Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Ar Latvijas kausa posmu atklāj pauerliftinga sezonu

Ar Latvijas kausa posmu atklāj pauerliftinga sezonu
Dairis Leonovics debitējot pauerliftingā

Aizvadītajā nedēļas nogalē, šī gada 6. februārī, Bauskas novada čempionātā, kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa pirmais posms Zemgales ieskaitē, kā arī kopējā ieskaitē, atklāta tikai 2016. gada pauerliftinga sezona. Sacensības pulcēja 87 spēcīgākos Latvijas atlētus.

Codes Pamatskolas sporta zāle "Virsaiši", Bauskas novadā, Codes pagastā, tika atklāta 2016. gada pauerliftinga sezona. Par piedzīvoto sezonas atklāšanā, pēc starta sacensībās jautājām Gulbenes KSP sportistam Dairim Leonovičam: ‘’Ja, runājam par šī gada pirmajām sacensībām Bauskā, esmu apmierināts, pat nedaudz vairāk nekā apmierināts ar staru. Pārbaudīju sevi, cik cītīgi esmu strādājis treniņos gan fiziski, gan morāli,’’ pārsteigts par sasniegto rezultātu dalās Dairis.
‘’Personīgi, esmu ļoti apmierināts ar LPF rīkotajām sacensībām visu tā organizēšanu un norises kārtību. Svēršanās ritēja ātri, meitenes par to parūpējas, lai katrs dalībnieks tiktu ātri piereģistrēts un palaists tālāk. Organizatori bija parūpējušies arī par to, lai pēc starta varētu remdēt izsalkumu tur pat esošajā bufete ar uzkodām, kas noteikti noderēja enerģijas uzņemšanai pirms un pēc starta. Protams arī fotogrāfei paldies par visiem noķertajiem mirkļiem, nekas netika palaists garām,’’ apmierināts par augstajā līmenī nodrošinātajām sacensības, stāsta, Dairis.
‘’Runājot par LPF rīkotajām sacensībām, man, tās bija pirmās sacensības, izlēmu beidzot izlīst no zāles un startēt sacensībās. Spriežot pēc saviem rezultātiem, sapratu, ka nemazs nav tik slikti, nepieciešams pieslīpēt tehniku un noteikti jāstartē tālāk,’’ Dairis atdzīst pēc uzvaras savā svara kategorijā un izcīnītās otrās vietas absolūtajā vērtējumā junioru grupā, ‘’veiksmīga debija man padevās, ar to viss tikai sāksies.’’
‘’Esmu laikam no tiem tipiem, kuram rezultāts nāk ar smagu darbu. Trenējos jau sesto gadu un saprotu, ka apstāties nevar. Smags darba, kas kļūs par vel smagāku, uz svaru stieni liekot aizvien vairāk kilogramu. Disciplīna un milzu apņemšanās, cīnāmies un nekad nepadodamies,’’ Dairi stāsta par emocijām, kas nāk līdz nodarbojoties ar sportu.

Sacensību galvenais mērķis bija cīnīties par Latvijas kausu individuālajās, kā arī komandu cīņās, par svarīgajiem punktiem sezonas ieskaitē. Kopā 40 vecuma un svara kategorijās individuālajā vērtējumā, kā arī sportisti tika vērtēti absolūtajā vērtējumā un protams komandu ieskaitē. Kā jau vienmēr šāda veida sacensībās galvenā un līdz pašām sacensību beigām intrigu saglabāja absolūtā vērtējumā notiekošās cīņas, katrā vecuma grupā. Absolūti labākos nosaka pēc Vilksa punktu sistēmas, ņemot vērā sportista personīgo svara attiecību pret pacelto kilogramu summu.

Sieviešu konkurencē spēcīgākās dalībnieces titulu izcīnīja Oksana Agadzanjana Vikings PL, Rīga pārstāve, kopsummā (svara stieņa spiešanā guļus rezultāta attiecībā pret personīgā svara) paceļot 75 kg. Otro vietu izcīnīja Annija Roga ar paceltajiem 55 kg, bet trešajā vietā ar rezultātu 60 kg ierindojās Anete Blaua abas pārstāvot Rembates komandu.

Jauniešiem grupā līdz 18 gadiem absolūti spēcīgākais Aizkraukles Sporta Centrs sportists Oļegs Kudrjaucevs, kopsummā paceļot 172,5 kg. Piekāpjoties Oļegam otrajā vietā Reinis Kaudzītis no F1, Sporta Klubs, Rīga, ar rezultātu 155 kg. Trešais labākais kategorijā līdz 18 gadiem, Lauris Pojasnikovs no Aizkraukles Sporta Centra, gala rezultātā sasniedzot 112,5 kg barjeru.

Vecuma grupā līdz 23 gadu vecumam nepārspēts, uzvaras laurus plūca Mārtiņš Stūrainis no Madona, S.C.K. ar rezultātu 190 kg. Šoreiz nedaudz piekāpās Gulbenes KSP Sporta Kluba sportists Dairis Leonovics paceļot 155 kg ierindojoties otrajā vietā, bet pjedestālu noslēdza Ralfs Augulis Bauskas komandas pārstāvis, rezultātā paceļot 165,5 kg.

Galvenā cīņa kā vienmēr open jeb VĪRU grupā, kur absolūti spēcīgākais Gircys Mindaugas sportists startēja individuāli, nepārstāvot nevienu no sporta klubiem. Sportistam izdevās pieveikt 205 kg. Tur pat otrajā vietā ierindojās Raimonds Liepiņš, kurš godam aizstāvēja Rembates godu pieveicot 182,5 kg, bet Gints Reiholds no Aizkraukles Sporta Centra ar rezultātu 170 kg ierindojas godpilnajā trešajā vietā.

Senioru 40+ vecuma grupā Pirmo vietu izcīnīja Dzintars Roga Rambate ar rezultātu 195 kg. Turpat otrajā vietā Vikings PL, Rīga sportists, Aleksejs Agadzanjans, kurš pieveica 185 kg. Trešais spēcīgākais bija kolēģis no Lietuvas Kleinovas Arvydas ar rezultātu 175 kg.

Senioru 50+ grupā Dainis Reinholds noslēgumā 195 kg pārstāvot Aizkraukles Sporta Centru, izcīna uzvaru. Vladimirs Kovalskis Vikings PL, Rīga, pieveica smagos 180 kg, bet tur pat trešajā vietā Dainis Zaķis Bauskas seniors, čempionātā savācot 147,5 kg.

Pauerliftinga sezona oficiāli ir atklāta. Gada pirmās sacensības liek ticēt, ka šī sezona varētu būt augstiem rezultātiem bagāta. Spēcīgākie medaļas aizveduši mājās. Bet jau pēc nedēļas tiekamies uz šīs sezonas pirmajām spēka trīscīņas sacensībām, kur vērosim sportistus trīs vingrinājumu cīņā (spiešanā guļus, tupienos ar svaru un svara vilkmē no zemes) Nepalaid garām 13. februāri Madonā.

Individuālie rezultāti un komandu vērtējumi, kā arī bildes, video no sacensībām pieejami:
Latvijas Pauerliftinga Federācija