Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Svarcēlājs Suharevs izcīna otro vietu sacensībās Irānā

Ints Megnis
Ints Megnis

Svarcēlājs Suharevs izcīna otro vietu sacensībās Irānā
Vadims Koževņikovs, Artūrs Plēsnieks, Ritvars Suharevs un treneris Eduards Andruškevičs Teherānā

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs svētdien Irānas galvaspilsētā Teherānā izcīnīja otro vietu sacensībās, kurās tiek ranga punkti dalībai 2020. gada Vasaras olimpiskajās spēlēs.

Svara kategorijā līdz 81 kilogramam Suharevs raušanā pacēla 160 kilogramus, par 1 kilogramu labojot pašam piederošo Latvijas rekordu. Vienlaicīgi tas arī ir Eiropas rekords starp junioriem.

Grūšanā gan rezultāts Suharevam sanāca pieticīgs – pirmajā piegājienā pieteiktie 185 kg. Latvietis mēģināja pacelt 190 un 191 kilogramu, bet abi atlikušie mēģinājumi bija nesekmīgi.

Kopvērtējumā, divcīņas summā paceļot 345 kilogramus (160+185), Suharevs tika pie otrās vietas, piekāpjoties vācietim Niko Nilleram (157+198=355 kg).

Pirmdien savus startus Teherānā aizvadīs Vadims Koževņikovs (līdz 96 kilogramiem) un Artūrs Plēsnieks (-109).

Tā kā jaunās svara kategorijas svarcelšanā ir spēkā tikai no pērnā gada 1. novembra, pēdējā laikā rekordu labojumi tiek piedzīvoti regulāri. Ja skaita arī vecās kategorijas, Suhareva personīgais rekords raušanā ir 164 kilogrami, grūšanā 196, bet summā 360 kilogrami.

Latvija cer tikt pat pie 4-5 ceļazīmēm uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tām automātiski kvalificēsies astoņi labākie katras svara kategorijas sportisti, kamēr iepriekšējos ciklos ceļazīmes tika sadalītas komandu cīņās un Latvijas sportistiem parasti bija jācer uz īpašajiem ielūgumiem.

Izmantotie resursi:
Ritvars Suharevs Irānā ar jaunu Latvijas...