Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas Spēkavīru čempionāta sākumā triumfē Plivda, Zariņš un Šmaukstelis

Latvijas Spēkavīru čempionāta sākumā triumfē Plivda, Zariņš un Šmaukstelis
Artis Plivda svin uzvaru
Foto: parstipru.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Preiļos un Daugavpilī, norisinājās šī gada Latvijas Spēkavīru čempionāta pirmie divi posmi, kuros deviņi spēcīgākie atlēti startēja komandās. Izcīnot augstāko punktu skaitu, par šo sacensību uzvarētājiem kļuva trio Artis Plivda, Didzis Zariņš un Aivars Šmaukstelis.

2015.gada Latvijas Spēkavīru čempionāts sākās ar komandu sacensībām, kurās piedalījās deviņi labākie Latvijas atlēti – mājinieks Artis Plivda no Preiļiem kopā ar Didzi Zariņu un Aivaru Šmauksteli. Māra Rozentāla audzēkņi Jānis Šleckus, Edgars Andersons un Oskars Martužans veidoja otru komandu, bet kā pēdējais trio sacensībās piedalījās Ivars Grahoļskis, Magnuss Vucāns un Jānis Ilgavižs.

Pirmajā sacensību dienā Preiļos spēkavīriem bija jāizpilda četri vingrinājumi. Aatslēdznieka stafetē, uzrādot rezultātu, 64,18 sekundes, pirmie palika Plivda, Zariņš un Šmaukstelis, otrais labākais bija Kuldīgas trio, proti, Martužans, Andersons un Šleckus (67,29 sek), savukārt trešajā vietā ierindojās Grahoļskis kopā ar Ilgavižu un Vucānu (83,56 sek). Nākamajā pārbaudījumā, krucifiksā, visilgāk piena kannas tandēmā noturēt izdevās Artim Plivdam, Didzim Zariņam un Aivaram Šmaukstelim (31,59 sek), otru labāko rezultātu, proti, 29,44 sekundes, uzrādīja Ivars Grahoļskis, Jānis Ilgavižs un Magnuss Vucāns, bet kā trešie šajā vingrinājumā palika Oskars Martužans, Edgars Andersons un Jānis Šleckus. Visātrāk, 85,9 sekundēs, 225 kg lielu smagumu pa kāpnēm izdevās uznest Arta Plivdas, Didža Zariņa un Aivara Šmauksteļa trio, otru labāko rezultātu – 93,84 sekundes – uzrādīja O. Martužans, E. Andersons un J. Šleckus, savukārt trešajā vietā palika Jānis Ilgavižs, Magnuss Vucāns un Ivars Grahoļskis, kurš gandrīz pusi distanci veica viens pats. Noslēdzošais vingrinājums pirmajā sacensību dienā bija kombinācija, kur pirmo vietu atkal izcīnīja Plivda, Zariņš un Šmaukstelis. Kopvērtējumā pēc pirmās dienas, veicot četrus vingrinājumus, pirmajā vietā bija Plivda, Zariņš, Šmaukstelis (12 punkti), otrajā vietā Martužans, Andersons un Šleckus (7 punkti), bet kā trešie – Grahoļskis, Ilgavižs un Vucāns (5 punkti).

Otrajā komandu sacensību dienā atlēti bija pozitīvi noskaņoti turpināt cīņu un uzrādīt labus rezultātus. Tāpat kā Preiļos, spēkavīriem Daugavpilī komandās bija jāveic četri vingrinājumi. Pirmais no tiem smagās automašīnas vilkšana ar rokām – pirmie ar rezultātu 44,62 sekundes, Plivda, Zariņš un Šmaukstelis, otrajā vietā Kuldīgas trio, Martužans, Andersons un Šleckus (48,32 sek) un kā trešie palika Grahoļskis, Ilgavižs un Vucāns (53,94 sek). Labākie šoreiz stafetē bija Māra Rozentāla audzēkņi, bet celšanas kombinācijā, kur spēkavīriem bija jāceļ 135kg smags baļķis, 130 kg apollons un hantele (90kg), augstāko rezultātu uzrādīja atkal Plivda kopā ar Zariņu un Šmauksteli. Latvijas Spēkavīru čempionāta komandu sacensību noslēdzošais vingrinājums bija automašīnas vilkšana no zemes, kur pirmo, paceļoti auto 26 reizes, ierindojās Oskars Martužans, Edgars Andersons un Jānis Šleckus, ar 18 paceltām reizēm otrie palika Ivars Grahoļskis, Jānis Ilgavižs un Magnuss Vucāns. Savukārt trešajā vietā, auto paceļoti 16 reizes palika Plivda, Zariņš un Šmaukstelis.

Latvijas Spēkavīru čempionāta komandu sacensību kopvērtējumā, iegūstot, 21 punktu, triumfēja Artis Plivda, Aivars Šmaukstelis un Didzis Zariņš. Artis pēc sacensībām atzina, ka mājās startēt esot visvieglāk un līdzjutēji esot liels atbalsts. Otrajā vietā ierindojās Kuldīgas komanda, kurā startēja Oskars Martužans, Edgars Andersons, Jānis Šleckus (17 punkti), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa trio – Ivars Grahoļskis, Jānis Ilgavižs un Magnuss Vucāns (10 punkti).

Šīs bija Latvijas Spēkavīru čempionāta pirmās sacensības, un nākamais posms paredzēts 20.jūnijā Valmierā.

Izmantotie resursi:
www.parstipru.lv


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.