Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Freizers uzvar "Crossfit Games", Upenieks finišē 31. vietā

Freizers uzvar "Crossfit Games", Upenieks finišē 31. vietā
Mets Freizers
Foto: twitter.com/CrossFitGames

Vakardien noslēdzās 2019. gada "Crossfit Games", kas ir prestižākās krosfita sacensības pasaulē. Vīru konkurencē jau ceturto reizi pēc kārtas par uzvarētāju kļuva Metjū Freizers, bet Latvijas atlēts Uldis Upenieks palika 31. vietā.

"Crossfit Games" ir lielākais un prestižākais krosfita sacensības pasaulē, kas droši var tikt uzskatītas arī par ekvivalentu šī sporta veida pasaules čempionātam. Šogad tās norisinājās ASV, Viskonsinas štata Medisonas pilsētā un šogad bija arī mainīts kvalifikācijas formāts. Ja iepriekš atlēti vispirms piedalījās vispasaules tiešsaistes čempionātā, pēc kura labākie tika aicināti uz reģionālajām sacensībām, kurās tad arī tika sadalītas ceļazīmes uz "Crossfit Games", tad šogad reģionālo atlases turnīru vairs nebija un tos aizstāja atsevišķas "Crossfit Games" rīkotāju sankcionētas sacensības, kurās tad arī varēja tikt pie biļetes uz Medisonu.

Četru dienu sacensību maratonā atlēti, kas tika sadalīti vairākās grupās gan pēc dzimuma, gan vecuma, sacentās dažādās disciplīnās, sākot no skriešanas un peldēšanas, līdz svaru stieņa raušanai, rāpšanās pa virvi un pietupieniem uz vienas kājas.

Beigu beigās arī tika noskaidroti labākie, taču šogad nevienā no galvenajām grupām čempionu maiņa nenotika, Mets Freizers triumfēja vīru konkurencē, dāmām labākā bija Tara-Klēra Tūmija, bet komandām nepārspēti palika "CrossFit Mayhem Freedom" brigāde, kuras sastāvā bija arī nu jau par leģendāro kļuvušais Ričs Fronings, kuram tas ir astotais "Crossfit Games" čempiona tituls un ceturtais tieši komandu ieskaitē.

Šogad "Crossfit Games" piedalījās arī divi Latviju pārstāvošie sportisti. 21 gadu vecais Uldis Upenieks, kas startēja atklātajā kategorijā vīriem finālā neiekļuva, taču beigu ieskaitē ieņēma 31. pozīciju, kas ir labākais rezultāts starp visām Baltijas valstīm un astotais labākais rezultāts starp Eiropas atlētiem. Tāpat ir jāpiebilst, ka vienā no disciplīnām, 6000 metru distances skriešanā ar svaru "uzkabi" (papildus līdz pat 22 kg), mūsu atlēts uzrādīja trešo ātrāko laiku (24:36.91).

Savukārt dāmu konkurencē dalītu 117. vietu ieņēma Krista Kraskura, kura gan tālāk par pirmo atlases kārtu, kurā bija jāveic 400 metru sprinti, rāpšanās pa virvi, kā arī svaru stieņa raušana, netika.

Izmantotie resursi:
https://games.crossfit.com/games


, 2019-08-05 20:11, pirms 5 gadiem
Ņemot vērā gadus un ja nemaldos pirmās tāda līmeņa sacensības... Ļoti atzīstams rezultāts
Ja negadisies nopietnas traumas tad domāju nākotnē top15 ir reals
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.