Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Ruandas futbola vadība ievieš sodu par buršanu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ruandas futbola vadība ievieš sodu par buršanu
Foto: Rwanda FA

Šajā mēnesī Ruandas futbolu satricināja gadījums, kad valsts spēcīgākās līgas mačā futbolists veica buršanas rituālu un jau pēc dažām minūtēm guva vārtus. Reaģējot uz tamlīdzīgiem gadījumiem, kad negodīgi tiek gūta priekšrocība, Āfrikas valsts futbola vadība ieviesusi sodu par buršanu.

Ruandas līgas decembra mačā starp "Mukura Victory" un "Rayon Sports" futbolists veica buršanas rituālu un jau pēc dažām minūtēm guva vārtus [video]. Līdzīgi gadījumi konstatēti arī iepriekš, tāpēc valsts futbola federācija bija spiesta rīkoties, nosakot sodu par iesaistīšanos buršanā.

Ruandas Futbola federācijas viceprezidents Vedaste Kajiranga: "Nekur pasaulē netiek piemērots sods par buršanas izmantošanu, jo nav pierādījumu, ka tādējādi var ietekmēt spēles iznākumu. Tomēr starp mūsu spēlētājiem notiek vardarbība, pārmetot buršanu, tāpēc esam nolēmuši ievest likumus. Nav zinātniska veida, lai pierādītu buršanas izmantošanu, tāpēc balstīsimies uz mača amatpersonu ziņojumiem un visu, kas noderīgs, lai izvērtētu iespējamo buršanu."

Ja spēlētājs tiek atzīts par vainīgu, tad diskvalifikācija uz trijām spēlēm un 100 000 Ruandas franku naudas sods (apmēram 116 eiro). Ja treneris vainīgs, tad diskvalifikācija uz četrām spēlēm un 200 000 Ruandas franku naudas sods. Ja komanda vainīga, atņems trīs punktus un uzliks 500 000 Ruandas franku naudas sodu (apmēram 582 eiro).

Federācija atzīst, ka maģijas izmantošana ir liels drauds ne tikai futbola attīstībai, bet arī valsts tēlam.

Izmantotie resursi:
newtimes.co.rw
mirror.co.uk

     [+] [-]

, 2016-12-30 18:00, pirms 7 gadiem
2016. gads.

     [+] [-]

, 2016-12-30 18:18, pirms 7 gadiem
Tikai āfrikā.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-01 13:40, pirms 7 gadiem
bkventins rakstīja: Tikai āfrikā.
Nemaz nesaki. Pie mums arī ir pietiekami daudz pedāļu ar krustiņiem, kas pēc būtības arī ir uz to pašu pusi