atlēti startē ārpus IPF (te mēs nesāksim dalīt pareizajos un nepareizajos, bet vnk visi TOP sportisti, rekordisti un mediju līderi startē citos turnīros un federācijās).

Par liftinga popularitāti - tā jau tagad ir MILZĪGA, jo ikviens, kas atnāk uz zāli izpilda vismaz vienu, bet parasti divus liftinga vingrinājumus (trīs izpilda jau "trakie" ) + grib pacelt vairāk un vairāk.
Cita lieta, ka liftings ir nosacīts andergraunda sports, jo tam vienkārši nav mediju atbalsta. Ne jau lielīšanas pēc, be es ĻOTI šaubos, ka Latvijā uzrakstītu kāds par Hala rekordu, ja sportacentrā nebūtu raksta. Tāpat par Isajeva 300 kg spiešanā.

Tas pats Konstantīns Konstantinovs - MEGA uzvārds pasaules pauerliftingā, MONSTRS un pasaules rekordists. A ko par viņu zina vidējs sporta līdzjutējs? A neko!

Liftings olimpiādē - ideja laba, taču ir ļoti spēcīgs svarcelšanas lobijs (un nevis tāpēc, ka tās kustības būtu sliktas vai ko te sazīmēja, bet tāpēc, ka svarcelšana savu statusu kā vienīgais olimpiskais spēka spots neparko negribēs zaudēt) + IPF versijā tie noteikti nebūs paši labākie trīscīņnieki. Jā, doperi, jā, tehnika tāda un tehnika šitāda, jā, ekipējums mežonīgākais... bet... viņi ceļ. Cilvēki skatās.

Kāds būs sacensību prestižs, ja OS čempions pie medaļas tiks ar kādu tonnu summā, bet pēc nedēļas kādos komercmačos kādi pieci sportisti mierīgi savāc 1100+ kg, bet uzvarētājs 1200 kg?

Personīgi es neesmu ne par, ne pret IPF, es esmu par skatāmu un kvalitatīvu sportu.
pavisma isi sakot.. starpiba ir taja kurs lieto un kurs neee... tas jau taka jebkura sporta veidaa ka lietotajs (iapsi ja to var ta oficiali dariit) bus labaaks neka nelietotajs.. bet nezkadel tad os ir tas dopinga liegums un par to ta cinaas (tas ka sanak cinities tas jau cits stasts)
saprotu ka svarcelsana veelsies paturet vienigas lomu utt.. bet nenoliedzami ka trsicinja ja kadreiz tiktu os - ats butu tiaki un vienigi pa labu sim sporat veidam.. manuprat mulkigi teikt ka tas butu pa sliktu un pat sliktakais kas var notikt.... sliktakais saja sporta veida manuprat ir tieis ssis entaas federacijas un so sliktumu paildina titulu dalisana pa labi un kreisi kas paarsti tieis ir saajs pseidofederacijaas.. zud jebkads sportiskais princips, lielaks miseklis ar federacijaam, finasu lidzekliu saskaldisanaa pa entajama federaciajaam utt...
ja asaprotu ka lietotajiem tad varbut var but saav ... un neleitotajiem sava.. nu 2 federaciajs.. bet nejau desmitiem

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:39, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Lai mēs runātu par Štromberga atpazīstamību, tad vajag vismaz vienu OS zeltu dabūt, bet faktiski - divus. Nesaku, ka Krūze to nevar izdarīt, taču ir jāsaprot, ka, ja sporta veidu iekļauj OS programmā, tad konkurence tikai pieaug... un ja BMX ir BMX, tur kas bija, tas arī startē, tad te no alternatīvajām federācijām var kāds arī atnākt...

Un no otras puses - vajag SOK vēl vienu sporta veidu, kur, tāpat kā svarcelšanā, ir milzīgas dopinga problēmas. Pat, ja tās mēģina noslēpt vai padzīt zem tiem nosacītajiem normatīviem, ko prasa SOK, tas tāpat ir DAUDZ.

Liftings ir sporta veids ar lielām problēmām un nosacīti mazu atdevi, jo tāpat kā svarcelšanā, arī liftingā NEKAD nebūs masveidības un uz to nevar nopelnīt.
kas nu kuram skaitas masveidiiba... ar liftingu patiesiba ta daudzmaz nopietni nodarbojas daudzi.. gandrizvai butu agtavs saderet ka lv bmxeri ir mazak neka aktivie lifteri pat neskatities vel uz to ka bmx ir s bet liftings nav un mums velpietam ir mega zvaigsne bmxaaa

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:43, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: pavisma isi sakot.. starpiba ir taja kurs lieto un kurs neee... tas jau taka jebkura sporta veidaa ka lietotajs (iapsi ja to var ta oficiali dariit) bus labaaks neka nelietotajs.. bet nezkadel tad os ir tas dopinga liegums un par to ta cinaas (tas ka sanak cinities tas jau cits stasts)
saprotu ka svarcelsana veelsies paturet vienigas lomu utt.. bet nenoliedzami ka trsicinja ja kadreiz tiktu os - ats butu tiaki un vienigi pa labu sim sporat veidam.. manuprat mulkigi teikt ka tas butu pa sliktu un pat sliktakais kas var notikt.... sliktakais saja sporta veida manuprat ir tieis ssis entaas federacijas un so sliktumu paildina titulu dalisana pa labi un kreisi kas paarsti tieis ir saajs pseidofederacijaas.. zud jebkads sportiskais princips, lielaks miseklis ar federacijaam, finasu lidzekliu saskaldisanaa pa entajama federaciajaam utt...
ja asaprotu ka lietotajiem tad varbut var but saav ... un neleitotajiem sava.. nu 2 federaciajs.. bet nejau desmitiem
Visvieglāk ir noreducēt to visu uz lietošanu un nelietošanu. Federācijām ir savas atšķirības un tās ir daudz lielākas nekā attieksme pret dopinga jautājumu.

Kas attiecas uz labumu vai sliktumu - iekļaušana OS iznīcana to liftingu kāds tas ir bijis līdz šim. Tas IR andergraunda sporta veids, ar lieliem, "salādētiem" onkuļiem, kas ceļ daudz un visus baida.
OS šim pasākumam pārvelk strīpu, tāpat izjauc ierastās sagatavošanās un treniņu shēmas utt. Jā, arī par dopingu.

Sportisti bieži saka - būtu mēs OS sporta veids, tad mums būtu nauda utt., nemaz nepadomājot, ka tad viņi pasēdēt nevarētu no tā cik bieži viņus ņemtu priekšā par to vai citu jautājumu, gluži kā svarcēlājus un visus pārējos.

Atgriežoties pie lietošanas jautājuma. Ja tādā vieglatēltikā jau sākotnēji bija uzstādījums, ka visam ir jābūt tīram, vai vismaz ir jāizliekas, ka ir tīrs, tad, jā, viss ok. Liftingā tas tīrības moments ir sekundārs un tagad, tiekot līdz OS, mēģināt šo sportu pielāgot tām reālijām... tā būs totāla izgāšanās.

Vienīgais, kas var ievilkt liftingu OS, tas ir ASV lobijs, jo viņiem svarcelšanā medaļu nav bijis kopš astoņdesmitajiem gadiem, ja nemaldos, tāpēc liftingā, kur viņiem ir tas pats Rejs Viljamss (vai uz to brīdi, kad šis projekts varētu realizēties, kāds cits "viljamss"), kas var mēģināt cīnīties ar pārējo pasauli, parādot, ka amerikāņiem arī spēka disciplīnās kaut kas ir.
No otras puses - SOK paziņoja, ka jaunu sporta veidu nebūs, kamēr būs vecie, tb liftinga dēļ no kkā jāatsakās. Ko upurēs?

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:45, pirms 8 gadiem
man bija tas "gods" nostrtet visas lv federaciju lv cempjos un paris kausa posmos... iznakums tads ka 2 federacijaas lv cenmpiona titulu nevis izciniju bet panemu (vienigais grupaa).. - gandarijums nekads... samaksaju savus 15 eur dalibas maksu + 5 eur par licenzi un dabuju medalju (korkiti) + diplomu .... velviena feederacijaa 1. vieta no 3 dalibneikeim.. konkurence loti maza... nu kur te kautkads sportiskais princips vispaar? itka dalibnieki daudz 100-200 bet tas vecuma-svara gruaps tik neadekvaati daudz .... nereti lidzigs skats ir ari eiroaps un pasaules cempjos

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:49, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: man bija tas "gods" nostrtet visas lv federaciju lv cempjos un paris kausa posmos... iznakums tads ka 2 federacijaas lv cenmpiona titulu nevis izciniju bet panemu (vienigais grupaa).. - gandarijums nekads... samaksaju savus 15 eur dalibas maksu + 5 eur par licenzi un dabuju medalju (korkiti) + diplomu .... velviena feederacijaa 1. vieta no 3 dalibneikeim.. konkurence loti maza... nu kur te kautkads sportiskais princips vispaar? itka dalibnieki daudz 100-200 bet tas vecuma-svara gruaps tik neadekvaati daudz .... nereti lidzigs skats ir ari eiroaps un pasaules cempjos
Liftings NEKAD nebūs masveidīgs sporta veids. NEKAD!

Viens tāds prasts piemērs - aiziet pamētāt vai paspārdīt bumbu sava prieka pēc var daudzi un to arī dara, bet cik daudz cilvēkus tu zini, kas sava prieka pēc iet tupries ar 200+ kg? Vot, tev arī atbilde par iespējamo masveidīgumu.

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:50, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Visvieglāk ir noreducēt to visu uz lietošanu un nelietošanu. Federācijām ir savas atšķirības un tās ir daudz lielākas nekā attieksme pret dopinga jautājumu.

Kas attiecas uz labumu vai sliktumu - iekļaušana OS iznīcana to liftingu kāds tas ir bijis līdz šim. Tas IR andergraunda sporta veids, ar lieliem, "salādētiem" onkuļiem, kas ceļ daudz un visus baida.
OS šim pasākumam pārvelk strīpu, tāpat izjauc ierastās sagatavošanās un treniņu shēmas utt. Jā, arī par dopingu.

Sportisti bieži saka - būtu mēs OS sporta veids, tad mums būtu nauda utt., nemaz nepadomājot, ka tad viņi pasēdēt nevarētu no tā cik bieži viņus ņemtu priekšā par to vai citu jautājumu, gluži kā svarcēlājus un visus pārējos.

Atgriežoties pie lietošanas jautājuma. Ja tādā vieglatēltikā jau sākotnēji bija uzstādījums, ka visam ir jābūt tīram, vai vismaz ir jāizliekas, ka ir tīrs, tad, jā, viss ok. Liftingā tas tīrības moments ir sekundārs un tagad, tiekot līdz OS, mēģināt šo sportu pielāgot tām reālijām... tā būs totāla izgāšanās.

Vienīgais, kas var ievilkt liftingu OS, tas ir ASV lobijs, jo viņiem svarcelšanā medaļu nav bijis kopš astoņdesmitajiem gadiem, ja nemaldos, tāpēc liftingā, kur viņiem ir tas pats Rejs Viljamss (vai uz to brīdi, kad šis projekts varētu realizēties, kāds cits "viljamss"), kas var mēģināt cīnīties ar pārējo pasauli, parādot, ka amerikāņiem arī spēka disciplīnās kaut kas ir.
No otras puses - SOK paziņoja, ka jaunu sporta veidu nebūs, kamēr būs vecie, tb liftinga dēļ no kkā jāatsakās. Ko upurēs?
ai.. es beidzu so diskusiju... sadi varetu runat daudz un dikti.. vienigais ko piemetisnashu.. cilvekam no malas kurs pats nav taja visa pa visiem 100 ieksaa var tas viss izskatities citadaak neka cilvekam kurs taja ir pa visiem 100 ieksaa jau gadus 10 un pat 20 vai visus 30 ... cilveks kurs attipas ka sie pseidotityuli neko nav verti - nav vairs kur augt sasnbiegumos... taipasa laika kauns pieminet ka sis teiskim eiriaps cempja tituls izcinits satrp 2 vai 3 cilveku konkurencee... .... vot ka esi labaks neka visi tie no IPF (to ka lieto jau parasti nesatsta).. utt

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:54, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Liftings NEKAD nebūs masveidīgs sporta veids. NEKAD!

Viens tāds prasts piemērs - aiziet pamētāt vai paspārdīt bumbu sava prieka pēc var daudzi un to arī dara, bet cik daudz cilvēkus tu zini, kas sava prieka pēc iet tupries ar 200+ kg? Vot, tev arī atbilde par iespējamo masveidīgumu.
nu gan salidzinajums... iet paspardit bumbu vai tupties ar 200+.. ... pirmakrt lai tuotos ar 200+ ir jau savs vera nemamms m laiks regulari jatrenejaas (pareizi un sistematiski).. tas nav ta vot atnacu un ta bez nopitena treninja tagad celu so svaru... recizaak var salidzinat (ja vispar var salifdzinat sadus sporta veidus) cik cilveki vispar cenasa ko cilaat un cik sparda bumbu.. un fitnesa klubi (iznemot vasaru) ir parpildiiti.. tie ir desmiti tukstoshi ... pienemu ka pat vairak neka sie bumbas sparditaji (vera nemot tadus kuri to dara vismaz 3x nedelja vismaz 1h)

     [+] [-]

, 2016-07-10 14:57, pirms 8 gadiem
vismaz latvija ir entie os sporta veidi kuros lv cempjos starte sen mazak sportyisti (runajot par masveidibu) neka taipasa triscinjaaa

     [+] [-]

, 2016-07-10 15:00, pirms 8 gadiem
da kautvai tapati.. loka sausana, bmx, stenda sausana, jasana utt pasaule doma ir masveidigaka?