Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Bonaks uzvar prestižajā "Arnold Classic" turnīrā

Juris Miņins
Juris Miņins

Bonaks uzvar prestižajā "Arnold Classic" turnīrā
Viljams Bonaks
Foto: Musculardevelopment.com

Ar Nīderlandes kultūrista Viljama Bonaka uzvaru noslēdzās viens no prestižākajiem bodibildinga turnīriem, ASV Ohaio štata Kolumbusas pilsētā notiekošais "Arnold Classic", kurš šogad norisinās jau 30. reizi.

"Arnold Classic" profesionālā bodibildinga kalendārā vienmēr ir ieņēmis īpašu vietu, jo ilgu laiku tās bija sezonas atklāšanas sacensība, kā arī, ierasti ļoti spēcīgā dalībnieku sastāva dēļ, to sauc par "mazo Olimpiju", bet turnīra uzvarētāji vienmēr uzreiz tiek iekļauti favorītos uz uzvaru rudenī notiekošajā "Olympia Weekend" šovā.

Šis gads gan bija mazliet citādāks, jo, pirmkārt, Kolumbusā notiekošās sacensības bija jau trešās IFBB profesionālās līgas kalendārā, bet, otrkārt, šajā starpsezonā viss profesionālais bodibildings ir piedzīvojis šķelšanos, kas, iespējams, izmainīja arī dalībnieku sastāvu šim turnīram.

Lai vai kā, bet vīru bodibildinga "Open" kategorijā gan startēja ļoti daudzi no elites sportistiem un tajā skaitā notika arī ilgi gaidītā 2014. gada "Arnold Classic" uzvarētāja Denisa Vulfa atgriešanās uz skatuves pēc tam kā viņš vairākas sezonas izlaida kakla savainojuma un tam sekojošās operācijas un rehabilitācijas dēļ. Protams, ka pēc tik ilgas pauzes atgriezties tajā pašā vietā, kurā Vulfs bija, faktiski bija neiespējami, vēl jo vairāk tamdēļ, ka šajā dīkstāves laikā Kirgiztānā dzimušais, Vācijā augušais un ASV dzīvojošais sportists bija zaudējis lielu daļu savas iespaidīgās muskuļu masas.

2018. gadā "Arnold Classic" medaļas tika sadalītas bez Vulfa, jo bodibildinga veterāns netika finālsešiniekā (beigu protokolā viņš ieņem 12. vietu no 14 dalībniekiem). Tas gan nemazināja konkurenci, jo par pirmo vietu cīnījās mūžam jaunais veterāns Deksters Džeksons, iepriekšējā gada uzvarētājs Sedriks Makmilans, kā arī virkne ar citiem gana spēcīgiem atlētiem. Tiesa, par uzvarētāju, diezgan negaidīti kļuva Nīderlandes bodibilderis Viljams Bonaks.

Jāsaka, ka Bonaks pēdējos gados patiesi ir ļoti labi progresējis, gan formā, gan arī sacensībās ieņemtajās vietās, jo jau pieminētajā 2014. gadā, kad Kolumbusā triumfēja Vulfs, nīderlandietis ieņēma vien 15. vietu, bet pa šo laiku viņa kontā jau ir trīs uzvaras profesionāļu turnīros, kā arī 2017. gadā viņš ieņēma 3. vietu "Mr.Olympia" sacensībās.

Aiz Bonaka ierindojās divi amerikāņi, jau pieminētie Džeksons un Makmilans, bet ceturtajā pozīcijā sacensības noslēdza vēl viens Nīderlandes bodibilders, Rulijs Vinklārs, kurš vēl līdz nesenai pagātnei bija savas valsts profesionālā bodibildinga "seja" (un rokas).

Pievēršoties citām kategorijām, "Men’s Physique" par uzvarētāju kļuva Andrē Fergusons, "Fitness Bikini" triumfēja Angelika Tešera, "212", jeb vīru bodibildingā līdz 96 kg labākais bija Kamals Elgargni. Tāpat klasiskajā bodibildingā uzvarēja Breons Enslijs, dāmu fitnesa kategorijā labākā bija Vitnija Džonsa, figūras sacensībās triumfēja Kendisa Luisa Kārtere, bet "Women’s Physique" kategorijā uzvarēja Šanika Granta.

Izmantotie resursi:
IFBB Professional League

     [+] [-]

, 2018-03-05 12:26, pirms 6 gadiem
Ņemot vērā to, ka Bonaks šobrīd ir "karstākais" bodibilderis(no elites), strauji progresē un pēdējā laikā uzvar visur, kur vien var uzvarēt, viņa panākumu arī "arnoldā" diezin vai var uzskatīt par negaidītu. Es drīzāk teiktu, ka viņa uzvara bija gaidīta... Jā, konkurence bija stipra(kā jau "arnoldā") un reāli, droši vien, uzvarēt varēja jebkurš no pirmā piecinieka, taču vai Bonaka uzvara bija kaut kas wau, aļa, iznāca kaut kāds nezināms džeks no meža un visus izcirta. Šaubos...