Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Kindzulis un Mūrnieks Eiropas čempioni spiešanā guļus

Kindzulis un Mūrnieks Eiropas čempioni spiešanā guļus
Reinis Kindzulis
Foto: goldbarbell.lv

Jau ziņojām, ka Portugālē WPC Eiropas čempionātā spēka trīscīņā un spiešanā guļus trīs Latvijas trīscīņnieki izcīnījuši zelta godalgas, šodien viņiem pievienojušies arī divi svara stieņa spiedēji guļus Reinis Kindzulis un Andrejs Mūrnieks. Kindzulis ar jaunu Eiropas rekordu triumfēja junioru grupā (līdz 110 kg), bet Mūrnieks uzvarēja svarā līdz 140 kg.

Jau pirms šī čempionāta kandavnieka Reiņa Kindzuļa treneris, titulētais sportists Ivars Cīrulis izteicās, ka viņi uz šo čempionātu brauc ne tikai pēc pirmās vietas, bet arī labot esošo Eiropas junioru rekordu, kas ir 232,5 kg.

Izrādījās, ka Cīruļa vārdi nebija tukšu salmu kulšana un Kindzulis triumfēja savā svara un vecuma grupā, pārvarot 233 kg atzīmi, kas ir jauns Eiropas rekords. Otrais palika ungārs Atilla Meszaros, titulētā Lazlo Meszarosa dēls. Jāpiemin, ka Reinis izcīnīja arī labākā titulu absolūtajā vērtējumā starp junioriem.

Izcils šis Eiropas čempionāts padevās arī vairākkārtējam Latvijas, Baltijas, Eiropas un pasaules čempionam WPC versijā, kluba „Monster Gym” atlētam Andrejam Mūrniekam, kurš ar jaunu Latvijas rekordu ( uzspiestajiem 290 kg) uzvarēja bezekipējuma divīzijā svara kategorijā līdz 140 kg.

Izmantotie resursi:
GoldBarbell.lv - Jaunumi
WPC PORTUGAL


, 2013-06-11 22:30, pirms 11 gadiem
respect. te oz pec pasaules klases. beidzot ari speka triscina limenis sak augt. man prieks.
, 2013-06-12 18:52, pirms 11 gadiem
Braaleens rakstīja: respect. te oz pec pasaules klases. beidzot ari speka triscina limenis sak augt. man prieks.
Trīscīņā Latvijai vienmēr ir bijis pa kādam TOP atlētam, nemaz nerunājot par Konstantīnu Konstantinovu, kurš ir vispār sporta veida leģenda.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.