Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Zāģerim trešā vieta Holandē

Juris Miņins
Juris Miņins

Zāģerim trešā vieta Holandē
Dainis Zāģeris
Foto: Strongman Rage Photography

Trešajā Spēkavīru čempionu līgas posmā, kurš norisinājās Nīderlandē, pie sava pirmā goda pjedestāla finiša šosezon tika Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris, kurš izcīnīja trešo vietu.

Spēkavīru Čempionu līgas trešais posms, "SCL Holland", norisinājās sešos vingrinājumos – auto vilkšana, baļķa spiešana, riepas gāzšana, Konana aplis, nēši un Atlanta akmeņi. Šajā posmā bez mūsu Daiņa Zāģera no plašāk zināmajiem atlētiem piedalījās lietuvietis Židrūns Savickis, kanādietis Žans-Fransuā Karons, serbs Ervins Katona kā arī igaunis Lauri Nami.

Tiesa, par uzvarētāju šoreiz nekļuva neviens no viņiem, jo visvairāk punktus šajās sacensībās izcīnīja Polijas spēka atlēts Gregors Šimanskis, kurš tika pie 80 punktiem. Par deviņiem punktiem mazāk iekrāja Savickis, bet trešajā vietā ierindojās Dainis Zāģeris, kuram gan bija vienāds punktu skaits ar kanādieti Karonu, taču pēc sacensību nosacījumiem, ņemot talkā papildus aspektus, augstākā vietā ierindojās mūsu atlēts.
Tāpat sešiniekā iekļuva Ervins Katona un Lauri Nami.

Jāpiebilst, ka no tirm Čempionu līgas posmiem Zāģeris ir piedalījies divos (Vācijā un Nīderlandē), un abos turnīros bija pirmajā četriniekā, kas viņam kopsummā dod 27 (12+15) punktus.

Interesanti, ka turpmākais Spēkavīru Čempionu līgas kalendārs ir ļoti saspringts, jo sacensības notiek katrā nedēļas nogalē un tuvāko sacensību kalendārs izskatās sekojošs – Somija, Bulgārija, Latvija, Baltkrievija. Savukārt pēc šī maratona sportistiem ļaus atpūsties līdz vasaras beigām. Latvijas posms notisināsies Olainē, 28. jūnijā.

Izmantotie resursi:
Strongman Champions League