Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Baiba Norberte

Jēkabpils piedalīsies sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta"

Jēkabpils pilsētas svētku laikā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja pierādīt savu un pilsētas spēku svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. 9.jūlijā no plkst.13:00 līdz 16:00 Vienības ielā 7 notiks sacensību “Latvijas spēcīgākā pilsēta” Jēkabpils posms.

Jēkabpils iedzīvotājiem un viesiem tiks dotas trīs stundas, kuru laikā ikviens pilsētas atbalstītājs varēs piedalīties sacensībās un pēc iespējas vairāk reižu uzspiest svaru stieni. Sievietēm un jauniešiem līdz 18 gadu vecumam svaru stienis svērs 20 kg, bet vīriem būs jāuzspiež svaru stienis 50 kg smagumā. Visu dalībnieku kopā paceltais veidos Jēkabpils pilsētas rezultātu. Dalība sacensībās ir bezmaksas un nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

Jēkabpils sacensībās “Latvijas spēcīgākā pilsēta” piedalījās 2014.gadā, kad tās notika sociālā projekta “Es zinu, Tu to vari ietvaros” un pilsētas aizstāvji tajā gadā kopā pacēla 92 860 kg, ierindojot pilsētu 9.vietā 13 Latvijas pilsētu konkurencē. Šogad Jēkabpils centīsies ne tikai pārspēt savu iepriekš uzrādīto rezultātu, bet arī apdraudēt šī gada labākos rezultātus. Pēc pirmajiem sešiem sacensību “Latvijas spēcīgākā pilsēta” posmiem līderos ir izvirzījusies Madonas pilsēta ar paceltajiem 185 450 kg. Aiz Madonas seko Liepājas pilsēta ar paceltajiem 181 150 kg, Saulkrasti – ar 152 330 kg, Skrunda – ar 103 400 kg, Ķegums – ar 100 360 kg un Valka – ar 99 820 kg.

Katrā sacensību posmā ar medaļām tiek apbalvoti arī individuāli labākie jaunieši, sievietes un vīri. Patlaban spēka ziņā izturīgākā dāma ir lietuviete Rima Kontrimiene, kura Madonas posmā 20 kg svaru stieni uzspieda 179 reizes. Skrundā svaru stieni uzspiežot 134 reizes, vīru topa 1.vietu ir iekarojis Māris Osis. Ar Liepājas posmā uzspiestajām 190 reizēm jauniešu līdz 18 gadiem konkurencē visspēcīgākais patlaban ir Artūrs Mitrofanovs.
2015.gadā par Latvijas spēcīgākajām pilsētām kļuva Valmiera, Bauska un Rīga, katra paceļot vairāk par 200 000 kg. Šī gada rezultāti pagaidām atpaliek no pagājušā gada labākajiem rezultātiem, tomēr vasaras gaitā vēl daudzas pilsētas rādīs, cik spēcīgi un izturīgi ir to atbalstītāji. Tuvākie posmi notiks 9.jūlijā Jēkabpilī un 16.jūlijā – Līvānos.

Plašāka informācija par sacensību norisi un rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā: Latvijas Spēcīgākā Pilsēta - tautas sports...

Informāciju sagatavoja:
Loreta Vītiņa
Projekta “Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016” preses sekretāre
e-pasts: specigakapilseta@sp.lv; mob.tālr.: 26672320

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projekta “Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016” vadītājs
e-pasts: projekti@sp.lv; mob.tālr.: 27859586


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.