Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Notiks Lāčplēša Kauss svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu

Andrejs Siliņš

Notiks Lāčplēša Kauss svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu
Foto: LPF

Ir klāt noslēdzošās Latvijas kausa sacensības. Pirms pašas Lāčplēša dienas 10.novembrī norisināsies 2018.gada Lāčplēša Kauss svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu. Tas būs Latvijas Kausa 20.posms. Zināms, ka šogad Latvijas Kausa spiešanā guļus kopvērtējumā uzvarēja “Gulbenes K.S.P.”, bet 2. un 3.vietas ieguvēji noskaidrosies tieši Lāčplēša kausā.

Sacensības notiks Zvaigžņu iela 8, Inciemā, Krimuldas novadā Sporta un atpūtas centrā “Namiņš’’. Dalībniekiem jāņem vērā, ka no pulksten 10.00 līdz 11.30 notiks reģistrācija un svēršanās, savukārt pulksten 12.00 – sacensību sākums. Komandu un individuālie pieteikumi izdarāmi līdz 7. novembrim vietnē piedalies.lv. Sacensību nolikums pieejams Latvijas Pauerliftinga federācijas mājaslapā.

Šajās sacensībās sportisti pārbaudīs savu spēka izturību, spiežot svara stieni pēc iespējas vairāk reižu. Stieņa smagumu nosaka katra dalībnieka svēršanās laikā uzrādītais personīgais svars. Savukārt sievietēm uz svaru stieņa tiek uzlikta puse no personīgā svara. Lai tiktu ieskaitīta uzspiestā svaru stieņa reize, svarīga ir katras kustības precīza izpilde. Kā vienmēr gaidīti ir arī līdzjutēji! Ieeja sacensībās – par brīvu!

Sacensību mērķis ir svaru stieņa spiešanas guļus kā spēka trīscīņas disciplīnas popularizācija Latvijā, spēka vingrinājumu popularizācija Latvijā, Lāčplēša Kausa ieguvēju noskaidrošana, veselīga dzīvesveida popularizēšana.
Sacensības organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Krimuldas novada domi, Siguldas pauerliftinga biedrību un biedrību “Spēka Pasaule”.

Informāciju sagatavoja
Inita Savicka
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija