Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Krievijas vieglatlēti gatavojas IAAF pārbaudēm, svarcēlāji cer uz IWF labvēlību

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievijas vieglatlēti gatavojas IAAF pārbaudēm, svarcēlāji cer uz IWF labvēlību
Aleksejs Lovčevs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc pagājušajā gadā notikušajiem vairākiem dopinga skandāliem Krievijas sportā, pašlaik tajos iesaistītās federācijas strādā pie savas reputācijas atjaunošanas un dara visu, lai sportisti varētu piedalīties 2016. gada Olimpiskajās spēlēs.

Krievijas vieglatlētikas federācija pašlaik gaida IAAF delegāciju, kas veiks pārbaudes atbilstoši iepriekš izstrādātajam plānam, kura beigās valsts izlasei būtu jāatjauno iespēja piedalīties starptautiskos mačos.

Pašlaik ir zināms, ka IAAF komisija Krievijā ieradīsies 10. janvārī, bet 11. datumā viņiem ir paredzēta tikšanās ar Krievijas sporta ministru Vitāliju Mutko. Pārējās vizītes detaļas nav zināmas un arī Vadims Zeļičenoks, Krievijas vieglatlētikas federācijas vadītāja pienākumu izpildītājs, atzina, ka šī ir neatkarīgā komisija, tāpēc par saviem plāniem uzņemošo pusi neinformē.

Atgādināsim, ka pēc pagājušajā gadā atklātās vērienīgās krāpšanās shēmas Krievijas vieglatlētikā, valsts izlase ir atstādināta no dalības starptautiskās sacensības un šo pārbaužu galvenais mērķis ir atgriezt Krievijas vieglatlētus sacensību apritē, tajā skaitā Rio Olimpiādē.

Tikmēr Krievijas svarcelšanas federācijas viceprezidents Aleksandrs Petrovs, komentējot esošo situāciju pēc vairāku valsts svarcēlāju pozitīvajām dopinga analīzēm, kas ņemtas pēc Pasaules čempionāta, sacīja, ka pašlaik, pretēji iepriekš izskanējušajai informācijai, nevar būt nekāda runa par izlases nepielaišanu Olimpiādei.

"Pašlaik runa nav par mūsu nepielaišanu sacensībām," sacīja Petrovs, "atbilstoši esošajam reglamentam, tas nav iespējams. Vienīgās sankcijas, kas mums var tikt piemērotas tās ir sportistu diskvalifikācijas un naudas sods. Ja mēs šo sodu apmaksājam, tad mēs esam tiesīgi startēt. Tiesa, lai apmaksātu sodu, vispirms ir jāsaņem rēķins, ko starptautiskā federācija mums vēl nav nosūtījusi, jo, kā zināms, mēs cīnāmies par mūsu sportistu attaisnošanu."

Pēc 2015. gada Pasaules čempionāta dopinga lietošanā tika pieķerti četri Krievijas svarcēlāji, viņu vidū arī jaunu pasaules rekordu uzstādījušais supersmagā svara pārstāvis Aleksejs Lovčevs.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат

     [+] [-]

, 2016-01-05 19:52, pirms 8 gadiem
nost ar utainajiem!lai riko pasi savu farmaceitu olimpiadi!