Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ivanova un Mežinskis triumfē starptautiskajās sacensībās Ventspilī

Ivanova un Mežinskis triumfē starptautiskajās sacensībās Ventspilī
Meiteņu pjedestāls
Foto: Sporta pārvalde, ventspils.lv

Sporta namā "Centrs" aizvadītas starptautiskas sacensības svarcelšanā “Ventspils 2018”, kuras bija kā noslēgums starptautiskai treniņnometnei jaunajiem svarcēlājiem un semināram treneriem. U20 puišu sacensībās uzvarēja Armands Mežinskis, bet visu svara kategoriju meiteņu ieskaitē labākā izrādījās Daniela Ivanova.

Dalībnieki sacentās piecās vecuma grupās (U13, U15, U17, U20) puišiem un vienā grupā meitenēm. Sacensību uzvarētāji tika noteikti izmantojot Sinklera tabulu.

Visu meiteņu ieskaitē par uzvarētāju kļuva U17 Eiropas vicečempione Daniela Ivanova (Ventspils) - 237,43 punkti, otrajā vietā ierindojās Angelīna Matjuhhina (Igaunija) ar 198,76 punktiem, bet trešā bija Dominika Ržepecka (Polija) - 187,61 punkts.

U20 grupā uzvarēja Armands Mežinskis (Ventspils) - 370,57 punkti, bet otrais bija Ņikita Kļevcovs (Igaunija) ar 318,13 punktiem.

U17 grupā uzvarēja Artjoms Griščenko (Ventspils) - 341,16 punkti, otrajā vietā nokļuva Daniils Masjukovs (Igaunija) ar 283,25 punktiem, bet trešais bija Roberts Pors Gudmarsons (Islande) - 222,44 punkti.

U15 grupā uzvarēja Jevgēņijs Haustovs (Ventspils) - 265,10 punkti, otrajā vietā ierindojās Brinjars Ari Magnusins (Islande) ar 220,46 punktiem, bet trešais finišēja Kamils Tomčaks (Polija) - 168,04 punkti.

Par uzvarētāju U-13 grupā kļuva Jānis Škrabe (Ventspils) - 229,38 punkti, otrajā vietā Artjoms Matjuhins (Igaunija) ar 206,29 punktiem, bet trešais bija Aurims Daunors (Lietuva) - 169,53 punkti.

Kopumā piedalījās 31 sportists no Igaunijas, Islandes, Polijas, Lietuvas un Latvijas. Sacensības organizēja Latvijas Svarcelšanas federācija ar Ventspils pašvaldības finansiālu atbalstu. Sportistu treniņnometne un sacensības Ventspilī notika jau trešo gadu pēc kārtas.

Svarcelšanas seminārā dalībnieki apguva gan teorētiskas zināšanas, gan arī praktisku pieredzi svarcelšanas zālē - praktiskās nodarbības notika svarcelšanas tehnikā, raušanā un grūšanā, kā arī papildu vingrinājumos. Ventspilī uz treniņnometnēm regulāri ierodas dažādu valstu svarcēlāji. Šajā pilsētā svarcelšanas attīstībai ir piemērota infrastruktūra, bagātas svarcelšanas tradīcijas un pieredzējuši, panākumiem bagāti treneri.

Izmantotie resursi:
ventspils.lv


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.