Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Latviešu spēkavīri dodas uz "Arnold Strongman 2011"

Latviešu spēkavīri dodas uz "Arnold Strongman 2011"
Mareks Leitis
Foto: Ritvars Raits

Šajā nedēļas nogalē no 4.līdz 6.martam ASV pilsētā Kolumbusā, Ohaio štatā notiek tradicionālās Arnold Strongman sacensības - pazīstamā politiķa, aktiera un kultūrista Arnolda Švarcenegera iedvesmotā un viņa vārdā nosauktā milzu sporta festivāla The Arnold Sports Festival ietvaros.

Jau otro gadu spēkavīru sacensības notiek divās ieskaišu grupās. Kā parasti, ar speciāliem uzaicinājumiem tiek aicināti spēcīgākie 10 atlēti, kas sacenšas prestižajā profesionāļu klasē, kur divreiz trešais ir bijis Raimonds Bergmanis.

Otra ieskaite ir Amatieru klasē, kur var startēt atlēti – amatieri. Pagājušogad startēja trīs mūsējie, no kuriem Artis Plivda un Dainis Zāģeris pat iekļuva fināla desmitniekā, kur ieņēma attiecīgi ceturto un astoto vietu. Šogad uz šīm sacensībām ir devušies Mareks Leitis un Dainis Zāģeris. Mareks izmēģinās spēkus arī atsevišķās stiprākā satvēriena sacensībās.

„Pati sacensību formula ir vienkārša – pirmajā dienā četros vingrinājumos nosaka desmit labākos, kas svētdien finālā vēl trijos noskaidro spēcīgākos. Palīdzēšu puišiem ar padomu gan sportiskajā, gan organizatoriskajā plānā. Ja Mareks Leitis kvalificēsies finālam, tad viņa pieteikšanās sestdien paredzētajiem satvēriena mačiem var patraucēt. Tomēr viņš jau Latvijas mačos ir sevi parādījis kā vispusīgs un izturīgs atlēts,” pirms došanās uz ASV par sacensībām pastāstīja Raimonds Bergmanis, kas pārstāvēs arī Latvijas spēka atlētu federāciju sarunās par turpmāko sadarbību ar aizokeāna spēkavīru organizācijām.

Priekšsacīkstēs piektdien atlēti veiks šādus vingrinājumus:

Apolona ass celšana 147 kg (reizes)
Nēšu nešana 431 kg 20 m distancē
Kombinācija: 363 kg rāmja nešana + 363 kg ragavu vilkšana
Svara vilkšana no zemes.

Tie desmit atlēti, kas kvalificēsies finālam, veiks vēl šādus vingrinājumus svētdien:

Baļķa celšana 147 kg (reizes)
Mehānisma nešana (tiks precizēts vēlāk) 181 kg uz attālumu
Akmeņu celšana.

Amatieru klases sacensību uzvarētājs iegūst tiesības piedalīties nākamā gada profesionāļu klases mačos, kur piedalīties var tikai paši labākie pasaules atlēti.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Spēka atlētu federācija


, 2011-03-03 12:08, pirms 13 gadiem
Veiksmi viņiem..!
, 2011-03-03 12:36, pirms 13 gadiem
Nebūtu slikti,ja kāds mūsējais tiktu pie Hummer,veiksmi.
, 2011-03-03 13:05, pirms 13 gadiem
Marek,Tu jau zini..majas ar kausu!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.