Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Uzstādīts jauns absolūtais pasaules rekords stieņa spiešanā guļus

Juris Miņins
Juris Miņins

Uzstādīts jauns absolūtais pasaules rekords stieņa spiešanā guļus
Džuliuss Medokss
Foto: owensboroliving.com

Amerikānis Džuliuss Medokss vakardien notikušajās "Boss of Bosses VI" sacensībās ir uzstādījis jaunu neoficiālo pasaules rekordu stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma, tiekot galā ar 335.5 kg lielu svaru.

Jau labu laiku tika runāts par to, ka neoficiālais pasaules rekords stieņa spiešanā guļus, kas ir 335 kg un ko 2015. gadā uzstādīja Krievijas atlēts Kirils Saričevs, varētu tikt pārspēts un par vienu no kandidātiem uz jaunā pasaules rekordista titulu tika saukts amerikānis Džuliuss Medokss, kurš jau bija mēģinājis pārspēt Saričevu, taču labākais rezultāts, ko viņam izdevās uzstādīt bija 328 kg.

Ja pirmais Medoksa mēģinājums nebija veiksmīgs, tad vakardien, "Boss of Bosses VI" sacensībās, viņš savu panāca un izspieda 335.5 kg smagu svaru stieni. Tiesa, nolikt to atpakaļ statīvā viņam neizdevās, tāpēc cēliens iznāca diezgan bīstams. Pēc tam kā rekorda video ieraksts tika publicēts sociālajos tīklos, diezgan daudzi komentētāji norādīja, ka dēļ neveiksmīgā mēģinājuma nolikt svaru stieni atpakaļ, šis rekords nav jāieskaita, taču pats Kirils Saričevs, kura rezultāts arī tika pārspēts, norādīja, ka, viņaprāt, viss ir izdarīts pareizi un viņš pats šo cēlienu atzīst par sava rekorda pārspēšanu.

Par neoficiālo šo rekordu var saukt tāpēc, ka tas tiek noteikts neatkarīgi no federācijām, t.i., tas ir lielākais svars, ko stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma ir pacēlis kāds no sportistiem.

Jāpiebilst, ka uz rekorda uzstādīšanas brīdi, pēc sacensību svēršanās datiem, Džuliuss Medokss svēra 205 kg.

Tāpat ir jāpiebilst, ka tāds pats neoficiālais pasaules rekords pietupienos ar stieni uz pleciem pieder Izraēlas pārstāvim Vladam Alhazovam un ir 525 kg, bet vilkmes rekords, kas gan izpildīts pēc spēka trīscīņas noteikumiem, ir 460 kg un tas pieder BenediktamMagnusonam, taču lielākais svars, kas ir pacelts izmantojot spēka trīscīņas stieni, taču izmantojot kā speciālo kombinezonu, tā plaukstu locītavu saites, ir 500 kg, ko pacēlis britu sportists Edijs Hols.

Džuliuss Medokss paceļ 335.5 kg

Izmantotie resursi:
https://www.powerliftingwatch.com/

     [+] [-]

, 2019-09-01 20:21, pirms 5 gadiem
Nu bifelis gan!

     [+] [-]

, 2019-09-04 07:20, pirms 5 gadiem
Asistentus sist!