Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Dainis Zāģeris atkal startēs Spēkavīru čempionu līgas sacensībās

Andrejs Siliņš

Dainis Zāģeris atkal startēs Spēkavīru čempionu līgas sacensībās
Dainis Zāģeris
Foto: Par stipru Latviju

Jau otro sezonu pēc kārtas latviešu spēkavīrs Dainis Zāģeris startēs prestižajās Spēkavīru čempionu līgas (SČL) sacensībās kopā ar labākajiem pasaules elites spēkavīriem. Pirmais šīs sezonas posms norisināsies 8. martā Francijā, Martinikā.

Dainis Zāģeris šobrīd aktīvi gatavojas jaunās sezonas sākumam, jo sacensību kalendārs ir ļoti piepildīts un konkurence starp atlētiem arī solās būt sīva, jo startēs tikai paši labākie: daudzkārtējais SČL čempions Židrūnas Savickas no Lietuvas, Ervin Katona no Serbijas, kā arī iepriekšējās sezonas uzvarētājs Kristofs Radzikovski no Polijas u.c. .

„Sākoties jaunajai Spēkavīru čempionu līgas sezonai, sev esmu uzstādījis divus lielus mērķus, proti, kādā no posmiem uzkāpt uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena, bet otrs un pats svarīgākais – kopvērtējumā ierindoties labāko trijniekā, lai kvalificētos sacensībām World’s Strongest Men,” apgalvo spēkavīrs D. Zāģeris.

Tāpat pašlaik labākais Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris šajā gadā apņēmies labot bijušā spēkavīra Raimonds Bergmaņa 2005. gadā Maskavā, Lužņikos uzstādīto Latvijas rekordu baļķa celšanā – 190 kg.

Latvijā Daini Zāģeri varēs sastapt SČL sacensībās Olainē, 28. jūnjā. Šis pasākums solās būt ļoti interesants, jo plānots nokomplektēt spēcīgu sastāvu un sagādāt skatītājiem aizraujošu šovu. Ja būs iespēja un laiks, jo grūti apvienot startus SČL ar sacensībām tepat Latvijā, viņš sola piedalīties kādā no Latvijas Spēkavīru čempionāta posmiem.

Iepriekšējā gada Latvijas Spēkavīru čempionāta uzvarētājs Didzis Zariņš no 28. februāra līdz 2. martam piedalīsies Arnolda Švarcenegera sporta festivāla Pasaules spēkavīru čempionātā amatieriem un ar viņu uz Ameriku kā treneris kopā dosies arī Raimonds Bergmanis.

„Šajā festivālā startējuši vairāki spēkavīri no Latvijas un mūsējiem ir gājis ļoti dažādi. Šobrīd, spriežot pēc vingrinājumiem un nezinot Didža Zariņa konkurentus, ceru, ka viņam veiksies labi. Galvenais ir ticēt saviem spēkiem un nepadoties. Viss ir iespējams,” tā par Didža Zariņa izredzēm, startējot Arnola Švarcnegera sporta festivāla Pasaules spēkavīru čempionātā amatieriem, saka Raimonds Bergmanis, kurš arī savulaik piedalījies šajās sacensībās.

Kā tika ziņots iepriekš, Didzis Zariņš 2013. gadā kļuva par Latvijas Spēkavīru čempionāta uzvarētāju un Dainis Zāģeris Spēkavīru čempionu līgas 2013. gada sezonas kopvērtējumā izcīnīja godpilno 4. vietu, kas bija ļoti augsts sasniegums.

Informāciju sagatavoja
Elīna Gārbena
SIA "Stipriem Events & Media"
Biedrība "Par stipru Latviju"

     [+] [-]

, 2014-02-06 16:37, pirms 10 gadiem
galvenais - veselību un izturību - tad jau noteikti šogad tiks TOP3!

     [+] [-]

, 2014-02-06 18:21, pirms 10 gadiem
Par spēcīgu Latviju!