Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē atklās Latvijas spēkavīru čempionātu

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Sestdien, 6.jūnijā, plkst. 15:00 Preiļu parka estrādē un svētdien, 7.jūnijā, plkst.12:00 Daugavpilī, Vienības laukumā norisināsies šī gada “Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta” pirmie divi atklāšanas posmi. Tajos piedalīsies deviņi Latvijas spēcīgākie atlēti un viņi sacentīsies komandās.

Pirmajā komandā startēs Artis Plivda no Preiļiem, Didzis Zariņš no Mārcienas un Aivars Šmaukstelis no Kocēniem. Māra Rozentāla audzēkņi Jānis Šleckus, Edgars Andersons no Kuldīgas un Oskars Martužans no Ugāles veidos otru komandu, bet trešā – Ivars Grahoļskis no Dundagas, Magnuss Vucāns no Talsiem un Jānis Ilgavižs no Rundāles.

Atlētiem pirmajā posmā Preiļos būs jāveic četri vingrinājumi, pirmais no tiem “Autotehnica” atslēdznieka stafete – jāveļ 130 kg smaga riepa, pēc tam jānes mucas (100kg) un 120 kg autodetaļas. Nākamajā pārbaudījumā, “Piena spēka” krucifiksā, spēkavīriem būs jātur piena kannas. Vēlāk atlētiem nāksies cīnīties, nesot smagumu (225kg) pa “B&B Tools” kāpnēm, bet noslēdzošais vingrinājums būs “XL” Energy Drink/ “Keraterm” kombinācija
.
Nākamajā dienā Daugavpilī spēkavīriem arī paredzēti četri vingrinājumi, proti, “MAN” automašīnas vilkšana, “Bosch” stafete, “Nākotne” celšanas kombinācija un “Škoda” mašīnas vilkšana no zemes.

Nākamais “Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāts 2015” posms paredzēts 20.jūnijā Valmierā, 18.jūlijā Liepājā, 19.jūlijā Kuldīgā, 1.augustā Ventspilī un fināls notiks 8.un 9.augustā Ikšķilē.

2015.gada spēkavīru sezonas oficiālais ģenerālsponsors ir uzņēmums “Autotehnica” - kravas automašīnu un to piekabju, meža tehnikas, traktortehnikas, būvtehnikas, lauksaimniecības tehnikas un autobusu remonts. Atbalsta “Arčers”, “Škoda”, “XL Energy Drink”, “B&B Tools”, “Fiskars”, “Melna Coffee”, “Officeday”, “Keraterm”, “Smiltenes piens”, “Bosch” un gaļas pārstrādes uzņēmums “Nākotne”.