Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Siguldas Kausam šogad 10 gadu jubileja

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Siguldas sporta klubs „Panatta Fitness” aicina sportistus no visas Latvijas kopā svinēt 10 gadu jubileju Siguldas Kausam svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Sacensības notiks 5. novembrī Siguldas 1. Pamatskolas sporta zālē, Pulkveža Brieža ielā 105.

Kopš 2007. gada ik rudeni sportisti no visas Latvijas dodas ne tikai izbaudīt Siguldas dabas skaistumu un vietas, bet arī spēkoties Siguldas Kausa sacensībās svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Šīs sacensības sniedz iespēju sportistiem pārbaudīt spēka izturību, uzspiežot svaru stieni pēc iespējas vairākas reizes. Svaru stieņa smagumu nosaka katra dalībnieka svēršanās laikā uzrādītais personīgais svars. Savukārt sievietēm uz svaru stieņa tiek uzlikta puse no personīgā svara. Sportistus aicinām pievērst uzmanību, ka no plkst. 10.00 līdz 11.30 notiks dalībnieku reģistrēšanās un svēršanās, nosakot svara kategoriju, bet plkst. 12.00 sacensību sākums. Sacensību dalībnieku pieteikumi ir gaidīti līdz 3. novembrim interneta vietnē piedalies.sp.lv kur pieejams arī sacensību nolikums.

Šo 10 gadu laikā komandas ir cīnījušās par Siguldas Kausa spēcīgākās titulu, taču trīs komandām ir izdevies pat divreiz izcīnīt šo godu. Mājinieku komanda „Panatta Fitness” jau pašā sacensību pirmajā gadā kļuva par līderi un šo sasniegumu izdevās atkārtot 2013. gadā. Valmieras komanda „Spēka Pasaule” kausu izcīnīja 2008. un 2015. gadā. Savukārt Alūksnes „Spēka Pasaule” uzvaras laurus plūca divus gadus pēc kārtas – 2010. un 2011. gadā. Pārējo gadu laikā komanda „Bauska” - 2009. gadā, komanda no Kuldīgas „Evolution” - 2012. gadā un komanda „Rembate” - 2014. gadā ir bijušas spēcīgākās. Ar nepacietību tiek gaidītas šīs sacensības, jo Siguldas Kauss būs arī noslēdzošais posms Vidzemē, kurā noskaidros šī gada spēcīgāko komandu. Šogad kopā ir bijuši astoņi Vidzemes Reģiona Kausa posmi, kuros piedalījušās 32 komandas. Starp tām patlaban 1. vietā sporta klubs „Gulbenes K.S.P.”, 2. vietā komanda „Madonas SCK”, bet 3. vietā Valmieras „Spēka Pasaule”.

Sacensības organizē Siguldas „Panatta Fitness” sporta klubs sadarbībā ar Latvijas Pauerliftinga federāciju. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Siguldas novada dome, Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums „Rosība” un interneta veikals Produktu saraksts | Spēka Pasaule

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Agris Lelis
Sacensību direktors
e-pasts: spf@sp.lv, mob.tālr. +371 29 822 496