Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Šleckus izcīna 3.vietu Lietuvas Spēkavīru čempionāta otrajā posmā

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Jūnija sākumā spēkavīru Jāni Šleckus (Kuldīga) uzaicināja piedalīties Lietuvas Spēkavīru čempionāta otrajā posmā, kas notika Telšos. Latvietim, piekāpjoties tikai diviem lietuviešiem 15 atlētu konkurencē, izdevās iegūt augsto trešo vietu.

Sacensības iesākās ar 20 kg smagu mucu mešanu tālumā, Jānis Šleckus šajā vingrinājumā uzrādīja ceturto labāko rezultātu. Tālāk sekoja Gladiatoru cīņas smiltīs, kurās spēkavīri vairākās kārtās cīnījās viens pret otru - ieķeroties baļķa galos, centās viens otru izstumt no iezīmētā laukuma. Latviešu spēkavīram izdevās nokļūt līdz finālam, kurā piekāpās tikai šo sacensību kopvērtējuma uzvarētājam. Pēc tam 30 kg smaga krucifiksa turēšanā priekšā izstieptās rokās kuldīdzniekam desmitais rezultāts. Nākamajā disciplīnā – pietupieni statīvā, ar 260 kg smagumu. Šis nav Jāņa mīļākais vingrinājums, tādēļ vien 9. vieta un viņš izkrita no tā brīža labāko trijnieka. Tālāk sportistiem smiltīs bija jānes 175 kg smags vairogs, Šleckus izcīna ceturto rezultātu un parādās cerība tomēr cīnīties par godalgotām vietām. Sestā disciplīna bija plecu stafete. Neraksturīgi Lietuvas sacensībām un kaut kas jauns - spēkavīriem virs galvas bija jāpaceļ 80, 100 un 120 kg smagas metāla kastes un jānofiksē. Jānim izdevās ātri pacelt divus smagumus, kas atkal deva augsto 4. vietu. Pēdējā bija stafete, kurā no ūdens 15 m jāiznes trīs 100 kg smagas mucas un jānovieto uz 1,30 paaugstinājuma. Cīnoties plecu pie pleca ar savu sīvāko konkurentu, tomēr Jānim izdevās izraut uzvaru arī šajā vingrinājumā.

Panākums pēdējā uzdevumā viņam ļāva kopvērtējumā ierindoties augstajā trešajā vietā, paliekot uzreiz aiz diviem lietuviešiem – pirmais Saulius Brusokas un otrais – Vidas Blekaitis. Kārtējo reizi latviešu spēkavīra sīkstums un neatlaidība ir īstā panākumu atslēga, lai mūsu valsti pārstāvētu godam un atvestu mājās kausu.

Spēkavīrs Jānis Šleckus pārstāv trenera Māra Rozentāla komandu ar nosaukumu “Rozental Team”, viņus atbalsta MKM Mežs, SIA Laimdotas, Kuldīgas novada dome, Niedrāji MR un Eglaines auto.

Turpmāk visus jaunumus par spēkavīru sportu Latvijā lasiet mājaslapā Autotehnica Latvijas spēkavīru čempionāts 2015