Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Rozentāls Eiropas komandas sastāvā piekāpjas ukraiņu spēkavīriem

Jānis Pārums

Rozentāls Eiropas komandas sastāvā piekāpjas ukraiņu spēkavīriem
Māris Rozentāls

Pagājušajās brīvdienās Ukrainas galvaspilsētā Kijevā norisinājās starptautiskas spēkavīru komandu sacensības atlētiem līdz 105kg "Ukraina Vs Eiropa". Eiropas komandā bija aicināts arī mūsu spēcīgākais šīs svara kategorijas atlēts – kuldīdznieks Māris Rozentāls.

Sacensību formāts paredzēja vairākus vingrinājumus, kas jāpilda trim, četriem kopā un vairākus vingrinājumus, kur atlētu rezultātus skaita kopā. Bija jācilā 80 kg hantele ar vienu roku, jāvelk smagais auto (četratā),jāceļ milzīgs baļķis (trijatā), jāceļ akmens pār šķērsli un beigās virves vilkšana četratā.

Sacensības norisinājās pašā pilsētas centrā zem Draudzības arkas un arī rezultāts bija gandrīz draudzīgs – burtiski ar pāris punktu starpību uzvarēja Ukrainas komanda.

"Sacensības bija labi noorganizētas, bija daudz skatītāju. Ukraiņi bija labi sagatavojušies šiem mačiem, īpaši jau atsevišķiem vingrinājumiem, tomēr arī mums izdevās lieliski rezultāti, par ko nevaru kaunēties," atgriežoties no sacensībām jau Rīgā komentēja Rozentāls. Divos no trijiem individuālajiem vingrinājumiem Māris pat uzrādīja vislabākos rezultātus, tā piemēram, 170 kg akmeni pār 130 cm šķērsli pārmetot 5 reizes un, pietupjoties ar 320 kg svaru 12 reizes.

Jau nākamajās brīvdienās Māris startēs tepat Ogrē Latvijas spēkavīru čempionāta posmā, bet jūlijā beigās Piemaskavā paredzēts pasaules čempionāts spēkavīriem līdz 105kg, kur uzaicinājumu saņēma arī Māris, kurš pirms diviem gadiem Ķīnā pasaules čempionātā bija trešais.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas spēka atlētu federācija sadarbībā ar "Par stipru Latviju"

     [+] [-]

, 2010-06-01 13:27, pirms 14 gadiem
fenomenali rezultati.. aj vel nem vera ka sie nav loti milziigi atleeti ka piemeram Savickas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-01 14:46, pirms 14 gadiem
gribetu redzet ka 320kg pietuptos 12 reizes ar stieni,pat Kazelņiks nepietupsies,varetu kadas sacensibas Latvija uzlikt 320 kg varetu pasmieties